New Zidoo Z9X

Έχεις δίκιο βρε Τάσο...αλλά για να μεταφέρω τις 4 season του Breaking Bad σε 4Κ που βγαίνουν κοντά στο 1 terra ...με 20mb/s που τρεχεις ασύρματα εσύ... ενώ εγώ με τον crusial external ssd στα 1100mb/sec από thunderbolt 4..... υπάρχει θέμα...και μάλιστα μεγάλο...

Εγώ θα ξεκινήσω την θέαση σε ενα τεταρτο....και εσύ σε.......1,5 μέρα.......:)
Σιγά μην χάσω χρόνο και ΧΩΡΟ για σειρές. Όλα αυτά τα βλέπω online πλέον. Ούτε 1kb χώρου δεν ξοδεύω.
Αποθήκευση μόνο για επιλεγμένες ταινίες.
1ΤΒ για μία σειρά;;;; Ούτε δώρο 1ΤΒ σκληρό να μου κάνεις δεν τον χαραμίζω.

• Haha
Reactions: djmnv81
Σιγά μην χάσω χρόνο και ΧΩΡΟ για σειρές. Όλα αυτά τα βλέπω online πλέον. Ούτε 1kb χώρου δεν ξοδεύω.
Αποθήκευση μόνο για επιλεγμένες ταινίες.
1ΤΒ για μία σειρά;;;; Ούτε δώρο 1ΤΒ σκληρό να μου κάνεις δεν τον χαραμίζω.
Ειναι και αυτό μια άποψη!!! Μα και εγω θα την δω και θα πάρει πουλάκο....χαχα..

Εγώ πάλι δεν χαραμίζω τον δίσκο μου για ταινίες που ξεπερνούν βαριά τα 40 GB...παντα ομως να είναι 4Κ , DTS HD or Atmos και με HDR or Dolby Vision... με τελευταία προσθήκη το Amadeus Directors Cut 2160p 10bit HDR DTS-HD MA 5.1 των 37GB....

Παιδια δεν ξερω τι παιζει με το Zidoo, αλλα εγω στριμαρω μια χαρα UHD και μαλιστα ασυρματα, απο το plex server μου στο σαλονι στο Apple TV 4K του υπνοδωματιου.
Επισης το ιδιο στο Nvidia Shield.
O server ειναι ενα HTPC τουλαχιστον 5ετιας με διαφορους σκληρους πανω του, μεταξυ των οποιων και 2 εξωτερικους (usb 3 συνδεση).
No problem whatsoever.

Το zidoo δεν έχει κανένα πρόβλημα με το στριμαρισμα με καλώδιο.
Εγώ μιλάω για πιο προχωρημένο σκηνικό:
Να κάνω copy από το PC σε εξωτερικό σκληρό που είναι συνδεμενος στο zidoo.
Να κάνω NAS το zidoo κατά κάποιο τρόπο.

Το zidoo δεν έχει κανένα πρόβλημα με το στριμαρισμα με καλώδιο.
Εγώ μιλάω για πιο προχωρημένο σκηνικό:
Να κάνω copy από το PC σε εξωτερικό σκληρό που είναι συνδεμενος στο zidoo.
Να κάνω NAS το zidoo κατά κάποιο τρόπο.
Copy ή streaming των ταινιων που ειναι στον εξωτερικο σκληρο ο οποιος ειναι συνδεδεμενος στο Zidoo?

Copy από το PC !!
Και θα ανοίγω το zidoo με wake on lan (αυτό το έχω κάνει) .
Ο σκοπός είναι να μεγαλώσω τον αποθηκευτικό χώρο φθηνά , γιατί αν ξεκινήσω να αλλάζω σκληρούς στο NAS (10) θέλω αρκετά χιλιάρικα στην κυριολεξία. Ενώ με 400 ευρώ παίρνεις 28TB σε κουτί με USB 3.0. Ειναι η πιο φθηνή λύση.

Σε ποιες θύρες σύνδεσες τον δίσκο και πήρες ταχύτητες 20ΜΒ/sec ;
Οι 2 USB θύρες της δεξιάς πλευράς που έχουν και τη SATA υποδοχή είναι USB 3.0 ενώ οι άλλες 2 USB της αριστερής πλευράς είναι USB 2.0.
Έκανα μια δοκιμή και στις USB 2.0 και έποιασα από 20 εως 27ΜΒ/sec max.Μήπως τον είχες συνδεδεμένο εκεί τον δίσκο;

Σε ποιες θύρες σύνδεσες τον δίσκο και πήρες ταχύτητες 20ΜΒ/sec ;
Οι 2 USB θύρες της δεξιάς πλευράς που έχουν και τη SATA υποδοχή είναι USB 3.0 ενώ οι άλλες 2 USB της αριστερής πλευράς είναι USB 2.0.
Έκανα μια δοκιμή και στις USB 2.0 και έποιασα από 20 εως 27ΜΒ/sec max.Μήπως τον είχες συνδεδεμένο εκεί τον δίσκο;
Στην από πίσω στην μπλε που είναι USB 3.0 . Για δοκίμασε κι εσύ στην μπλε. Μιλάω για copy 1 αρχείου αρκετών GB (όχι 10 χιλιάδες μαζεμένα αρχεία που ως γνωστόν πέφτουν οι ταχύτητες δραματικά)

Μόλις ξαναδοκίμασα copy απο ΝΑS στον εξωτερικό HDD (zidoo) με τον ίδιο σκληρό και βλέπω περί στα 60 mb/s !!! Ειλικρινά ΔΕΝ ξέρω τι έγινε.
Copy από το PC στον εξωτερικό HDD (zidoo) γύρω στο 50 mb/s

Capture.PNG

Capture1.PNG

Κάτι γίνεται . Μόλις τώρα κάνω copy από το NAS στο zidoo το ίδιο αρχείο και δείτε συμπεριφορά 10-44, ανεβαίνει-κατεβαίνει συνέχεια. Λες και κάτι το κόβει.
Κάνω restart το zidoo και στο καπάκι ξανά copy. Άψογο. Ευθεία γραμμή 55-60 !! Τρελό; Μήπως επειδή ξεκινάει κανά screensaver ;
Μήπως μπαίνει ο σκληρός σε κανά sleep mode; Αλλά και να μπαίνει, δεν έπρεπε με το που βλέπει ότι κάνει copy, να "ξυπνάει;"
Εξάλλου στις επιλογές στο zidoo το έχω στο Off το sleep mode του HDD. Να μην κοιμάται ποτέ ο σκληρός.

Edit: δεν φταίει κανένα screensaver, κανένα sleep. Με ανοικτό το zidoo ξεσυνδέω και συνδέω τον δίσκο και είναι πάλι τζάμι η ταχύτητα. 55-60. Να φταίει ο δίσκος;

Capture.PNG

Last edited:
Τσάμπα από το αμερικάνικο amazon. Και με import fees και μεταφορικά. Πως γίνεται αυτό; Γιατί είναι τόσο φθηνά τα κουτιά; Εχουν σκληρούς στα 5400; Ούτε για αστείο δεν υπάρχει εσωτερικός σκληρός 24ΤΒ με αυτά τα χρήματα.

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    138.5 KB · Views: 24
Σύνδεσα τον σκληρό στο PC με USB 3.0 Ταχύτητα copy 80-85 mb/s Το αφήνω στην ησυχία του. Κοιτάζω σε 10 λεπτά το λεντάκι του σκληρού έσβησε. Προφανώς μπαίνει σε κάποιο power save.
Ξανακάνω copy, το σκέφτεται 5 δευτερόλεπτα το παράθυρο του copy (μάλλον μέχρι να ξυπνήσει ο σκληρός) και ξεκινάει πάλι το copy με την ίδια ταχύτητα.
Υποψιάζομαι ότι το zidoo δεν τον ξυπνάει σωστά. Δεν του δίνει σωστα τα 5V που θέλει και γι αυτό κάνει αυτά τα ανεβοκατεβάσματα.
Μάλλον γι αυτό είναι προτιμότερο να έχουν και ρεύμα δικό τους οι εξωτερικοί σκληροί.
Για να αποφύγεις βέβαια ρίσκα με ρεύματα και UPS κλπ η άλλη λύση είναι σύνδεση σκληρού με SATA στο zidoo (πάντα δίνει και το καλωδιάκι το zidoo). Δυστυχώς η SATA σύνδεση υποστηρίζει μέχρι 16ΤΒ.

• Like
Reactions: sakplat
Τσάμπα από το αμερικάνικο amazon. Και με import fees και μεταφορικά. Πως γίνεται αυτό; Γιατί είναι τόσο φθηνά τα κουτιά; Εχουν σκληρούς στα 5400; Ούτε για αστείο δεν υπάρχει εσωτερικός σκληρός 24ΤΒ με αυτά τα χρήματα.
Πιθανότατα 5400RPM. Λογικά θα είναι και με soldered USB port & controller, δεν θα μπορείς εύκολα να τον κάνεις SATA3 απλώς αφαιρώντας τον από το κουτί του.