send
AVClub Fanatic
Για έναν και μοναδικό μάκρο ίσως προτιμούσα τον 70/2.8 της σίγμα.... θεωρώ ότι για APS είναι στο ιδανικό εστιακό μήκος -μέγεθος-βάθος.
Σε αυτή τη τιμή είναι μια χαρά.
Προσωπικά δε θα τον έπαιρνα. Αφού έχεις τον πολύ καλό 85άρη δε θα σου προσφέρει παραπάνω.
Αν σώνει και καλά πρέπει να πάρεις κάτι (αυτό κατάλαβα), πάρε ένα καλό φλας.![]()
Παει τον πεθανες λεμε τωρα.....
Τι αβαταρ ρε συ....
Αυτα που βλεπεις στο αβαταρ τα εχει στο 5πλασιο στην ντουλαπα του και ακομα γεμιζει.....![]()
Η τιμή είναι φυσικά πολύ καλή, αλλά είναι αυτή το βασικό κριτήριο;
Έχεις ήδη τον φωτεινότερο 35άρη, λογικά λοιπόν πάμε μακρύτερα (>55~60) ή κοντότερα (<28) μιλώντας γιά primes πάντα. Αν αύριο βγεί 38άρης, λέμε τώρα, με 180Ε, θα τον πάρουμε κι' αυτόν;
Αν, παρ' όλα αυτά θέλεις δεύτερο μάκρο και για πορτραίτα θα σου πρότεινα τον φωτεινότερο 60άρη της τάμρον (f/2), που όμως θέλει κάτι παραπάνω. Εν πάση περιπτώσει περί ορέξεως........κολοκυθόπιτα !
Θα ηθελα να τονισω εδω οτι ειμαι συλλεκτης και γκατζετακιας γενικοτερα και το χουι ειναι δυσκολο να ανατραπει ακομα και αν προκειται για φακους, και ετσι η λογικη μπαινει σε δευτερη μοιρα...
Κάτσε να βγει η κυβέρνηση να βάλει μεθαύριο τεκμήριο στους φωτογραφικούς φακούς... την κάτσαμε. Ευτυχώς οι περισσότεροι δικοί μου έχουν μειωτικό συντελεστή παλαιότητας.
Και δεν ψάχνεις κανέναν 50άρη 1.4, αν θες απαραίτητα να αγοράσεις κάτι;
Βασικα κενα δεν νομιζω να εχω τοσα πολλα. Η λιγο καλυτερη ποιοτητα λειπει.
Εχω σε DX format,
Nikon 18-55vr, 18-105vr, 55-300vr, 55-200vr, 35, kai 85vr macro
Tamron 10-24
Samyang 8
...
Μαζεψε λεφτά και παρε τον Nikon 105 f2.8 ή τον Sigma 70mm f2.8.
Εχει και η Nikon εναν 60 macro f2.8 που επισης πρέπει να ειναι καλος..
Μην αγοράσεις απλά για να δώσεις τα λεφτά σου, καλύτερα παρε κατι που θα πιάσει τοπο
Αφού απαραίτητα θέλεις να χαλάσεις λεφτά, για αρχή πούλα τους δύο 18άρηδες και πάρε τον 17-50 Tamron.
Μετά, πούλα τους δύο 55άρηδες και πάρε ένα 70-200 σε καλή τιμή (ελαφρώς μεταχειρισμένο) να φτιάξεις ωραίο συστηματάκι...
Ή έναν 70-300VR.
Καλή ευκαιρία, το εξάμηνο, για ενασχόληση με την επεξεργασία, την στροφή σε αρχεία raw και άλλα τέτοια καλούδια, που είναι και πρακτικά ανέξοδα!.....Και ενα εξαμηνο απραξιας δεν αντεχεται, θα σκασω:FSGSFGS4:....
Αφού απαραίτητα θέλεις να χαλάσεις λεφτά, για αρχή πούλα τους δύο 18άρηδες και πάρε τον 17-50 Tamron.
Μετά, πούλα τους δύο 55άρηδες και πάρε ένα 70-200 σε καλή τιμή (ελαφρώς μεταχειρισμένο) να φτιάξεις ωραίο συστηματάκι...
Ή έναν 70-300VR.
Συμφωνω. Και μαλιστα αμφιβαλω αν θα χαλασει και λεφτα. Με Ταμρον 17-50 και 70-200/2.8, κλεινεις με γενικης χρησης ζουμ. Ενα μακρο τον εχεις, και πας για ευρυγωνιο αν χρειαζεσαι. Ενας 50/1.4 παντα χρειαζεται για συμπληρωμα.
Ή έναν 70-300VR.
Καλή ευκαιρία, το εξάμηνο, για ενασχόληση με την επεξεργασία, την στροφή σε αρχεία raw και άλλα τέτοια καλούδια, που είναι και πρακτικά ανέξοδα!
Το εχω σκεφτει πολλες φορες Jim αλλα ετσι, πρωτον, δεν θα αποκτησω ποτε avatar ala Send και δευτερον ειμαι συλλεκτης και δε μου παει η καρδια να πουλαω τιποτα.)
Το εχω σκεφτει πολλες φορες Jim αλλα ετσι, πρωτον, δεν θα αποκτησω ποτε avatar ala Send και δευτερον ειμαι συλλεκτης και δε μου παει η καρδια να πουλαω τιποτα.)
Μια που ανεφερες τον ταμρον ομως, γιατι δεν να μην προτιμουσε κανεις τον νικον 16-85μμ VR, περα απο το κοστος και το f2.8? To νεο VRII της νικον ειναι εκπληκτικο, το εχω διαπιστωσει απο τον 55-300 VRII σε σχεση με τον 55-200 VR, και αναπληρωνει καπως το φ.2.8 της ταμρον.
To λεω γιατι το ωραιο και σχετικα οικονομικο συστηματακι το εχω σκεφτει με τον 16-85 VR, 105 VR micro και τον 70-300VR που ειπες.
Αν θέλεις να αποκτήσεις avatar αλά send, μπες στο ebay και χτύπα κάτι 28-80 κλπ που οι 4 λίρες μεταφορικά είναι πιο ακριβά από το φακό.
Του send δεν είναι πραγματικοί φακοί.
Έχει αγοράσει τα mugs τους....:elefant:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.