NIKKOR AFS 80-200 2.8

0 στη μηχανή. Καμιά επεξεργασία στο Photoshop. Σκοπός μου ήταν να δείξω αυτό που βγάζει ο φακός, κι όχι τί μπορούμε να πάρουμε μετά εμείς. Επίσηξς δεν έχω κάνει το ταίριασμα φακού/μηχανής γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα σε ποιά εστιακή απόσταση να το κάνω.

Αν βάλει δείγματα από τον 70-200 σε παρακαλώ να ανοίξεις άλλο θέμα.

Για να βγαλεις ολακερη την ποιοτητα σε μηχανη Νικον πρεπει να ανοιξεις την φωτογραφια στο NX2 και οχι στο φωτοσοπ .
Η διαδικασια για αριστα αποτελεσματα θελει τριποδα και κεφαλη παρα πολυ καλη και εστιαση με LV και θα προτιμουσα την οξυτητα στο Default .

Ολες οι νικον μηχανες εχουνε ζυγισμενο και ταιριασμενο την επεξεργασια οξυτητας να ειναι λιγο κατω απο το νορμαλ .

Σε περιπτωση που κανεις τεστ με αλλες μηχανες εκει συμφωνο με το μηδεν μιας που βλεπεις τι ΑΑ φιλτρο εχει η καθε μια αλλα σε απλα τεστ με οξυτητα μηδεν και να βλεπουμε μικρα jpeg ολα ειναι μια θολουρα και ειδεικα με ανοιχτο διαφραγμα και συμπερασμα δεν βγαζει καποιος εκτος αν οπως ειπακαι πριν εχεις μια αλλη μηχανη με τα ιδια τεστ και φωτισμο .

Επισης για να δεις τι κανει ο φακος φωτογραφισεαντικειμενα με ψιλη πληροφορια και οχι επιπεδα θεματα να μπορει να δει ο κοσμος πεντακαθαρα τι γινεται , σε κουτια ντενεκεδενια και μεταλα σκουριασμενα ειναι το αντιθετο .

Last edited:
Ενα ελενχο που εκανα στης φωτογραφιες σου και προσεξα στο exif η φωτογραφιες σου στην οξυτητα λενε νορμαλ πραγμα που μονο στο μηδεν δεν ειναι .

Οταν εχεις την οξυτητα στο μηδεν λεει Soft και οταν νομιζω το βαρασ στο τερμα λεει hard , επομενως στο μηδεν δεν ειταν οταν εκανες της ληψης και εδω μαλλον θα κανεις λαθος .

Έχω πλέον εξοικειωθεί με τον φακό. Όχι άνετα, αλλά αρκετά συχνά μπορώ να τραβώ φωτογραφίες στο χέρι με ταχύτητες κάτω από 1/125 ακόμη και στο 200.

Αντιθετα εμενα ο 70-200 ακομα με 'ζοριζει' στο θεμα αυτο αρκετα....

Για μένα το σημαντικότερο μειονέκτημα του φακού στο FF πέρα από το βάρος είναι η βινιέτα που είναι ενοχλητική στο 150-200 μέχρι και το 7.1 διάφραγμα.

Παράξενο μου φαίνεται. Πόσο ενοχλιτική μπορεί να είναι η βινιέτα σε έναν φακό αυτής της ποιότητας; Για βάλε κανα παράγειγμα να δούμε.
Μετά δε διορθώνεται εύκολα στο pc;

Παράξενο μου φαίνεται. Πόσο ενοχλιτική μπορεί να είναι η βινιέτα σε έναν φακό αυτής της ποιότητας; Για βάλε κανα παράγειγμα να δούμε.
Μετά δε διορθώνεται εύκολα στο pc;

Φυσικά και διορθώνεται και μάλιστα αυτόματα στο raw. Αλλά το βλέπω μέσα από το σκόπευτρο και μου τραβά το μάτι. Δες λίγο και τα καρέ στα πρώτα μηνύματα.

Re: Απάντηση: NIKKOR AFS 80-200 2.8

Ο φακός είναι αδιάβροχος. Δοκιμάστηκε σε έντονη χιονόπτωση (επί ώρες) χωρίς πρόβλημα, ενώ θάφτηκε στο χιόνι επί δεκάλεπτο και συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

Το ίδιο ισχύει και για τον NIKKOR AFS 28-70 2.8 αλλά χωρίς το θάψιμο.

Ο φακός είναι αδιάβροχος (εντελώς) και σε συνεχόμενη βροχή. Δοκιμάστηκε χθες σε 50 λεπτά βροχή σε φωτογράφηση σπορ χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.

παιδιά πιστεύω πως μπορώ να γράψω εδώ για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το συγκεκριμένο φακό..

είναι ενός φίλου επαγγελματία φωτογράφου ο οποίος εδώ και 2,5 περίπου χρόνια έχει μεταβεί σε 70-200 vr.
έτσι μου έδωσε εμένα τον 80-200.. ο φακός μου έχει εμφανίσει από τη πρώτη στιγμή το παρακάτω πρόβλημα με την εστίαση..
τον βάζω πάνω και ενώ η εστίαση δουλεύει άψογα και ταχύτατα από κάποια στιγμή και μετά σταματάει να ανταποκρίνεται..δλδ πιέζω μισό κουμπί για να εστιάσω και απλά δε κάνει τπτ.
η μηχανή μου είναι η D300 αλλά έχει δοκιμαστεί επίσης σε d40,d7000 και συμπεριφέρεται το ίδιο.

πήρα τηλέφωνο σήμερα το πρωί στο service του Άρη Καραμπά, είπα στο τεχνικό τα παραπάνω και μου είπε πως το πιθανότερο είναι ο φακός να έχει χάσει τα DATA του..
πρώτη φορά το ακούω.. μου είπε να τον στείλω στο Δαμκαλίδη διότι φτιάχνεται μόνο με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει αυτός.

έχετε ξανά ακούσει κάτι τέτοιο? επίσης μου πε πως το πιθανότερο θα μου στοιχίσει κάπου 50 με 100 ευρώ η επισκευή..

Re: Απάντηση: NIKKOR AFS 80-200 2.8

ναι το κάνει και σε μένα. Απλώς κινείς λίγο το δαχτυλίδι της χειροκίνητης εστίασης κι επανέρχεται αυτόματα.

Καλησπέρα Βλάσση. Κάτι δεν μου κολλάει με την εστίαση στα πρώτα σου δείγματα. Λες ότι η εστίαση είναι στο άπειρο, αλλά εγώ το background το βλέπω θολό σε όλα τα διαφράγματα. Πιστεύεις, θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό; Κανονικά το προσκήνιο δεν πρέπει να θολώνει με εστίαση στο άπειρο; Είχες χειροκίνητη εστίαση ή auto;

Απάντηση: Re: Απάντηση: NIKKOR AFS 80-200 2.8

ναι το κάνει και σε μένα. Απλώς κινείς λίγο το δαχτυλίδι της χειροκίνητης εστίασης κι επανέρχεται αυτόματα.

δλδ είναι φυσιολογικό, δεν φτιάχνεται;

δε ξέρω αλλά προσωπικά με ενοχλεί και χάνω και κλικ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NIKKOR AFS 80-200 2.8

στο auto. Βεβαια έχουν περάσει χρόνια. Μπορώ να επαναλάβω τις μετρήσεις τις επόμενες μέρες με τη μηχανή σε LV.

Απάντηση: Re: Απάντηση: NIKKOR AFS 80-200 2.8

δλδ είναι φυσιολογικό, δεν φτιάχνεται;

δε ξέρω αλλά προσωπικά με ενοχλεί και χάνω και κλικ.

@ΒΛΑΣΙΔΗΣ

σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις αν ξέρεις κάτι περισσότερο για αυτό το πρόβλημα..; γιατί αν δε φτιάχνεται να μην τον στείλω στo δαμκαλίδη..