New Pioneer A-70 with sabre32 built-in usb dac

Θα σας υπενθυμίσω, ότι το θέμα μας εδώ αφορά τον ενισχυτή της Pioneer που βρίσκεται στον τίτλο του νήματος και συμπληρωματικά στην κατ' ευχήν έκβαση της ταλαιπωρίας του συγκεκριμένου αγοραστή.

ΔΕΝ είναι όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής, όσο κι' αν μας ταλαιπωρούν κι' αν μας καίνε.

Άλλωστε, αυτά έχουν το δικό τους χώρο, όπου συζητιούνται διεξοδικά κι' εκεί κατατίθενται τόσο οι θέσεις, όσο και οι αντιθέσεις...

Εγώ πάλι περιμένω να μάθω τί είχε ο ενισχυτής και πως κατέληξε η όλη φάση. Τα άλλα δυστυχώς τα ξέρουμε χρόνια τώρα..

Προσπάθησα να το πώ μιχάλη αλλα δυστυχώς η μοίρα(τροπή) του νήματος ήταν ήδη σφραγισμένη..

Πρίν μία ώρα περίπου τηλεφώνησα στην Ηχοέκφραση για να ρωτήσω τι γίνεται με τον ενισχυτή. Όπως μου ανέφερε ο υπάλληλος της Ηχοέκφρασης, ο ενισχυτής σήμερα επέστρεψε από το service. Όταν ρώτησα τη βλάβη είχε, μου απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν και ότι αυτό αφορά το service. Τότε ρώτησα τη βλάβη αναγράφεται στο συνοδευτικό έγγραφο και μου είπαν, τίποτα. Ζήτησα το τηλ. του service και το όνομα του κυρίου που θα με ενημερώσει. Έτσι λοιπόν επικοινώνησα και ο κύριος με τον οποίο μίλησα μου είπε ότι ο ενισχυτής είχε μπει σε «προστασία» (σε safe mode προφανώς εννοούσε) και μάλιστα σε τρίτο στάδιο. Αν ήταν στο πρώτο στάδιο όπως μου ανέφερε, θα το είχα λύσει και μόνος μου. Στη συνέχεια τον ρώτησα τι αναγράφεται στο συνοδευτικό και μου είπε ότι ο ενισχυτής δεν έχει πρόβλημα, δεν έγινε καμία παρέμβαση, κάποιο μικροπροβληματάκι στις εξόδους λύθηκε και ότι μου συστήνουν να ελέγξω τη συνδεσμολογία και να μετρήσω την ωμική (ohm) αντίσταση των ηχείων μου. Είπα στον τεχνικό τότε «να σας πω τι ηχεία έχω να μου πείτε την γνώμη σας». Και ο τεχνικός μου απάντησε ότι δεν τους ενδιαφέρει, ότι είναι δικό μου θέμα και ότι σίγουρα ο ενισχυτής δεν είναι το πρόβλημα. Του απάντησα ότι η διαλεκτική δεν είναι κακό πράγμα και ότι κι εγώ μπορεί να βοηθηθώ από αυτό και αυτοί αν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα μελλοντικά με κάποιον άλλο ενισχυτή –ίδιο- κάποιου άλλου καταναλωτή μπορεί τα συμπεράσματά τους να τους βοηθήσουν. Επέμεινε ότι πρέπει να μετρήσω τα ηχεία μου (ίσως να είναι 4ohm στην πραγματικότητα) ότι μάρκα και να είναι. Πρέπει να σας πω ότι ο τεχνικός μου φάνηκε προκατειλημμένος και ήταν και πολύ προσεκτικός στα λεγόμενά του.
Να σας θυμίσω ότι τα ηχεία μου είναι τα ταπεινά B&W DM602 S2 (8 ohm). Οι συνδέσεις έχουν γίνει σωστά και είμαι απόλυτος σ’ αυτό (είμαι τύπος που πάει με το manual στο χέρι ακόμη και για κάτι τόσο απλό όπως η σύνδεση ολοκληρωμένου δικάναλου). Αυτή τη στιγμή τα ηχεία είναι συνδεδεμένα με τον onkyo 809 (2x145, 7x135) με διπλοκαλωδίωση (κανένα απολύτως πρόβλημα δεν παρουσιάζουν) και για 11 χρόνια ήταν συνδεδεμένα μ’ έναν denon avr 1801 (2x75, 5x70) χωρίς τη παραμικρή υποψία προβλήματος. Οι τιμές, είναι τιμές στα χαρτιά όπως λέμε (του κατασκευαστή) και οι περισσότεροι νομίζω ότι γνωρίζετε τι ισχύει στην πραγματικότητα για τους AV ενισχυτές. Παλιά μου είχε πει χαρακτηριστικά κάποιος γνωστός καταστηματάρχης (και αντιπρόσωπος) για τον denon: «ας είναι 5x20…». Επίσης, να θυμίσω ότι ο pioneer έπαιζε για ένα μήνα απροβλημάτιστα.
Περιμένω την άποψή σας φίλοι…

εχεις κοιταξει αν στο διαδυκτιο εχουν αναφερθει αλλα παρομοια προβληματα ?

τα περισοτερα ηχεια πεφτουν απο τα τυπικα 8 ωμ αλλα αυτος δεν ειναι λογος για να εχει προβλημα ενας ενισχυτης αυτης της ταξης. στην πισω πλευρα του αναγραφει ξεκαθαρα οτι κατεβενει μεχρι τα 4 ωμ.

οταν τον παρλαβεις δες τι αλλαγες εχουν γινει στο εσωτερικο (αν εχουν γινει καποιες)

Φίλε Dr Pan K, δεν έχω βρει κάτι στο διαδίκτυο - το είχα ψάξει από την πρώτη στιγμή. Πριν από λίγο τέλειωσα με τις συνδέσεις. Αυτή τη φορά χωρίς διπλοκαλωδίωση. Θα τον δοκιμάσω κι έτσι. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω The Allman Brothers Band - At Fillmore East 24-96 (hdtracks) και όλα φαίνονται (κι ακούγονται κυρίως) τέλεια.
Για την ιστορία: Ο ενισχυτής είχε σταλεί στο service από τις 8-1-13 και όχι 15 ημέρες μετά την παράδοση στο κατάστημα (τα θετικά πρέπει να τα αναφέρουμε) και στο συνοδευτικό δεν αναγράφεται καμία βλάβη.

Ένα μήνα μετά την παραλαβή από το service, όλα εντάξει με τον ενισχυτή (χωρίς διπλοκαλωδίωση αυτή τη φορά). Σε ορισμένα καλά άλμπουμ (προσεγμένες ηχογραφήσεις και 24/96-24/192), είναι τόσο καλή η απόδοση, που αναρωτιέμαι, μ' ένα καλό ζευγάρι δαπέδου πως θα ακουγόνταν. Βέβαια δεν ξέρω και τις δυνατότητες οδήγησης του μηχανήματος. Πάντως αν αγόραζα τώρα, θα ψαχνόμουνα για kef r500, dali ikon 6mk2 b&w c7 (αφού λόγω κατηγορίας τιμής δεν μπορώ να πάω σε κάποιο pmc ή proac για παράδειγμα). Δεν ξέρω αν μπορεί να μου προτείνει κάποιος φίλος κάτι άλλο. Βέβαια είμαι υποχρεωμένος να περιοριστώ σ' ένα εύρος από 1000/1100 ευρώ έως 1450 το πολύ (και το kef r500 που προανέφερα, για εμένα τώρα τραβηγμένο είναι).

Κοίτα και την Χρυσή Ευκαιρία ... σε αυτά τα χρήματα κυκλοφορούν εξαιρετικά μοντέλα σαν μεταχειρισμένα σε τιμές -λόγω εποχής- χώμα....

Ο a-70 από σήμερα παίζει με τα DYNAUDIO excite 32. Είναι νωρίς για συμπεράσματα (άστρωτα τα ηχεία) αλλά η διαφορά είναι αρκετά ακουστή συγκριτικά με τα b&w 602 s2 που είχα συνδεδεμένα πρίν. Μόλις στρώσουν (παρεμπιπτόντως τι προτείνετε για το στρώσιμο;) θα επανέλθω με εντυπώσεις. Και κάτι άλλο...Tα x32 είναι 4ohm*. Ο a-70 δίνει 2x65w στα 8ohm και 2x90 στα 4ohm. Λέτε να έχω πρόβλημα; Μήπως δεν τα οδηγεί όπως τους αξίζει;
(*)Dynaudio Excite X32 Specifications
Bandwidth: 37 Hz to 23 kHz.
Sensitivity: 87 dB.
Impedance: 4 Ohms.
Woofers:
Two 5.7" Magnesium Silicate Polymer with pure aluminum voice coil.
Tweeter:
1.1" soft dome with pure aluminum voice coil.
Dimensions: HxWxD 36 1/5", 6 7/10" x 10 3/5", 37.9 lbs each.

Καλοάκουστα τα dynaudio! Ο χώρος πόσα τετραγωνικά είναι? Σαφώς και θα χρειαστείς ισχυρότερο ενισχυτή αν θες να αξιοποιήσεις πλήρως τα excite 32. Γενικά τα dynaudio θέλουν καλά και ποιοτικά συνοδά για να αναδείξουν τις αρετές τους.

Το πολύ 20 τετραγωνικά. Μέχρι στιγμής μ' έχει εντυπωσιάσει ο διαχωρισμός των καναλιών που είναι πιο ευδιάκριτος συγκριτικά με τα b&w καθώς και το ότι ακούς ξεκάθαρα το κάθε όργανο (24/96 Diana Krall - Live in Paris). Τώρα για να πάω σε ισχυρότερο ενισχυτή, δεν υπάρχει περίπτωση (3 μήνες έχω που πήρα τον a-70). Δεν ξέρω με τον onkyo 809 (2x135w) που επίσης έχω πως θα έπαιζε...

Re: Απάντηση: New Pioneer A-70 with sabre32 built-in usb dac

Το πολύ 20 τετραγωνικά. Μέχρι στιγμής μ' έχει εντυπωσιάσει ο διαχωρισμός των καναλιών που είναι πιο ευδιάκριτος συγκριτικά με τα b&w καθώς και το ότι ακούς ξεκάθαρα το κάθε όργανο (24/96 Diana Krall - Live in Paris). Τώρα για να πάω σε ισχυρότερο ενισχυτή, δεν υπάρχει περίπτωση (3 μήνες έχω που πήρα τον a-70). Δεν ξέρω με τον onkyo 809 (2x135w) που επίσης έχω πως θα έπαιζε...

Καλά με πολυκάναλο θα έπαιζε μεν δυνατά αλλά από ποιότητα ήχου θα υπολειπόταν αρκετά σε σχέση με δικάναλο. Δεν είναι και μικρός ο χώρος σου γι' αυτό μην πολυζορίσεις τον pioneer.

Όσον αφορά την επιλογή μου (Dynaudio excite x32). Έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε Kef R500, Dali ikon 6 MK2, Focal Chorus 826 V, B&W CM7 και Proac studio 140 MK II (δεν ξέρω αν έχουν αντιπρόσωπο πλέον στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα). Προτίμησα το Dynaudio ως την πιο audiophile και ποιοτική πρόταση. Θέλει κάποιος φίλος να μου πει τη γνώμη του; Να σημειωθεί ότι δίνω περισσότερο βάση στην ποιότητα του ήχου που ακούω και λιγότερο στις δυναμικές ενός ηχείου.

Είμαι κι εγώ κάτοχος Dynaudio και θεωρώ ότι έκανες πολύ καλή επιλογή.
Το θέμα είναι εσύ να είσαι ευχαριστημένος και να απολαμβάνεις τη μουσική σου, άσχετα με τις γνώμες των άλλων. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα και μάλιστα δεν ακούμε όλοι την ίδια μουσική.
Άρα είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες.

Να 'σαι καλά να τα χαίρεσαι!

Ρίξτε μια ματιά σ' αυτό το review (hi fi choice):http://www.hispek.com/pioneer/hifi-...ir-studios-monitor-certification-pd-14309.php
Όποιος φίλος μπορεί ας μας πει τι συμπέρασμα βγάζει σχετικά με τις δυνατότητες οδήγησης του a-70 από το συγκεκριμένο review. Η αλήθεια είναι ότι μ' έχει πιάσει λίγο άγχος απ' όταν τον συνέδεσα με τα dynaudio (excite x32) επειδή είναι 4ohm και λογικά θέλουν αρκετό ρεύμα (φοβάμαι μην τα "κάψω"). Ακόμα βέβαια με τα dynaudio δεν έχει παίξει σε υψηλές στάθμες (μόνο για δευτερόλεπτα έχω ανεβάσει το volume στη μέση της διαδρομής του) γιατί θέλω να κλείσουν ένα 200άωρο συντηρητικά πρώτα και μετά να ανεβάσω ένταση (περιμένω πως και πως να δω τι λένε από χαμηλό).

Νομιζω πως πρεπει να ηρεμησεις λιγο φιλε Δημητρη.

ο ενισχυτης σου ειναι 17 κιλα, δηλωνει οτι κατεβαινει στα 4 ωμ και τα 87 dB ευαισθησιας ειναι νορμαλ ηχειου. Οσων αφορα τα 4 ωμ του dynaudio, εχει να κανει πιο πολυ με το οτι η συγκεκριμενη δηλωνει πραγματικες μετρησεις και οχι "εμπορικα 8 ωμ" οπως πολλοι αλλοι στον χωρο.

τωρα αν ο συγκεκριμενος συνδιασμος θα αποδωσει τα μεγιστα, η απαντηση ειναι οχι. ενας ενισχυτης των 5 χιλιαδων ευρω θα αποδωσει το μεγιστα απο το ηχειο αλλα αν ειχες 5 Κ για ενισχυτη μαλλον δεν θα ειχε νοημα αυτο το ηχειο....

πρεπει οι αγορες να μπαινουν σε μια κλιμακα αναλογιων. η δικες σου επιλογες μου φαινονται λογικες.

καλες ακροασεις

Φίλε Dr Pan K, καταρχήν σ' ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Απλά τα 17 κιλά νομίζω ότι προκύπτουν από την τριών χιλιοστών λαμαρίνα (ίσως και περισσότερο) που έχει σαν διπλό πάτο ο ενισχυτής και από τον δεύτερο μικρό μετασχηματιστή για το προενισχυτικό στάδιο. Η λαμαρίνα σίγουρα δεν προσφέρει στην οδήγηση των ηχείων. Το ότι υπάρχει δεύτερο ξεχωριστό τροφοδοτικό, αυτό λογικά θα πρέπει να βοηθάει από τη στιγμή που απαλλάσει το κυρίως τροφοδοτικό (των τελικών σταδίων) από επιπλέον "καθήκοντα". Εν τω μεταξύ το γεγονός ότι πρόκειται για ενισχυτή τάξης Δ δεν γνωρίζω αν είναι πλεονέκτημα όσον αφορά την οδήγηση δύσκολων ηχείων. Πάντως στο "ηχος/εικόνα" πρίν από κάτι μήνες - στο test του a-50 - είχαν γράψει ότι δεν έχει πρόβλημα με δύσκολα ηχεία. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής φαίνεται να έχει το ίδιο τροφοδοτικό, χωρίς όμως ξεχωριστό για το προενισχυτικό στάδιο.

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια όσον αφορά την επιλογή των ηχείων (αν και έγινε ανάποδα - μετά την αγορά του ενισχυτή).