New Z9s & Z10..

καλησπερα και απο μενα. αγορασα και εγω το zidoo μεταχειρισμενο και ειμαι λιγο στο ψαξιμο.
θα ηθελα να ρωτησω το zdmc απο που το κατεβαζω και πως το εγαθιστω?

τοποθετησα 2 σκληρους δισκους ιδιας μαρκας και τον ενα δεν τον διαβασει καθολου. ειναι ενας intenso 4 tb 3.5 που εχω τις ταινιες. αντιθετα ενας intenso 1 tb 2.5 τον διαβαζει κανονικα χωρις προβλημα.
ειχε κανεις προβλημα με σκληρους που να μην τους διαβαζε το μηχανημα?
οταν τον συνδεω στον υπολογιστη παιζει κανονικα.

Δεν χρησιμοποιώ σκληρούς έχω NAS, το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι δεν του φτάνει το ρεύμα. Έχεις αλλά καλωδιακια σκληρών; Για κάνε αλλαγές καλωδίων.

Μου έχει τύχει και σε PC μάλιστα και θα έβαζα στοίχημα ότι ειχε καεί ο δίσκος.

Επίσης υπάρχουν Υ καλωδιακια αλλά βέβαια χάνεις 2 USB .

δεν νομίζω ότι είναι το καλώδιο ο δίσκος έχει ξεχωριστή παροχή ρεύματος είναι 3,5.ο δίσκος όταν το βάζω στο usb και πάω κοντά αρχίζει να δουλεύει αλλά δεν το βλέπει το μηχάνημα. Όταν το βάλω στον υπολογιστή δουλεύει κανονικά. Όταν βάζω εναν 2,5 intenso που έχω που παίρνει ρεύμα από το usb παίζει κανονικά

Τον δίσκο τον έχω φορμαρισμένο σε ntfs.υπαρχει περίπτωση για κάποιο λόγο να χρειάζεται format σε exfat

Ναι σε όλες αναβοσβηνει το λαμπάκι του δίσκου ότι δουλεύει και μετά από λίγο σταματάει. επίσης ένα usb stick που έβαλα χθες το διάβασε κανονικά. Ρώτησα για το format του δίσκου γιατί ψαχνωντας λίγο στον ίντερνετ σε ξένα forum είδα ότι έχουν και άλλη προβλήματα με εξωτερικούς δίσκους και κάποιος λέει ότι το έλυσε έτσι κάνοντας format σε exfat

δεν το γνωρίζω αυτό σε ξένα site που διάβασα κάποιος λέει ότι του έχει βάλει 8 terra

Νομίζω αν ήταν δύο ξεχωριστά partition των 2 τέρα έκαστο θα τον έβλεπε
GPT ή MBR είναι φορμαρισμένος?

Με έπιασες απροετοίμαστο αν δεν κάνω λάθος το gpt είναι να χωρίσει σε δύο μέρη τον δίσκο. Όχι απλό format έχω κάνει στον δίσκο με δεξί κλικ διαμόρφωση ntfs. Όλους τους δίσκους έτσι τους κάνω.

Χρειάζεται να τον κάνω format διαφορετικά? Αν ναι υπάρχει κάποιος οδηγός η βίντεο για να το δω

Με έπιασες απροετοίμαστο αν δεν κάνω λάθος το gpt είναι να χωρίσει σε δύο μέρη τον δίσκο. Όχι απλό format έχω κάνει στον δίσκο με δεξί κλικ διαμόρφωση ntfs. Όλους τους δίσκους έτσι τους κάνω.

Δεν ξέρω στα windows πως γίνεται. Αν είναι άδειος δοκίμασε να τον κάνεις δυο ξεχωριστά partitions

λοιπον το προβλημα με τον σκληρο δισκο δεν λυθηκε ουτε χωριζοντας τον σκληρο σε 2 partition. ο σκληρος δουλευει κανονικα αλλα δεν αναγνωριζεταο απο το zidoo. υπαρχει καποιος που χρησιμοποιει εξωτερικο σκληρο δισκο με μεγεθος πανω απο 4t και δεν εχει προβλημα?
επισης τι σκληρους χρησιμοποιειται χωρις προβλημα για να ξερω τι να αγορασω.