nikon 7100 ή canon 70;;;

επειδή τινιακε είμαι λιγα χρονια στο χωρο της φωτογραφιας δεν με εχει κουρασει ακομα το βαρος και επειδή με ξενισε η σαμσουνκ βλέποντας την οθονη για να βγαζω φωτο την απεκλεισα για την ωρα,οντως βλασιδης τα ειπε ωραια η καραμελα στο αλλο...αλλα και η δικη σου αποψη με βρηκε συμφωνο,όμως αποφασισα να παρω την 7100 και ο θεος βοηθος!!!!!!!!!

να ρωτήσω και εγώ τον Sonap, την Sony A6000 την σκέφτηκες σαν λύση? γιατί και εγώ ειμαι σε ίδιο δίλημμα, αλλά διαβάζω πολλά καλά για την Sony και το μέγεθος ειναι ένα θέμα..

σοκος μολις διαβασα τι εγραψες και πηγα να διαβασω τους συμφορουμιτες που την εχουν ,όταν ειδα 100+ σελιδες το εκλεισα κατευθειαν ισως είναι καλη μηχανη αλλα δεν αντεχω άλλο διάβασμα και πονοκεφάλιασμα εάν κανω την σωστη αγορα θα παρω την 7100 και ελπιζω να είναι σωστη επιλογή διαφορετικα θα τη δειτε συντομα στις αγγελιες:BXVZCBXZ6:!!!

σοκος μολις διαβασα τι εγραψες και πηγα να διαβασω τους συμφορουμιτες που την εχουν ,όταν ειδα 100+ σελιδες το εκλεισα κατευθειαν ισως είναι καλη μηχανη αλλα δεν αντεχω άλλο διάβασμα και πονοκεφάλιασμα εάν κανω την σωστη αγορα θα παρω την 7100 και ελπιζω να είναι σωστη επιλογή διαφορετικα θα τη δειτε συντομα στις αγγελιες:BXVZCBXZ6:!!!

Ήμουνα σε αυτό το δίλημμα πριν κάτι μήνες και έιχα χάσει τον ύπνο μου . Τελικά για ψυχολογικούς κυρίους λόγους κατέληξα στην 70 . Και η 7100 είναι ίσως ότι καλύτερο σε crop αν δεν σε ενοχλεί το μέγεθος . Και φωτογραφικά πρέπει να είναι καλύτερη . Και γω έτοιμος ήμουνα να την πάρω . Μόνο που στην τελική ανάλυση , με βάση τα δικά μου θέλω , το πακέτο βίντεο +φωτογραφία+ ευκολία χρήσης +γρήγορο focus+σπαστό πορτάκι+touch screen+wifi βάρυνε υπέρ της canon . Αν σε απασχολεί το θέμα βίντεο η 70 είναι μονόδρομος . Μόνο για το autofocus με το touch screen . Τώρα που έχει πέσει και λίγο , κάτω απο 1200 παίρνεις σώμα , 18-135 stm και 40mm 2.8 pancake και πρακτικά έχεις σχεδόν τα πάντα

Ότι και να πάρεις , χαμένος δεν βγαίνεις

Απάντηση: Re: nikon 7100 ή canon 70;;;

πραγματικα ενώ ειχα ψιλοαποφασισει για νικον ηρθες και συ να με ξαναβαλεις στην πριζα.....!!!περιμενω μεχρι τις 25 έναν φιλο να μου δωσει κατι τιμουλες και για τις 2 και τοτε θα παρω την τελικη αποφαση(θα παιξει σοβαρο λογο η διαφορα τιμης).το βιντεο το εχω σε δευτερη μοιρα λογω και της βιντεοκάμερας canon legria 106 που εχω,δεν ξερω εάν είναι ευκολο το βιντεο στην κανον ή νικον ώστε να πω με σιγουρια κανον70.εισαι ευχαριστημένος από τους φακους;; η χρειαζεται κατι άλλο;;;αυτην την τιμη που μου λες είναι από μαγαζι εξωτερικου;;

Re: Απάντηση: Re: nikon 7100 ή canon 70;;;

πραγματικα ενώ ειχα ψιλοαποφασισει για νικον ηρθες και συ να με ξαναβαλεις στην πριζα.....!!!περιμενω μεχρι τις 25 έναν φιλο να μου δωσει κατι τιμουλες και για τις 2 και τοτε θα παρω την τελικη αποφαση(θα παιξει σοβαρο λογο η διαφορα τιμης).το βιντεο το εχω σε δευτερη μοιρα λογω και της βιντεοκάμερας canon legria 106 που εχω,δεν ξερω εάν είναι ευκολο το βιντεο στην κανον ή νικον ώστε να πω με σιγουρια κανον70.εισαι ευχαριστημένος από τους φακους;; η χρειαζεται κατι άλλο;;;αυτην την τιμη που μου λες είναι από μαγαζι εξωτερικου;;

Σοναπ χίλια συγνώμη . Είχα την εντύπωση πως κάπου πήρε το μάτι μου την 70d me 18-135 stm και ton pancake κάτω απο 1200 . Ή που ήταν καμία προσφορά που τελείωσε ή δεν πρόσεξα και ήταν κάτι άλλο . Αν δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο και κυρίως σε νοιάζει η τιμή η 7100 σαν σώμα , πριν κάνα τρίμηνο που αγόρασα , ήταν κάτω τουλάχιστον 200 σε σχέση με την 70 . Και η 70 δεν βλέπω να πέφτει . Για φωτογραφία και μόνο η 7100 έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και θεωρώ οτι τα αποδίδει και στην πράξη .Σαν πακέτο θεωρώ πως η 70 έχει το πλεονέκτημα . Οτι άλλο θες ρώτα αν και στο tube εχει άπειρα συγκριτικά . Και τα έχω δει σχεδόν όλα

Re: Απάντηση: Re: nikon 7100 ή canon 70;;;

Αν θελεις φωτογραφικη μηχανη και εχεις σε δευτερη μοιρα το βιντεο μην το σκεφτεσαι, Nikon D7100, απο τις καλυτερες crop που εχουν βγει, εχω τραβηξει και βαφτιση μ αυτην, μην επηρεαζεσαι απο προσφορες αλλων εταιρειων,

σας ευχαριστω πολύ για την βοηθεια λιγες μερες ακομα μεχρι να βγει η ψυχη μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!δυστυχως τα αγγλικα μου είναι χαλια και ετσι δεν καταλαβαινω τι λενε στο youtube αλλα και site....

Έχοντας αρκετή πλέον εμπειρία με την D7100 στην προτείνω ανεπιφύλακτα. Δεν με πρόδωσε ποτέ και πρόσφατα της φόρεσα τον Sigma 18-35 1.8 με το αποτέλεσμα να είναι συγκλονιστικό.

Για την Canon δεν έχω άποψη, αλλά όσον αφορά στην φωτογραφία η Nikon δεν θα σε απογοητεύσει

Re: Απάντηση: nikon 7100 ή canon 70;;;

steliosfan ποιον φακο ειχες πριν τον σιγμα;;;; εγω θα την παρω με τον 18-140

Έχω αρκετούς φακούς που αλλάζω ανάλογα με την περίσταση. Πριν τον sigma έμενε αρκετά πάνω στην μηχανή ο Tamron 17-50 2.8 Non VC, ο οποίος είχε ένα δύο θεματάκια με back focusing τα οποία όμως λύθηκαν με ένα af tune.

αυτόν ειχα και εγω αλλα με vc στην κανον που εδωσα σε έναν καλο φιλο, ημουνα πολύ ευχαριστημένος τι είναι αυτό παλι;;;;af tune

τελικα προχτες αγορασα την νικον και απο τις πρωτες εντυπωσεις σε σχεση με την παλια μου η νυχτα με την μερα ,χρειαζεται βεβαια αρκετη εξοικειωση λογω πολλων κουμπιων σε αλλη θεση και μενου,ακομα και στα σκοτεινα αρκετα καλη με τον κιτ φακο

Το θεμα δεν ειναι μονο το βαρος και τα υπολοιπα που συζητατε,αλλα το οτι η τεχνολογια αλλαζει.
Το θεμα ειναι οτι το μελλον βρισκεται στις mirrorless.
Και οι Canon και οι Nikon εχουν μεινει πισω!
Συγνωμη sonap,να βοηθησω θελω μονο!

gorginos...η τελευταία απάντηση στο θέμα ήταν τον Αύγουστο του 2014....
οπότε πως τον βοηθάς δε ξέρω...

ευχαριστω gorginos οντως περασε καιρος από τοτε,η μηχανη πολύ καλη αλλα χρειαζομαι έναν φακο για εσωτερικους χωρους ισως καταληξω στον ταμρον 17-50 2.8 που ειχα στην παλια μου κανον,οσο για τις μιρορλες δε μ ενδιαφερουν τουλάχιστον για την ωρα και επειδή μ αρεσει να βγαζω χωρις φλας εχω καλυτερο πιασιμο με την μεγαλη και βαρια 7100 παρα με μια ελαφρια που μολις πατησω το κουμπι θα κουνιεται ολοκληρη,και να πω την αληθεια σταματησα να διαβαζω για τεχνολογια γι αυτό το λογο επειδή τρεχει πολύ γρηγορα και δεν εχω σκοπο να την ακολουθησω ,καλο βραδυ τα λεμε παλι!!

Την καλυτερη δουλεια θα κανεις!
Αμα τρεχαμε να προλαβουμε την τεχνολογια,θα ειχαμε μεινει μπατηρια ολοι χαχα..
Το σημαντικοτερο ειναι να χαιρεσαι αυτο που κανεις!!