Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Για έναν και μοναδικό μάκρο ίσως προτιμούσα τον 70/2.8 της σίγμα.... θεωρώ ότι για APS είναι στο ιδανικό εστιακό μήκος -μέγεθος-βάθος.

Σε αυτή τη τιμή είναι μια χαρά.

Προσωπικά δε θα τον έπαιρνα. Αφού έχεις τον πολύ καλό 85άρη δε θα σου προσφέρει παραπάνω.

Αν σώνει και καλά πρέπει να πάρεις κάτι (αυτό κατάλαβα), πάρε ένα καλό φλας.-bye-

Σα να μου φαινεται Jim, οτι καταλαβαινεις και ψυχολογεις σωστα..-bye-

Θα δουμε τι θα παρω, μεχρι 200-250ευρω.
Παντως με βαλατε σε σκεψεις, καλο ειναι αυτο.

Re: Απάντηση: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Παει τον πεθανες λεμε τωρα.....

Τι αβαταρ ρε συ....

Αυτα που βλεπεις στο αβαταρ τα εχει στο 5πλασιο στην ντουλαπα του και ακομα γεμιζει.....-bye-

Εχει και τον καλυτερο macro στη πιατσα!

Προφανως θα περιμενα περισσοτερη καταννοηση για τον συγκεκριμενο φακο απο τον Send, αλλα ετσι ειναι παντα, αυστηρος και δυστυχως...σωστος! :))

Με γειες και το νεο avatar σου, Kosh-bye-

Η τιμή είναι φυσικά πολύ καλή, αλλά είναι αυτή το βασικό κριτήριο;
Έχεις ήδη τον φωτεινότερο 35άρη, λογικά λοιπόν πάμε μακρύτερα (>55~60) ή κοντότερα (<28) μιλώντας γιά primes πάντα. Αν αύριο βγεί 38άρης, λέμε τώρα, με 180Ε, θα τον πάρουμε κι' αυτόν;
Αν, παρ' όλα αυτά θέλεις δεύτερο μάκρο και για πορτραίτα θα σου πρότεινα τον φωτεινότερο 60άρη της τάμρον (f/2), που όμως θέλει κάτι παραπάνω. Εν πάση περιπτώσει περί ορέξεως........κολοκυθόπιτα !

Η αληθεια ειναι οτι η 'φτηνια τρωει τον παρα'!

Δευτερο μακρο απαραιτητα δεν θελω, ο 85αρης μια χαρα ειναι, αλλα οταν βγαζει η Νικον καινουριο φακο μακρο, φ2.8, σε τετοια τιμη, που μπορει να χρησιμοποιηθει και αλλιως, ειναι δυσκολο να αντισταθεις.

Θα ηθελα να τονισω εδω οτι ειμαι συλλεκτης και γκατζετακιας γενικοτερα και το χουι ειναι δυσκολο να ανατραπει ακομα και αν προκειται για φακους, και ετσι η λογικη μπαινει σε δευτερη μοιρα...

Και δεν ψάχνεις κανέναν 50άρη 1.4, αν θες απαραίτητα να αγοράσεις κάτι;

Απάντηση: Re: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Θα ηθελα να τονισω εδω οτι ειμαι συλλεκτης και γκατζετακιας γενικοτερα και το χουι ειναι δυσκολο να ανατραπει ακομα και αν προκειται για φακους, και ετσι η λογικη μπαινει σε δευτερη μοιρα...

Κάτσε να βγει η κυβέρνηση να βάλει μεθαύριο τεκμήριο στους φωτογραφικούς φακούς... την κάτσαμε. Ευτυχώς οι περισσότεροι δικοί μου έχουν μειωτικό συντελεστή παλαιότητας.

...
Μαζεψε λεφτά και παρε τον Nikon 105 f2.8 ή τον Sigma 70mm f2.8.
Εχει και η Nikon εναν 60 macro f2.8 που επισης πρέπει να ειναι καλος..

Μην αγοράσεις απλά για να δώσεις τα λεφτά σου, καλύτερα παρε κατι που θα πιάσει τοπο

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Κάτσε να βγει η κυβέρνηση να βάλει μεθαύριο τεκμήριο στους φωτογραφικούς φακούς... την κάτσαμε. Ευτυχώς οι περισσότεροι δικοί μου έχουν μειωτικό συντελεστή παλαιότητας.

Κρύβε .. φακους (πώς λεμε κρύβε λόγια :music-smiley-005:)

Και δεν ψάχνεις κανέναν 50άρη 1.4, αν θες απαραίτητα να αγοράσεις κάτι;

Μα κοιταξε τον με αλλο ματι σε παρακαλω βρε Νασο! Δες χαρη!

D3S_5970-rear-1200.jpg

Βασικα κενα δεν νομιζω να εχω τοσα πολλα. Η λιγο καλυτερη ποιοτητα λειπει.

Εχω σε DX format,
Nikon 18-55vr, 18-105vr, 55-300vr, 55-200vr, 35, kai 85vr macro
Tamron 10-24
Samyang 8

Αφού απαραίτητα θέλεις να χαλάσεις λεφτά, για αρχή πούλα τους δύο 18άρηδες και πάρε τον 17-50 Tamron.

Μετά, πούλα τους δύο 55άρηδες και πάρε ένα 70-200 σε καλή τιμή (ελαφρώς μεταχειρισμένο) να φτιάξεις ωραίο συστηματάκι...-bye-

Ή έναν 70-300VR.

...
Μαζεψε λεφτά και παρε τον Nikon 105 f2.8 ή τον Sigma 70mm f2.8.
Εχει και η Nikon εναν 60 macro f2.8 που επισης πρέπει να ειναι καλος..

Μην αγοράσεις απλά για να δώσεις τα λεφτά σου, καλύτερα παρε κατι που θα πιάσει τοπο

Μαζευω τωρα για τον ΦΑΠ του 2012, του 2011 ειναι στην ακρη :))

Αρα, η κατι φτηνο και καλο τωρα η κατι καλυτερο μετα τον Απριλη!!

Και ενα εξαμηνο απραξιας δεν αντεχεται, θα σκασω:FSGSFGS4:

Αφού απαραίτητα θέλεις να χαλάσεις λεφτά, για αρχή πούλα τους δύο 18άρηδες και πάρε τον 17-50 Tamron.

Μετά, πούλα τους δύο 55άρηδες και πάρε ένα 70-200 σε καλή τιμή (ελαφρώς μεταχειρισμένο) να φτιάξεις ωραίο συστηματάκι...-bye-

Ή έναν 70-300VR.

Συμφωνω. Και μαλιστα αμφιβαλω αν θα χαλασει και λεφτα. Με Ταμρον 17-50 και 70-200/2.8, κλεινεις με γενικης χρησης ζουμ. Ενα μακρο τον εχεις, και πας για ευρυγωνιο αν χρειαζεσαι. Ενας 50/1.4 παντα χρειαζεται για συμπληρωμα.

.....Και ενα εξαμηνο απραξιας δεν αντεχεται, θα σκασω:FSGSFGS4:....
Καλή ευκαιρία, το εξάμηνο, για ενασχόληση με την επεξεργασία, την στροφή σε αρχεία raw και άλλα τέτοια καλούδια, που είναι και πρακτικά ανέξοδα!

Ή έναν 70-300VR.

Συμφωνω. Και μαλιστα αμφιβαλω αν θα χαλασει και λεφτα. Με Ταμρον 17-50 και 70-200/2.8, κλεινεις με γενικης χρησης ζουμ. Ενα μακρο τον εχεις, και πας για ευρυγωνιο αν χρειαζεσαι. Ενας 50/1.4 παντα χρειαζεται για συμπληρωμα.

Ακριβώς αυτά. Επαυξάνω!

Ή έναν 70-300VR.

Το εχω σκεφτει πολλες φορες Jim αλλα ετσι, πρωτον, δεν θα αποκτησω ποτε avatar ala Send και δευτερον ειμαι συλλεκτης και δε μου παει η καρδια να πουλαω τιποτα.:))

Μια που ανεφερες τον ταμρον ομως, γιατι δεν να μην προτιμουσε κανεις τον νικον 16-85μμ VR, περα απο το κοστος και το f2.8? To νεο VRII της νικον ειναι εκπληκτικο, το εχω διαπιστωσει απο τον 55-300 VRII σε σχεση με τον 55-200 VR, και αναπληρωνει καπως το φ.2.8 της ταμρον.

To λεω γιατι το ωραιο και σχετικα οικονομικο συστηματακι το εχω σκεφτει με τον 16-85 VR, 105 VR micro και τον 70-300VR που ειπες.

Καλή ευκαιρία, το εξάμηνο, για ενασχόληση με την επεξεργασία, την στροφή σε αρχεία raw και άλλα τέτοια καλούδια, που είναι και πρακτικά ανέξοδα!

Σωστος!!!! Πρακτικο και ανεξοδο!!! Εδω δεν εχω επιχειρημα!!! :HTEHETH63:

Το εχω σκεφτει πολλες φορες Jim αλλα ετσι, πρωτον, δεν θα αποκτησω ποτε avatar ala Send και δευτερον ειμαι συλλεκτης και δε μου παει η καρδια να πουλαω τιποτα.:))

Αν θέλεις να αποκτήσεις avatar αλά send, μπες στο ebay και χτύπα κάτι 28-80 κλπ που οι 4 λίρες μεταφορικά είναι πιο ακριβά από το φακό.

Του send δεν είναι πραγματικοί φακοί.

Έχει αγοράσει τα mugs τους....:elefant:

Μια που ανεφερες τον ταμρον ομως, γιατι δεν να μην προτιμουσε κανεις τον νικον 16-85μμ VR, περα απο το κοστος και το f2.8? To νεο VRII της νικον ειναι εκπληκτικο, το εχω διαπιστωσει απο τον 55-300 VRII σε σχεση με τον 55-200 VR, και αναπληρωνει καπως το φ.2.8 της ταμρον.

To λεω γιατι το ωραιο και σχετικα οικονομικο συστηματακι το εχω σκεφτει με τον 16-85 VR, 105 VR micro και τον 70-300VR που ειπες.

Ο 16-85 ειναι καλος φακος. Αλλα με αυτο το /5.6 στα 85 εγω δεν θα μπορουσα να ζησω. Ειδικα αν ειχα πληρωσει 580 ευρω...Δεν υπαρχει συγκριση με το σταθερο 2.8.

Που δεν αντικαθισταται ουτε με VR ουτε με τα καλα ψηλα ISO.

Για τον 70-300, ισχυει το ιδιο για το 5.6. Αν ειναι αναλογος του αντιστοιχου Κανον καλυτερα ενας Ταμρον ή Σιγμα 70-200/2.8, αβλεπι.

Οσο για τη συλλεκτικη αξια μιας σειρας φακων, ΟΚ. Αλλα περα απο τη συναισθηματικη (αξια αφου για τους περισσοτερους ειναι ο πρωτος φακος που ειχαν ποτε), δε βλεπω αλλη χρησιμοτητα για εναν 18-55 η 105.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Αν θέλεις να αποκτήσεις avatar αλά send, μπες στο ebay και χτύπα κάτι 28-80 κλπ που οι 4 λίρες μεταφορικά είναι πιο ακριβά από το φακό.

Του send δεν είναι πραγματικοί φακοί.

Έχει αγοράσει τα mugs τους....:elefant:

Τι λες μπρε.... :rifle:
Πραγματικότατοι είναι, και δεν είναι παρά η συλλογή μου από βιδωτούς (Μ42) Asahi Pentax Takumars και μόνο όπως είχε πριν 3,5 χρόνια (σήμερα αριθμεί καμιά 30ριά). Φυσικά έχω πολλούς παραπάνω φακούς από τους εικονιζόμενους, συνολικώς.

attachment.php

από τον ψαρομάτη S-M-C 17/4 μέχρι τον S-M-C 300/4.
Δυστυχώς έχω σταματήσει... οι εναπομένοντες (οι πρώτοι Takumar της δεκαετίας του '50 -ενώ εγώ φτάνω μέχρι 1959- και κάτι μακρείς τηλεφακοί όπως ο 500/4.5) συλλεκτικό κυρίως ενδιαφέρον έχουν, ενώ τους λοιπούς τους χρησιμοποιώ ή τους έχω κατά καιρούς χρησιμοποιήσει κανονικά.