NIKON D200

0 55-200 που τυγχανει να εχω ειναι ενας πολυ αξιοπρεπης φακος και ειδικα για τα λεφτα του ειναι ενα πολυ καλο value for money. Βεβαια ολοι συμφωνουν οτι ο 70-300 (τον οποιο δεν τον εχω δοκιμασει) ειναι καλυτερος. Τωρα ποσο καλυτερος δεν μπορω να σου πω εγω. Aυτο που λεει ο Βλασσης παντως για τους primes ειναι σωστο.

Αν θες να εις φωτο απο τον 55-200 μπορεις να δεις και εδω
http://nilo.zenfolio.com/p532189368/
Σε καθε φωτο πανω δεξια με τον κενσορα σου βγαζει το i οπου μπορεις να δεις αν το focal length ειναι πανω απο 50mm οποτε ειναι τραβηγμενη με τον 55-200 VR.

οι περισσοτερες εχουν υποστει μια μικρη επξεργασια (βασικες διορθωσεις) οποτε δεν ξερω αν σε βοηθανε.

Πολύ κατατοπιστικοί είστε όλοι και σας ευχαριστώ!
Βλάση θα ήθελα οπωσδήποτε τα δείγματα, αν δε σε βάζω σε κόπο.
Με ποιό τρόπο μπορώ να τα πάρω- να τα στείλεις;

Re: Απάντηση: NIKON D200

Πολύ κατατοπιστικοί είστε όλοι και σας ευχαριστώ!
Βλάση θα ήθελα οπωσδήποτε τα δείγματα, αν δε σε βάζω σε κόπο.
Με ποιό τρόπο μπορώ να τα πάρω- να τα στείλεις;

Στείλε μου τη διεύθυνσή σου με ΠΜ.

Τελικά με την αυτονομία της μπαταρίας της D200, τι ισχύει;
Είναι η μηχανή πολύ πιο ενεργοβόρα από τη D80;

Πιο πάνω έχεις γράψει Βλάση, ότι τα σημεία εστίασης της D200 δέν φωτίζονται.
Εγώ έχω την εντύπωση ότι φωτίζονται, απ' ότι θυμάμαι από κάτι δοκιμές που είχα κάνει.
Ελεγες κάτι άλλο; Κάνω λάθος;

Re: Απάντηση: NIKON D200

Πιο πάνω έχεις γράψει Βλάση, ότι τα σημεία εστίασης της D200 δέν φωτίζονται.
Εγώ έχω την εντύπωση ότι φωτίζονται, απ' ότι θυμάμαι από κάτι δοκιμές που είχα κάνει.
Ελεγες κάτι άλλο; Κάνω λάθος;

Πρόσεξε. Εγώ έγραψα ότι δεν αναβοσβήνουν όλα μαζί και μετά να ανάβουν όσα νετάρουν στο κάδρο. Απλώς πλέον έχω σετάρει έτσι τη μηχανή ώστε να ανάβει μόνο ένα, και να το μεταφέρω σε οποιοδήποτε σημείο του κάδρου και να επιλέγω εγώ το σημείο της εστίασης.

Βλέπεις το μεγάλο και καθαρό σκόπευτρο, σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις πράγματα που με άλλες μηχανές δεν τα προσέχεις. Έτσι έχεις πιο καθαρό κάδρο από οπτικά σκουπίδια και νετάρεις επιλεκτικά εκεί που θέλεις εσύ κι όχι όπου θέλει η μηχανή. και φυσικά με αρκετό φως νετάρεις καλά και φακούς χειροκίνητης εστίασης (π.χ. 28 2.8 ais).

Ωραία!
Μου φαίνεται οτι, όταν θα έχω μάθει σχεδόν τα πάντα, θα μείνω με τη χαρά γιατί δε θα βρώ μηχανή...
Ελπίζω αυτή τη βδομάδα να μου απαντήσουν θετικά.
Ας ρωτήσω κάτι ακόμα: φίλτρα, απο το menu, μπορεί να βάζει κανείς πρίν τη λήψη;

Τελικά μηχανή, D200, δε βρήκα στα καταστήματα που περίμενα.
Μόνο στο adorama έχει,όπως μου λένε οι ίδιοι.
Να κάνω πίσω ή να το τολμήσω, αν έχει, όπως λένε, ετοιμοπαράδοτη;

Δηλαδή:
Ήξεις αφίξεις ούκ εν τω πολέμω θνήξεις.

[Βάλτε ρε παιδιά το κόμμα!]

Βρήκα μετεχειρισμένη ενός έτους περίπου, αντιπροσωπείας με εγγύηση, 900Ε, καλή κατάσταση.
Επίσης άλλη μία με 1000Ε, σχεδόν καινούρια, (ισχυρίζεται 150 λήψεις...), εγγύηση αντιπροσωπείας δυο χρονια.
Και οι δυο από καταστήματα. Κλίνω προς τη δεύτερη.
Είναι πολλά τα λεφτά Βλαση;

Αγόρασα D200 μεταχειρισμένη 900Ε!
Ίδωμεν...!
Εκκρεμεί ο φακός.
Τη δουλεύω με τους παλιούς.
Τι λαβύρινθος είναι αυτός ρε παιδιά;

Καλορίζικη φίλε μου,
και με τους παλιούς φακούς μια χαρά φωτογραφίες θα βγάζεις.
Ποιούς φακούς έχεις;

Καλοτράβηχτη... την ίδια απορία έχω κι εγώ. Για τους φακούς έχω να σου προτείνω τα εξής: Στις 22-25/2 θα είμαι εκτός απροόπτου Αθήνα με την οικογένεια. Μπορώ να φέρω πολλούς φακούς (θα κατεβώ με αυτοκίνητο) και θα σου δανείσω 1-2 ώστε μόνος σου να δεις τί σε ικανοποιεί και πόσο.

Σας ευχαριστώ γιά τις ευχές!
Hlias, έχω: nikkor AF 35-105 f3.5-4.5---Tokina AF 75-300 f4.5-5,6--- Tokina AF 20-35 f3.5-4.5.
Βλάση μακάρι να καταφέρω να είμαι Αθήνα τότε που θα κατέβεις κι εσύ, θα το ήθελα πολύ.
Μετα απο αρκετή σκέψη και παλινδρομήσεις, λέω να πάρω τον nikkor 18-200VR προς το παρον (είδα οτι είναι κάπως περίεργος στο χειρισμό, όπως εχεις γράψει αλλά τι να κάνεις...) και το όνειρο του tele να καλύπτεται προσωρινά απο το γερο- tokina!

Μπορεί να δει κανείς άραγε το κοντέρ των λήψεων της D200 χωρίς να πάει στήν αντιπροσωπεία;