Χαιρετώ την παρέα του HTPC. Μετά από πολλά χρόνια χρήσης ενός TViX αποφάσισα (και έχω και το χρόνο) να μεταπηδήσω σε HTPC. Θα ήθελα αρχικά μια βοήθεια σε ορισμένα πράγματα, για να μπορέσω να καταλήξω, γιατί για μένα, παρ' ότι κοντά στον χώρο των H/Y (αν και Macάκιας εδώ και ορισμένα χρόνια), πολλά δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.
Λοιπόν ας αρχίσω….
Environment:
Στο σύστημα, εκτός από το HTPC, υπάρχουν
- Ενισχυτής Pioneer SC-LX73
- Ηχεία B&W 603/303
- Τηλεόραση Panasonic 50"
- To Buy: Προβολέας EPSON EH- TW9100W (εντός 2-3 μηνών το πολύ)
- NAS Synology + 8TB
Χρήση:
Έτσι όπως το σκέφτομαι, και τουλάχιστον στην αρχή θα είναι 100% XBMC. Άντε και λίγο browsing…...
Θα παίζει Ταινίες και Μουσική. 1080p στην τηλεόραση και 1080p και 3D υλικό στον προβολέα
Επίσης, σκέφτομαι για OpenELEC αρχικά…τί λέτε;
Requirements:
- Αθόρυβο (first and foremost)
- Να μπορεί να παίζει ΑΝΕΤΑ μέσω δικτύου 3d ταινίες στον προβολέα και προφανώς 1080p στην τηλεόραση
- Να είναι χωρίς προβλήματα το browsing ταινιών στο XBMC
- Να είναι καλαίσθητο με μαύρο εξωτερικό
- ΔΕΝ χρειάζομαι blue ray slot ή κάτι άλλο…. όλο το υλικό είναι στο δίκτυο. Αν χρειαστεί αργότερα θα πάρω dedicated καλό blue ray μηχάνημα
- Κόστος μέχρι 500 ευρώ
Θα σας πω τί σκέφτομαι, και μετά θα ρωτήσω…..και προφανώς οποιαδήποτε πρόταση έχετε είναι ευπρόσδεκτη…….
Έχω σχεδόν καταλήξει στα εξής:
- Θα μπεί δίσκος SSD μικρός, μόνο για λειτουργικό
- USB3 θύρες
- GB connection, αν γίνεται να έχει και wireless connectivity, ακόμη καλύτερα
- CPU & GPU σε ένα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος που χάνω ή δεν γνωρίζω, κυρίως για το 3D.
Μάλλον έχω καταλήξει σε αυτή, αλλά θέλω και τη γνώμη σας, ειδικά σε σχέση με το ΜΒ…...
AMD A8-3820 APU with AMD Radeon™ HD 6550D (2.8GHz, 65W)
Για την GPU είναι βασικό και για το κουτί που θα επιλέξω….έχει νόημα να βρω κάποιο που να παίρνει μεγάλη κάρτα;
- mini-ITX, εκτός αν υπάρχει άλλος λόγος. Θέμα χώρου δεν υπάρχει, απλά δεν το θέλω μεγάλο.
Ερωτήσεις:
- Σκέφτομαι για cpu είτε τις AMD APU ή τις αντίστοιχες Intel (+GPU για το 3D)
- Να προτιμήσω case που να έχει το PSU ή καλύτερα είναι να πάρω εγώ της επιλογής μου, ανάλογα το τί CPU θα μπει;
- Να γίνει εντελώς fanless γίνεται; Αλλιώς σκέφτομαι για Scythe σε CPU fan και μόνο……χρειάζομαι οπωσδήποτε και case fan;
- Remote: Δεν θέλω κάτι εξωτερικό. Τί επιλογές έχω;
- Τί άλλο πρέπει να προσέξω;
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Λοιπόν ας αρχίσω….
Environment:
Στο σύστημα, εκτός από το HTPC, υπάρχουν
- Ενισχυτής Pioneer SC-LX73
- Ηχεία B&W 603/303
- Τηλεόραση Panasonic 50"
- To Buy: Προβολέας EPSON EH- TW9100W (εντός 2-3 μηνών το πολύ)
- NAS Synology + 8TB
Χρήση:
Έτσι όπως το σκέφτομαι, και τουλάχιστον στην αρχή θα είναι 100% XBMC. Άντε και λίγο browsing…...
Θα παίζει Ταινίες και Μουσική. 1080p στην τηλεόραση και 1080p και 3D υλικό στον προβολέα
Επίσης, σκέφτομαι για OpenELEC αρχικά…τί λέτε;
Requirements:
- Αθόρυβο (first and foremost)
- Να μπορεί να παίζει ΑΝΕΤΑ μέσω δικτύου 3d ταινίες στον προβολέα και προφανώς 1080p στην τηλεόραση
- Να είναι χωρίς προβλήματα το browsing ταινιών στο XBMC
- Να είναι καλαίσθητο με μαύρο εξωτερικό
- ΔΕΝ χρειάζομαι blue ray slot ή κάτι άλλο…. όλο το υλικό είναι στο δίκτυο. Αν χρειαστεί αργότερα θα πάρω dedicated καλό blue ray μηχάνημα
- Κόστος μέχρι 500 ευρώ
Θα σας πω τί σκέφτομαι, και μετά θα ρωτήσω…..και προφανώς οποιαδήποτε πρόταση έχετε είναι ευπρόσδεκτη…….
Έχω σχεδόν καταλήξει στα εξής:
- Θα μπεί δίσκος SSD μικρός, μόνο για λειτουργικό
- USB3 θύρες
- GB connection, αν γίνεται να έχει και wireless connectivity, ακόμη καλύτερα
- CPU & GPU σε ένα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος που χάνω ή δεν γνωρίζω, κυρίως για το 3D.
Μάλλον έχω καταλήξει σε αυτή, αλλά θέλω και τη γνώμη σας, ειδικά σε σχέση με το ΜΒ…...
AMD A8-3820 APU with AMD Radeon™ HD 6550D (2.8GHz, 65W)
Για την GPU είναι βασικό και για το κουτί που θα επιλέξω….έχει νόημα να βρω κάποιο που να παίρνει μεγάλη κάρτα;
- mini-ITX, εκτός αν υπάρχει άλλος λόγος. Θέμα χώρου δεν υπάρχει, απλά δεν το θέλω μεγάλο.
Ερωτήσεις:
- Σκέφτομαι για cpu είτε τις AMD APU ή τις αντίστοιχες Intel (+GPU για το 3D)
- Να προτιμήσω case που να έχει το PSU ή καλύτερα είναι να πάρω εγώ της επιλογής μου, ανάλογα το τί CPU θα μπει;
- Να γίνει εντελώς fanless γίνεται; Αλλιώς σκέφτομαι για Scythe σε CPU fan και μόνο……χρειάζομαι οπωσδήποτε και case fan;
- Remote: Δεν θέλω κάτι εξωτερικό. Τί επιλογές έχω;
- Τί άλλο πρέπει να προσέξω;
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!