- 20 December 2008
- 5,210
Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το σχέδιο, περί ορέξεως όμως...
Εκεί που θα έχει πρόβλημα η μηχανή είναι οι φακοί. Εξηγούμαι: Η NIKON D7000 είναι μια μηχανή εξαιρετικά απαιτητική σε φακούς. Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση η καλή συνύπαρξη της NIKON D90 με τους βασικούς ή τους μεγάλους ζουμ της ΝΙΚΟΝ με αυτό που συμβαίνει με την NIKON D7000. Γυναίκα συνάδελφος αγόρασε τη συγκεκριμένη μηχανή κι αισθάνεται μια χαρά. Όμως βλέποντας τις δικές της φωτογραφίες και τραβώντας κι εγώ μερικές, είδα ότι ο αισθητήρας παράγει με τους βασικούς φακούς χειρότερες φωτογραφίες σε σχέση με μια D90. Αν βάλεις πάνω καλύτερους φακούς το θέμα αλλάζει. Η διαφορά είναι ορατή σε οποιονδήποτε έχει συνηθίσει να βλέπει φωτογραφίες σε 100% στην οθόνη του ΗΥ του. Ποιό φακό έχει η συγκεκριμένη συνάδελφος; Τον ΝΙΚΟΝ 18-200 (!!!!).
Άρα αν η d5100 φορά τον ίδιο αισθητήρα, που μάλλον αυτό συμβαίνει, οι κάτοχοί της ή θα παραμυθιάζονται ότι βγάζουν καλές φωτογαφίες, ενώ δεν είναι καλύτερες από του ανταγωνισμού ή από της d90 ή θα συμβάλλουν με χαρά στηνοικονομική ανάκαμψη της ΝΙΚΟΝ κι άλλων εταιρειών προμηθεύομενοι καλύτερους οπτικά φακούς.
Αυτο που λεει ο Βλασης ισχυει...
Οταν ειχα την D50 παρεα με τον 18-200 & τον 70-300 ημουν πολυ ευχαριστημενος και χαρουμενος με τις φωτογραφιες που επερνα.
Οταν βγηκε η D300 ειπα να αναβαθμιστω σε ενα πιο 'σοβαρο' σωμα και να κατσω ησυχος για αρκετο καιρο μια και ειχα και καλους φακους...
Κουνια που με κουναγε....
Με το που κουμπωσα τον 18-200 (τονιζω δικος μου φακος και καταδοκιμασμενος) και τραβηξα μερικες γρηγορες στην D300 δαγκωθηκα...οταν εβαλα και τον 70-300 πανω με επιασε 'σφιξιμο' στην καρδια...
Οταν τις ειδα στο μονιτορ επιβεβαιωθηκαν οι ανησυχιες μου....
'ΩΧ..' ειπα και εβαλα μπρος προγραμμα αναβαθμισεις φακων (και το αποτελεσμα το βλεπεται....)
Σε τετοιας αποδοσης αισθητηρα ΔΕΝ βαζουμε απλους φακους!!!
Εγω περιμενω οι πρωτες φωτογραφιες που θα ερθουν απο χρηστες να ειναι απλα 'ξεπλυμενες' και θαμπες.
Με εναν σοβαρο φακο αντιθετα θα απογειωνονται.
Η μηχανη παντως ,το ξανατονιζω,ειναι καλη-πραγματικα καλη και με βαζει σε σκεψεις!!