Nikon Coolpix A μια compact με αισθητήρα DX και prime φακό 28/2.8

Re: Απάντηση: Re: Nikon Coolpix A μια compact με αισθητήρα DX και prime φακό 28/2.8

απ οτι φαινεται , κι αυτοι που διαβαζουν το dpreview ,το ιδιο σκεφτονται... μαλλον κι αυτοι "μπασακηδες" ειναι !
http://www.dpreview.com/news/2013/0...me-lens-28mm-equivalent-F2-8-compact#comments

Και προφανως το προβλημα της nikon δεν ειναι μονο η οθονη (το μικροτερο ειναι αλλωστε)....

Είναι κάτι σαν τη μόνιμη ερώτηση "μπάσο, έχει;" των δικάναλων.

για compact μηχανη μιλαμε και μαλιστα για φωτογραφιες δρομου... κατεξοχην θεμα που απαιτει σπαστη οθονη !

Εχεις προσπαθησει να κανεις τα καραγκιοζιλικια που κανει στη διαφημιση ο τυπος ... γιατι εγω εχω προσπαθησει τα τελευταια χρονια στην αθηνα και παραλιγω να καταληξω στο τμημα πολλες φορες!!!

Δηλαδη με σπαστη οθονη και 28ρη, αντε 35ρη φακο δεν σε περνουν χαμπαρι οτι τους φωτογραφιζεις, ειδικα αν εισαι σε κοντινη -οπως πρεπει- αποσταση? Εγω, απο τη δικη μου λιγοστη εμπειρεια, λεω οτι αυτος που ειναι να σε παρει χαμπαρι (και δεν θελεις) θα σε παρει ακομα και με minox να τραβας... ποσο μαλλον οταν εχεις τα χερια απλωμενα και βλεπεις απο μια οθονη που εξεχει και αυξανει τον ογκο...

Κατα τα αλλα, αυτοι ολοι με τις μιρορλες και κομπακτ κτλ. ανακαλυπτουν παλι τον τροχο και οτι βρισκουν το βγαζουν και στην παραγωγη (ή μαλλον οτι θυμουνται χαιρονται), ειτε ειναι μισο ειτε ειναι αχρηστο, αρκει να βγαζουν κατι...

Με αυτην την τιμη παντως της νικον, οι merill δειχνουν ξερολουκουμα... η δε GX1 value for money και βλεπω αυτοι της πενταξ να επαναφερουν την Κ-01 με νεα χρωματα...

Εγω στα 2 χρονια που ειχα τη nex δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα!

Ο τροπος που φωτογραφιζουμε πια δεν ειναι ο ιδιος, για την ακριβεια ειναι πιο παλιος τροπος!
Τα χερια κοντα στο στηθος , η μηχανη κοντα στο σωμα και πολυ χαμηλα... κοιτωντας την οθονη και οχι το "στοχο" .

Εχω δυστυχως πολυ κακες εμπειριες στο παρελθον , και με αυτες τις μηχανες βρηκα την υγεια μου.

Αν φυσικα εσας δες σας πειραζει, εμενα γιατι να με κοφτει ?:flipout:

Εσυ δηλ. πιστευεις εν ετη 2013 , ειδικα σε μια compact κατηγορια, οτι δεν πρεπει να εχει σπαστη οθονη?

Εγω επισης φοραω γυαλια, κι αν φορας κι εσυ ξερεις τι σημαινει να μη μπορεις να χρησιμοποιησεις σωστα το σκοπευτρο ....

Δε μιλαμε για nikon d4 , για compact μηχανη μιλαμε και μαλιστα για φωτογραφιες δρομου... κατεξοχην θεμα που απαιτει σπαστη οθονη !

Εχεις προσπαθησει να κανεις τα καραγκιοζιλικια που κανει στη διαφημιση ο τυπος ... γιατι εγω εχω προσπαθησει τα τελευταια χρονια στην αθηνα και παραλιγω να καταληξω στο τμημα πολλες φορες!!!

Εγώ ακόμα και το live view, πολύ σπάνια το χρησιμοποιώ! Γι' αυτό ίσως μου κάνει εντύπωση η τόσο συχνή αναφορά της σπαστής οθόνης από μέρους σου.

Απάντηση: Re: Nikon Coolpix A μια compact με αισθητήρα DX και prime φακό 28/2.8

Δηλαδη με σπαστη οθονη και 28ρη, αντε 35ρη φακο δεν σε περνουν χαμπαρι οτι τους φωτογραφιζεις, ειδικα αν εισαι σε κοντινη -οπως πρεπει- αποσταση? Εγω, απο τη δικη μου λιγοστη εμπειρεια, λεω οτι αυτος που ειναι να σε παρει χαμπαρι (και δεν θελεις) θα σε παρει ακομα και με minox να τραβας... ποσο μαλλον οταν εχεις τα χερια απλωμενα και βλεπεις απο μια οθονη που εξεχει και αυξανει τον ογκο...

Κατα τα αλλα, αυτοι ολοι με τις μιρορλες και κομπακτ κτλ. ανακαλυπτουν παλι τον τροχο και οτι βρισκουν το βγαζουν και στην παραγωγη (ή μαλλον οτι θυμουνται χαιρονται), ειτε ειναι μισο ειτε ειναι αχρηστο, αρκει να βγαζουν κατι...

Με αυτην την τιμη παντως της νικον, οι merill δειχνουν ξερολουκουμα... η δε GX1 value for money και βλεπω αυτοι της πενταξ να επαναφερουν την Κ-01 με νεα χρωματα...

Εσύ μανάριμ' πάρε έναν 200-500 να βρεις την υγειά σου... θα ψάχνονται από πού τους τράβηξες.

Εγω παλι το αντιθετο... δε χρησιμοποιω ποτε το σκοπευτρο (ισως μονο σε πολυ ηλιολουστες μερες)...

Τεσπα... δεν ειναι μονο εκει το θεμα, γιατι περι ορεξεως , κολοκυθοπιτα.
Για μενα, η νικον αν ηθελε να ταραξει τα νερα, θα πρεπε να καταργησει αμμεσα τη σειρα ΟΝΕ και να την αντικαταστησει με τη σειρα ΤWO (!) , mirrorles δηλ. με αισθητηρα DX καιμεγεθος της coolpix A.

Ο τροπος που φωτογραφιζουμε πια δεν ειναι ο ιδιος, για την ακριβεια ειναι πιο παλιος τροπος!
Τα χερια κοντα στο στηθος , η μηχανη κοντα στο σωμα και πολυ χαμηλα... κοιτωντας την οθονη και οχι το "στοχο" .

+ ντεκλανσέρ στο χέρι. Δεν κοιτάμε πουθενά δεν πιάνουμε τίποτα, αρκεί να ξέρουμε να σφυρίζουμε. Πιάνει μια χαρά!

Re: Απάντηση: Re: Nikon Coolpix A μια compact με αισθητήρα DX και prime φακό 28/2.8

Εσύ μανάριμ' πάρε έναν 200-500 να βρεις την υγειά σου... θα ψάχνονται από πού τους τράβηξες.

+ ντεκλανσέρ στο χέρι. Δεν κοιτάμε πουθενά δεν πιάνουμε τίποτα, αρκεί να ξέρουμε να σφυρίζουμε. Πιάνει μια χαρά!

Δεν χρειαζεται καν το ντεκλανσερ... στηνεις στο τριποδο τον 500ρη, σε εναν πολυσυχναστο δρομο, και με το κινητο σου και το ενσωματωμενο wifi -που μονο η κανον προσφερει φυσικα :music-smiley-005: - πινεις τον καφε σου στο παρακειμενο μπαρ και τραβας ακομα και με time lapse... τι στο καλο... με μια χιλιαδα ληψεις, 20 καλες θα πετυχεις....!!!!!!

Αυτη ειναι πλεον η συνιστωμενη τεχνικη φωτογραφιας δρομου για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο... :HTEHETH63:

Ναι, αλλα δεν ειναι.... FF.... :award:

Και για να επανερθω και στα της νικον, σε τι περιμενουμε να ειναι καλυτερη απο την φουτζι Χ100s ?

Last edited:
μαλλον το αντιθετο ισχυει...
H fuji εχει phase detection, viewfinder , και προτιμοτερο -φωτεινοτερο φακο .

Απο την αλλη η Nikon το μονο θετικο στοιχειο ειναι η ελλειψη ΑΑ filter...(αν ειναι θετικο τελικα αυτο).

http://www.youtube.com/watch?v=w3XbZ6rf3JE

Last edited:
Κοιτάξτε, η μηχανή έχει ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο να υπερπηδήσει, ως κόμπακτ: ότι είναι Νίκον.
Από την άλλη, ακριβώς το ίδιο είναι το ατού της: ότι την έβγαλε η Νίκον. Το target group της είναι κατά βάση οι δηλωμένοι Νικονάκηδες. Οπότε ό,τι και να λέμε εμείς, δεν έχει ιδιαίτερο βάρος.

Πάντως κι εγώ στα χρήματα αυτά θα προτιμούσα τη Φούτζι.
Ίσως μάλιστα ανέβαινα λιγάκι παραπάνω, να πάρω το σύστημα της Φούτζι, με την Χ-Ε1 και τους 14ρη και 35ρη. Αυτό μάλιστα. Και φετίχ κάργα.

Αλλά, να συμπληρώσω, και τα 28mm (αντίστοιχα) δεν είναι καθόλου άσχημη ή άστοχη επιλογή για street φακό. Τα 35mm τα θεωρώ πρωτίστως συμβιβασμό. Ιδανικά θα ήταν να έχεις δύο φακούς, στα 28 και 50.

Last edited:
Re: Απάντηση: Nikon Coolpix A μια compact με αισθητήρα DX και prime φακό 28/2.8

Κοιτάξτε, η μηχανή έχει ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο να υπερπηδήσει, ως κόμπακτ: ότι είναι Νίκον.
Από την άλλη, ακριβώς το ίδιο είναι το ατού της: ότι την έβγαλε η Νίκον. Το target group της είναι κατά βάση οι δηλωμένοι Νικονάκηδες. Οπότε ό,τι και να λέμε εμείς, δεν έχει ιδιαίτερο βάρος.

Πάντως κι εγώ στα χρήματα αυτά θα προτιμούσα τη Φούτζι.
Ίσως μάλιστα ανέβαινα λιγάκι παραπάνω, να πάρω το σύστημα της Φούτζι, με την Χ-Ε1 και τους 14ρη και 35ρη. Αυτό μάλιστα. Και φετίχ κάργα.

Αλλά, να συμπληρώσω, και τα 28mm (αντίστοιχα) δεν είναι καθόλου άσχημη ή άστοχη επιλογή για street φακό. Τα 35mm τα θεωρώ πρωτίστως συμβιβασμό. Ιδανικά θα ήταν να έχεις δύο φακούς, στα 28 και 50.

Out of topic, αλλα ο κιτ φακος της Fuji X-E1 λεγεται οτι ειναι αξιοπρεπης χωρις να εχω ιδία άποψη. Και στα 1300, ευκαιρία! χαχα

Εχω δυστυχως πολυ κακες εμπειριες στο παρελθον

Γιάννη πρέπει να αρχίσεις λίγο bodybuilding... τους Σβαρτζενέγκερ κανείς δεν τους πειράζει!!

Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω.. την βρισκω υπερβολικα ακριβη. Η omd κανει μια χαρα την δουλεια της και σν ηταν να επιλεξω μεταξυ αυτης & της Ε1 με κλειστα ματια θα διαλεγα την φουτζι μονο και μονο για το στυλ της..

Ελα παιδια... μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα... :smash: Οι διαφορες ΟΜD, ΧΕ-1, ΝΕΧ κτλ. με τους τερααααστιους φακους τους, ειναι γκουμουτσες... :twoguns: Εδω μιλαμε πλεον για μηχανη τσεπης...:award:

Και μια και το ξανασκεφτομαι, με τους υπερηχητικους αισθητηρες της σονυ που ανεβαζουν iso για πλακα, θα επρεπε να βαλουν εναν φακο 5,6 ωστε να ειναι ακομα πιο... τσεπατη...!!!!

Last edited: