NIKON D200

Εγώ την έχω βάλει να μετρά με συνεχόμενη σειρά με όλες τις κάρτες και μου δείχνει 7600 λήψεις.

Τώρα αν υπάρχει και κρυφό κοντέρ δεν το έχω ψάξει... δεν μου χρειάστηκε.

Εντάξει Βλάση! Κατόρθωσα να αποκρυπτογραφήσω το νούμερο του κοντέρ.
3740 λήψεις. Οι 740 θα είναι δικές μου...
Έστειλες φωτογραφίες;

Αγόρασα και τον nikkor 50mm 1.8D αλλά το κούμπωμα πάνω στη μηχανή δε γίνεται γλυκά και εύκολα, ως συνήθως, αλλά κάπως σφιχτά και δύσκολα.
Κατά τα άλλα δουλεύει. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Re: Απάντηση: NIKON D200

Αγόρασα και τον nikkor 50mm 1.8D αλλά το κούμπωμα πάνω στη μηχανή δε γίνεται γλυκά και εύκολα, ως συνήθως, αλλά κάπως σφιχτά και δύσκολα.
Κατά τα άλλα δουλεύει. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ναι. Και λογικά θα βγάζει και ωραίες φωτογραφίες. Ίσως όχι τόσο εντυπωσιακά χρώματα, αλλά από οξύτητα...

Βλάση, μπορείς να μου προτείνεις δυο- τρία πακέτα ρυθμίσεων για τη D200, αν τραβάω σε jpeg; (Shooting Menu Bank A,B,C, Optimize Image-Castom...;)
Θέματα: φύση, θαλασσινά θέματα, αγροτικά τοπία- παλιά κτίρια, αρχιτεκτονική παραδοσιακή- και ''ο άνρωπος μέσα στό χώρο'' ή ό,τι άλλο νομίζεις.

Έλα συγνώμη...

λοιπόν για τοπία εγώ χρησιμοποιώ το Α με διάφραγμα 8-13 και iso χαμηλό. Επιλογή αρχείου .raw. Θερμοκρασία λευκού ή αυτόματη ή αν θέλω σε εξωτερικές λήψεις να έχω συγκεκριμένα χρώματα δίνω 5000-5500 Kelvin. Χρώματα vivid (τα έξτρα vivid μου φαίνεται αφύσικο). Όταν τραβώ κάνω προεπισκόπηση πεδίου.

Από φίλτρα χρησιμοποιώ όταν έχει και σύννεφα ή γυαλάδες πολωτικό και όταν έχει ασπρίλες στον ουρανό nd ντεγκραντέ.

Επεξεργασία raw κάνω με NIKON CAPTURE NX (κα σου συνιστώ να κάνεις και εσύ το ίδιο καθώς αναβαθμίζει ριζικά το αρχείο που επεξεργάζεσαι.

Έχω σύστημα Cokin το P. Με φορέα για 77 και 67 χλστ. φίλτρα. Εχω ένα ND4 σοφτ και ένα ND8 χαρντ. Το δεύτερο ακόμη δεν το χρησιμοποίησα, μάλλον το καλοκαίρι. Το πρώτο θέλει δουλειά, αλλά αν το χρησιμοποιήσεις καλά θα σου διορθώσει πολλές φωτο που θα έβγαιναν ξασπρουλιάρικες στον ουρανό. Όταν όμως έχεις σύννεφα, βάλε πάνω πολωτικό. Το πολωτικό θα αναδείξει τα σύννεφα, το ND θα τα μαυρίσει.

Το πλήρωσα συνολικά τη βάση τους 2 φορείς, και 3 φίλτρα 65 ευρώ σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Προσπαθώ να καταλήξω σε κάποιες προσωπικές ρυθμίσεις για κάθε κατηγορία θεμάτων και να τις αποθηκεύσω ως custom στις λίστες A,B,C,D του Shooting Menu Bank.
Επίσης το NIKON CAPTURE NX δεν το έχω μόνιμο αλλα υπό δοκιμή για λίγο και μάλλον θα πρέπει να ξηλωθώ παλι γύρω στα 150Ε, οπότε πάει παραπίσω...
Κατά τα άλλα, τα ίδια με σένα προγράμματα βάζω Βλάση, μόνο που δεν έχω φίλτρα.

Διαφέρει σε κάτι ουσιαστικό το capture NX απο το 4.4;
Γιατί προτίθεμαι ν'αγοράσω το capture 4.4.
Λένε οτι είναι πιο γρήγορο και πιο εύχρηστο (και πιο φθηνό βεβαίως- βεβαίως!). Μήπως υστερεί σε κάτι ουσιαστικό;
Δε με ενδιαφέρουν οι πάρα πολλές δυνατότητες επεξεργασίας.
Εχει τη δυνατότητα διόρθωσης χρωματικών εκτροπών; Γιατί διαβάζω οτι το ΝΧ, έχει.

Δεν τα έχω και τα δύο για να συγκρίνω να σου πώ με βεβαιότητα,
αλλα το capture NX που έχω είναι πολύ καλό.
Δυστυχώς είναι λίγο δύσχρηστο και έχει αρκετές διαφορές από τα κλασικά προγράμματα του χωρου (πχ photoshop).
Οι όποιες δυσκολίες όμως είναι μόνο στην αρχή, μετά βρίσκεις την άκρη εύκολα και οι επεμβάσεις στην εικόνα είναι ουσιαστικότατες.

Τι δυνατότητες υπολογιστή χρειάζεται, Hlias, το NX για να τρέχει χωρίς... βάσανα;

Τι δυνατότητες υπολογιστή χρειάζεται, Hlias, το NX για να τρέχει χωρίς... βάσανα;

Τι εννοείς;
Το πρόγραμμα το τρέχεις χωρίς πρόβλημα αλλά όταν δουλεύεις αρχεία raw ασυμπίεστα θέλεις επεργαστή και μνήμη, αυτό ισχύει οτιδήποτε πρόγραμμα και να χρησημιποιείς.

Me Pentium IV 3,6 Ghz, 2 GB RAM, και όχι γρήγορους δίσκους (7200) δεν έχω πρόβλημα κανένα.

Με celeron που είχα παλιότερα (2,4 GHZ) και ένα GB RAM σχεδόν δεν έτρεχε, γι αυτό και το είχα εγκαταλείψει.

Απ' οτι κατάλαβα, προς ταφή πάει το capture 4.4...
Η δοκιμή που έκανα στο NX απο το δοκιμαστικό του μηνός που κατεβαζει κανείς απο τη nikon, με βασάνισε στο χειρισμό. Δεν είμαι και αγγλομαθής, οπότε...
Λέτε νά τα καταφέρω αν επιμείνω;
Απο PC έχω διπλοπύρηνο με 2 GB RAM, οπότε (αυτό) θα τα καταφέρει!:ernaehrung004:

Απ' οτι κατάλαβα, προς ταφή πάει το capture 4.4...
Η δοκιμή που έκανα στο NX απο το δοκιμαστικό του μηνός που κατεβαζει κανείς απο τη nikon, με βασάνισε στο χειρισμό. Δεν είμαι και αγγλομαθής, οπότε...
Λέτε νά τα καταφέρω αν επιμείνω;
Απο PC έχω διπλοπύρηνο με 2 GB RAM, οπότε (αυτό) θα τα καταφέρει!:ernaehrung004:
:BDBDG54: