Πρίν μία ώρα περίπου τηλεφώνησα στην Ηχοέκφραση για να ρωτήσω τι γίνεται με τον ενισχυτή. Όπως μου ανέφερε ο υπάλληλος της Ηχοέκφρασης, ο ενισχυτής σήμερα επέστρεψε από το service. Όταν ρώτησα τη βλάβη είχε, μου απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν και ότι αυτό αφορά το service. Τότε ρώτησα τη βλάβη αναγράφεται στο συνοδευτικό έγγραφο και μου είπαν, τίποτα. Ζήτησα το τηλ. του service και το όνομα του κυρίου που θα με ενημερώσει. Έτσι λοιπόν επικοινώνησα και ο κύριος με τον οποίο μίλησα μου είπε ότι ο ενισχυτής είχε μπει σε «προστασία» (σε safe mode προφανώς εννοούσε) και μάλιστα σε τρίτο στάδιο. Αν ήταν στο πρώτο στάδιο όπως μου ανέφερε, θα το είχα λύσει και μόνος μου. Στη συνέχεια τον ρώτησα τι αναγράφεται στο συνοδευτικό και μου είπε ότι ο ενισχυτής δεν έχει πρόβλημα, δεν έγινε καμία παρέμβαση, κάποιο μικροπροβληματάκι στις εξόδους λύθηκε και ότι μου συστήνουν να ελέγξω τη συνδεσμολογία και να μετρήσω την ωμική (ohm) αντίσταση των ηχείων μου. Είπα στον τεχνικό τότε «να σας πω τι ηχεία έχω να μου πείτε την γνώμη σας». Και ο τεχνικός μου απάντησε ότι δεν τους ενδιαφέρει, ότι είναι δικό μου θέμα και ότι σίγουρα ο ενισχυτής δεν είναι το πρόβλημα. Του απάντησα ότι η διαλεκτική δεν είναι κακό πράγμα και ότι κι εγώ μπορεί να βοηθηθώ από αυτό και αυτοί αν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα μελλοντικά με κάποιον άλλο ενισχυτή –ίδιο- κάποιου άλλου καταναλωτή μπορεί τα συμπεράσματά τους να τους βοηθήσουν. Επέμεινε ότι πρέπει να μετρήσω τα ηχεία μου (ίσως να είναι 4ohm στην πραγματικότητα) ότι μάρκα και να είναι. Πρέπει να σας πω ότι ο τεχνικός μου φάνηκε προκατειλημμένος και ήταν και πολύ προσεκτικός στα λεγόμενά του.
Να σας θυμίσω ότι τα ηχεία μου είναι τα ταπεινά B&W DM602 S2 (8 ohm). Οι συνδέσεις έχουν γίνει σωστά και είμαι απόλυτος σ’ αυτό (είμαι τύπος που πάει με το manual στο χέρι ακόμη και για κάτι τόσο απλό όπως η σύνδεση ολοκληρωμένου δικάναλου). Αυτή τη στιγμή τα ηχεία είναι συνδεδεμένα με τον onkyo 809 (2x145, 7x135) με διπλοκαλωδίωση (κανένα απολύτως πρόβλημα δεν παρουσιάζουν) και για 11 χρόνια ήταν συνδεδεμένα μ’ έναν denon avr 1801 (2x75, 5x70) χωρίς τη παραμικρή υποψία προβλήματος. Οι τιμές, είναι τιμές στα χαρτιά όπως λέμε (του κατασκευαστή) και οι περισσότεροι νομίζω ότι γνωρίζετε τι ισχύει στην πραγματικότητα για τους AV ενισχυτές. Παλιά μου είχε πει χαρακτηριστικά κάποιος γνωστός καταστηματάρχης (και αντιπρόσωπος) για τον denon: «ας είναι 5x20…». Επίσης, να θυμίσω ότι ο pioneer έπαιζε για ένα μήνα απροβλημάτιστα.
Περιμένω την άποψή σας φίλοι…