Nikon Coolpix A μια compact με αισθητήρα DX και prime φακό 28/2.8

Η αντιστοιχη sony nex 5n + 20mm 2.8 pancake , ειναι πολυ μικρη , σχεδον ιδια με την Nikon…. !

son.nex5n.18-55_3.jpg

SEL20F28_A.jpg

Last edited:
βαρος sony nex 5n+20mm 2.8 = 330gr
Nikon coolpix A = 300gr.

Διαστασεις Sony - 110.8 x 62.2 x 48.2 mm
Nikon A - 111 x 64 x 40 mm

Στο περιπου, εχει πιο μικρες δiαστασεις απο την sony nex 5n + 16mm 2.8 (ton πρωτο pancake) !
sony-nex5-16mm-800.jpg

Last edited:
Για την αισθητική της βλέπω δεν σχολίασε κανένας οτι μοιάζει με κόμπακτ του 50ευρου... Με τέτοιο design πάνε να χτυπηθούν με την Χ100?

True. Αυτό μου έβγαλε κι εμένα, μια μηχανή των 50-100 Ευρώ..

Απάντηση: Re: Nikon Coolpix A μια compact με αισθητήρα DX και prime φακό 28/2.8

Για την αισθητική της βλέπω δεν σχολίασε κανένας οτι μοιάζει με κόμπακτ του 50ευρου... Με τέτοιο design πάνε να χτυπηθούν με την Χ100?

Ε, δεν ειπα οτι θα επαιρνα καλυτερα τη φουτζι, ως φετιχ?

βαρος sony nex 5n+20mm 2.8 = 330gr
Nikon coolpix A = 300gr.

Διαστασεις Sony - 110.8 x 62.2 x 48.2 mm
Nikon A - 111 x 64 x 40 mm

Στο περιπου, εχει πιο μικρες δiαστασεις απο την sony nex 5n + 16mm 2.8 (ton πρωτο pancake) !

NEX5Nplus20f2.8.jpg

Με το ματι .. πρέπει να είναι πάνω απο 50mm το βάθος .. 10+ mm (+25%) δεν το λες και λίγο ... η Νικον είναι +2μμ πιο βαθια απο την λαβή της 5Ν

Re: Απάντηση: Nikon Coolpix A μια compact με αισθητήρα DX και prime φακό 28/2.8

Δείξτε μας και καμμιά φωτό ωρέ μιρορλεσάκηδες!!:Banane0:
Περίμενε, ακόμα στην 5η σελίδα είμαστε!

δεν ειναι πανω απο 50mm , 50mm ηταν με τον 16 2.8 που ειναι 2mm πιο φαρδυς απο το νεο 20mm
ΚΑι μη ξεχνας οτι εχεις σπαστη οθονη, touch screen kai εναλλαξιμους φακους .

View attachment 89906

Με το ματι .. πρέπει να είναι πάνω απο 50mm το βάθος .. 10+ mm (+25%) δεν το λες και λίγο ... η Νικον είναι +2μμ πιο βαθια απο την λαβή της 5Ν

αυτη ακριβως ειναι η σχεση τους…. (δεξια ειναι η canon G15 που εχει το ιδιο βαθος με την Nikon).
Αν σκεφτεις τι κερδιζεις , λιγα χιλιοστα δεν ειναι προβλημα!

Screen Shot 2013-03-05 at 11.29.58 μ.μ..jpg

Εχχ ρε Γιαννη, λιγο το λες αυτό !! .. ενας πόντος είναι.

Μετρημένο στην φωτό βγαίνει 51,8 ... με την προυπόθεση οτι η απεικόνιση είναι ακριβείας και η virtual συνδεση φακού σώματος γίνεται σωστά.

Γιάννη το έχω παλέψει το θέμα με το μικρότερο "πακέτο", Olympus e-pm1+ Pany 14/2,5... καμία σχέση με compact!

καλ ρε παιδια…. να δωσουμε ενα χιλιαρικο τοτε για μια compact με σοβαρες ελλειψεις και σταθερο φακο!
Και οχι τα μισ λεφτα για 8 χιλιοστα παραπανω !!!

Εδω πηρα την Oly x2 που δε τη λες και compact (πιο μεγαλη απο τη nikon) και ειμαι μια χαρα ….επειδη δε μπαινει στο τσεπακι δηλ ?
Και τι να κανεις δηλ μ εναν φακο μονο 28mm ?

Tεσπα… περ ορεξεως ….-bye-

Είμαι της ιδίας άποψης, και τα 400 που έδωσα (με αποφορολόγηση) για την RX100, με δυσκολία τα "κατάπια". Αν δεν αρκεί κι αυτή, ή έχεις ειδική κατάσταση και κουβαλάς την μεγάλη ή κάτι δεν πάει καλά με την προσέγγισή μας στο θέμα...

Παραδεχομαι τη Nikon οτι τολμησε κατι τετοιο, αλλα (για μενα) τα χαλασε λιγο στη συνταγη.
Με λιγο διαφορετικο εστιακο μηκος (35mm) , λιγο πιο φωτεινο φακο (f/2) kai σπαστη οθονη (Οκ ειμαι εθισμενος , τι να κανουμε -bye-) , θα ηταν μια καλη προταση για φωτο δρομου κυριως.

Πιστευω οτι σ αυτα τα χρηματα (1000 +) , θα μπορουσε ανετα να το κανει αυτο.

καλ ρε παιδια…. να δωσουμε ενα χιλιαρικο τοτε για μια compact με σοβαρες ελλειψεις και σταθερο φακο!
Και οχι τα μισ λεφτα για 8 χιλιοστα παραπανω !!!

Εδω πηρα την Oly x2 που δε τη λες και compact (πιο μεγαλη απο τη nikon) και ειμαι μια χαρα ….επειδη δε μπαινει στο τσεπακι δηλ ?
Και τι να κανεις δηλ μ εναν φακο μονο 28mm ?

Tεσπα… περ ορεξεως ….-bye-

αν δεν έχει κάτι άλλο να μας δείξει η ΝΙΚΟΝ (π.χ. νέα ποιότητα αισθητήρα ή ακαριαίο AF) τότε συμφωνώ με το Γιάννη ότι οι SONY NEX 5 ή 6 είναι πιο λογικές αγορές. Μάλιστα παίζει πλέον και το θέμα ότι με τα ίδια χρήματα της ΝΙΚΟΝ παίρνεις και τον 16-50 τον μικρό και τον 20άρη pancake.

Και βεβαια θα περιμενουμε θελοντας και μη, μεχρι η τιμη της να παει στα 500Ε... αλλα και αυτο
It doesn't gain the on-sensor phase detection elements that have started appearing on some of its contemporaries, however.
δεν βοηθαει ιδιαιτερα να κανουμε υπομονη... :smash: