New Zidoo Z9X

Ε, τι να σου κάνω πηγες και ξενιτεύτηκες. Ορίστε, θα κέρδιζες 15 δολλαρια αν έμενες εδώ 😁😁😁😁
Έχουμε κονέ και στην Ελλάδα ρε, άμα χρειάζεται. Πάντως εγώ το πήρα ελάχιστα μεταχειρισμένο, με απόδειξη, στα €164 και μέσω της ασφάλειας σπιτιού έχω εγγύηση για 10 χρόνια, οπότε France for the win.

HT5 v5.0.59 Beta Version for Realtek 1619DR​

Please note that this version is for Realtek 1619DR boxes ONLY.

HT5 v5.0.59 Beta Version

Το changes log είναι μεγάλο και δείτε το καλύτερα στο site τους και είναι beta οπότε και κανένα backup της βιβλιοθήκης κακό δεν κάνει ….

Ένα μεγάλο update για το HT5, ΔΕΝ είναι firmware update

Επίσης, αφήστε το κάποια ώρα να τρέξει να κάνει τα δικά του και όταν τελειώσει κάντε του και καμιά επανεκκίνηση .

(Υπάρχουν τα αντίστοιχα για τα BPD & AMLs928)

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονια.

Αν συνδέσω με usb 3.0 κατευθείαν στο zidoo ένα τέτοιο γομάρι θα το καταλάβει; Εχει δοκιμάσει κανένας; Εννοείται έχουν δικό τους ρεύμα αυτά.
Δεν νομιζω να εχει προβλημα , και απο τη στιγμη που ολοι οι 3,5αρηδες εχουν δικη τους τροφοδοσια

Εχω συνδέσει στο Zidoo έναν εξωτερικό HDD. Θέλω να έχω πρόσβαση σε αυτόν τον HDD από το PC με windows για να μην τον μπαινοβγάζω.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιο ςμε τις ρυθμίσεις γιατί τρώω όλο πόρτα από τα windows;
Εχω ενεργοποιήσει το samba server από το zidoo. ΟΚ;

Στο map network drive στο folder βάζω την IP : \\xxxxxxxxx\ τσεκάρω και το connect using different credentials και τρώω error Windows cannot access αυτή την IP.

Δοκιμάζω και: \\xxxxxxxxx\OS_SAMBA\ και πάλι error.

Attachments

• 20260101_193641.jpg
    20260101_193641.jpg
    222.4 KB · Views: 13
  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    13 KB · Views: 14
Το έφτιαξα. Επρεπε να ενεργοποιήσω από τα windows το SMB client.
Και η σωστή διεύθυνση τελικά είναι: \\χχχχχχχχχχ\share

Capture.PNG

Και σας δείχνει 2 folders. Το storage είναι ο εσωτερικός χώρος του zidoo και το νούμερο που βλέπετε είναι ο εξωτερικός HDD.
Δυστυχώς παρόλο που έχω συνδέσει τον HDD σε usb 3.0 στο zidoo και το δίκτυο είναι gbit οι μεταφορές αρχείων από το pc στον HDD είναι αργές 20mb/s .

Capture1.PNG

Capture2.PNG

Ε ναι.software το κόβω το θέμα διότι το zidoo παίζει τον ρόλο του SMB server σε αυτή την περίπτωση.
Όταν στριμαρω από το NAS πάλι με samba ,τότε παίζει τον ρόλο του client.

Πάντως ο ίδιος δίσκος στο PC φτάνει τα 80mb/s με USB 3.0
Και δεν νομίζω να φταίει το δίκτυο π.χ. κάνα καλώδιο, γιατί δεν θα στριμαρα από το NAS μεγάλα 4Κ χαλαρά.

Κι όμως όταν κάνω copy στην εσωτερική μνήμη του zidoo , κατοσταρίζει η ταχύτητα. Αρα κάτι γίνεται με την usb 3.0 που έχει. Μάλλον 2.0 είναι και έβαλαν μπλε πλαστικό..... 🤣
Υποψιάζομαι για μεγάλες ταχύτητες για read-write σε εξωτερικό HDD πρέπει να χρησιμοποιηθεί η SATA σύνδεση. Δεν είναι τυχαίο που έχει τέτοια σύνδεση και μάλιστα δίνει και το καλώδιο.

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    58.9 KB · Views: 8
Last edited:
Δυστυχώς παρόλο που έχω συνδέσει τον HDD σε usb 3.0 στο zidoo και το δίκτυο είναι gbit οι μεταφορές αρχείων από το pc στον HDD είναι αργές 20mb/s .
Είδα αυτό το post που αναφέρεις τις χαμηλές ταχύτητες και μπήκα έτσι από περιέργεια να κάνω κι εγώ μια δοκιμή αν και δεν κάνω μεταφορές μέσω usb θύρας μιας και έχω μόνιμα συνδεδεμένο το Ζ9Χ με το NAS μου.
Με έναν εξωτερικό nvme 256G σε θήκη USB είχα ταχύτητα μεταφοράς 67ΜΒ/sec όπως βλέπεις και από το screenshot.
Screenshot_1.png
Έκανα και δοκιμή και με έναν εξωτερικό μηχανικό δίσκο πολύ παλιό (WD Black 1TB) και είχα κοντά στα 49ΜΒ/sec.
Screenshot_2.png
Άρα λογικά δεν είναι θέμα του zidoo.
Επίσης μια παρατήρηση : η έκδοση smb1 που βλέπω στον υπολογιστή σου απόσο γνωρίζω είναι καταργημένη.Μήπως αυτό φταίει;

Χθες που επαιξα για λιγο με το Z9X Pro μου εβγαλε την πιστη....

Κολλαγε συνεχεια οταν πηγαινες να διαβασεις κατι (SMB) από το δικτυο (ενσυρματο).

Τα πρωτα 5 λεπτα επαιζε μια χαρα μετα αρχισε τα κολληματα και δεν εστρωνε με τπτ

Εννοειται πως όλα τα αλλα players που ειχα επαιζαν κανονικά.

Τελευταιο firmware.

Αν εχει κανεις καμια ιδεα πριν αρχίσω τα ψάξιμο....

Έχω περάσει και εγώ από αυτό το στεπ της μεταφοράς αρχείων μέσω δικτύου...παντα οι ταχυτητες μεταφοράς ειναι απελπιστικα χαμηλές... σε σχεση με την παραδοσιακή συνδεση των δισκων στις αντιστοιχες θυρες usb...

Τα ίδια και με την μεταφορά τραγουδιών στο ssd του eversolo μέσω δικτύου ή στο nvidia shield.

Οπότε ακολουθώ τον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς σε όλα πια!! Μουσική , ταινίες κτλ...

Εξω ο external drive ssd από το shield και το εβερσολο και γέμισμα σε κλασματα από την thunderbold 4 του λαπτοπ...

δικτυα και παπα....😁

• Like
Reactions: protrudi
Έχουν περάσει οι εποχές που μπαινοβγαζσμε σκληρούς. Εγώ τα θέλω όλα στημένα και να κάνω τα πάντα από το PC. Γι αυτό έχω και το NAS. Δεν μπορείς να μετακινείσαι σε ορόφους με τους σκληρους στα χέρια. Γι αυτό έχει εφευρεθεί το δίκτυο.

Μεταξύ NAS - PC πιάνει 110mb/s το οποίο το θεωρώ ΟΚ για GB.
Αυτό θέλω να καταφέρω μεταξύ PC-Zidoo (το οποίο γίνεται με την εσωτερική μνήμη του zidoo)

Last edited:
Δεν ξέρω.
Μήπως με SATA σύνδεση έχει παραπάνω ταχύτητα;
Μόλις πριν λίγο το δοκίμασα με το sata καλώδιο και ποιάνει 71ΜΒ/sec.Άρα ούτε η σύνδεση παίζει τόσο ρόλο.Μικροδιαφορές σε σχέση με το USB.
Καλού κακού άλλαξε το ethernet καλώδιο μπας και φταίει αυτό.
Όσον αφορά τον εξωτερικό δίσκο από Amazon που εβαλες στο link , δεν ξέρω εαν τον έχεις ήδη πάρει ή σκέφτεσαι να τον πάρεις , αλλά καλό θα ήταν να τον έχεις πίσω από κάποιο καλό UPS (online κατά προτίμηση) ή πίσω από κάποιο line conditioner.
Είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να τον πάρεις στο χέρι κάποια στιγμή.Η αχίλλειος πτέρνα όλων των εξωτερικών δίσκων είναι οι αρμονικές του δικτύου της ΔΕΗ.Όσοι φίλοι και γνωστοί είχαν πάρει εξωτερικό δίσκο , αργά ή γρήγορα τους παρέδωσε πνεύμα.Αντίθετα , σπάνια να πάρεις στο χέρι εσωτερικό δίσκο υπολογιστή όταν αυτός έχει καλό επώνυμο τροφοδοτικό με ποιοτικά φίλτρα.
Το NAS που έχω και τροφοδοτώ το Z9X με ταινίες είναι πίσω από Line Conditioner μαζί με ένα εξωτερικό multibay Raidsonic Icybox 4 θέσεων.Το NAS το έχω από το 2013 και έχουν περάσει αρκετοί δίσκοι από πάνω του χωρίς να πάθουν το παραμικρό.Το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι μηχανικοί δίσκοι του multibay.
Σε πολλές περιοχές η ΔΕΗ έχει χάλια ρεύμα γεμάτο με αρμονικές που φθείρουν τις ηλεκτρονικές συσκευές που είναι ευάλωτες σε αυτές.

• Like
Reactions: takisot
Έχουν περάσει οι εποχές που μπαινοβγαζσμε σκληρούς. Εγώ τα θέλω όλα στημένα και να κάνω τα πάντα από το PC.

Μεταξύ NAS - PC πιάνει 110mb/s το οποίο το θεωρώ ΟΚ για GB.
Αυτό θέλω να καταφέρω μεταξύ PC-Zidoo (το οποίο γίνεται με την εσωτερική μνήμη του zidoo)
Έχεις δίκιο βρε Τάσο...αλλά για να μεταφέρω τις 4 season του Breaking Bad σε 4Κ που βγαίνουν κοντά στο 1 terra ...με 20mb/s που τρεχεις ασύρματα εσύ... ενώ εγώ με τον crusial external ssd στα 1100mb/sec από thunderbolt 4..... υπάρχει θέμα...και μάλιστα μεγάλο...

Εγώ θα ξεκινήσω την θέαση σε ενα τεταρτο....και εσύ σε.......1,5 μέρα.......π λεει ο λογος:)

Last edited: