Nikon D600

Καλησπέρα Ντίνο. Μήπως θα μπορούσες να επαναλάβεις το τεστ με τις φωτο που σου εστειλα;

Δηλ. μηχανή σε τρίποδο μέσα σε σκοτεινό δωμάτιο με πόρτα ανοιχτή και φως αρκετό στον έξω χώρο. Φωτομέτρηση σημειακή (spot). Τραβάς τη φωτο στο raw. Επεξεργάζεσσαι τη φωτο σε lightroom ή σε captureone σε default ρυθμίσεις και στη συνέχεια δεύτερη φορά με shadow recovery στο τέρμα. Να δούμε πόσο καλά θα φωτίσει το δωμάτιο...

Ευχαριστως, αλλα πρωτα πρεπει να βρω lightroom ή captureone...

To ViewNX 2 (το προγραμμα που παρεχεται μαζι με την μηχανη) εχει μια λειτουργια στην επεξεργασια, "shadow protection". Ισως ειναι κατι σαν το shadow revovery...

Δεν ειναι σε raw (που μπορω ανα ανεβασω τοσο μεγαλα αρχεια ?) αλλα σε jpeg

Ειναι η χτεσινοβραδυνη (ποστ # 406),

DSC_0125 by ntinos5, on Flickr

και μετα το "shadow protection" βγηκε η παρακατω:

DSC_0125 by ntinos5, on Flickr

Last edited:
Αυτό δεν είναι δείγμα των δυνατοτήτων της μηχανής. Απλά φωτίζει (πουσάρει) κάποια πιο σκοτεινά σημεία που είναι όμως και πριν ορατά.
Επειδή έχω δεί το αρχείο που ανέφερε ο Βλάσης, μιλάμε για εξωπραγματικά πράγματα... Σκοτάδι κανονικό, με μόνο μια πόρτα που βλέπει έξω στο φως. Και με το recovery εμφανίζεται ολόκληρο το δωμάτιο... Είναι φωτογραφία που πρέπει να μπεί στο διαφημιστικό φυλλάδιο της Νικον. Από μόνο του πουλάει...

Φυσικα και δεν λεω οτι ειναι το ιδιο.

Αυτο το "shadow recovery", υπαρχει στο lightroom και στο capture one ?

Ωραια ευχαριστω.
Θα φροντισω να βρω καποιο απο τα δυο.

Edit: 69 δολαρια στην αμερικη, 130 ευρω στην Ελλαδα ? !!!! (το lightroom 4).

ΕΛΕΟΣ

Last edited:
to caprture one έχει πολύ μεγάλη περίοδο δωρεάν χρήσης αν θυμάμαι καλά.

2 μηνες.
To ειχα κατεβασει να το δοκιμασω, εκανα το λαθος να το ανοιξω μολις το κατεβασα, δεν το χρησιμοποιησα ποτε και διαπιστωσα σημερα οτι εχει ληξει...

Last edited:
Απάντηση: Re: Nikon D600

Φυσικα και δεν λεω οτι ειναι το ιδιο.

Αυτο το "shadow recovery", υπαρχει στο lightroom και στο capture one ?

Το ξέρω Ντίνο, δεν υπονόησα κάτι διαφορετικό. Για τους φίλους που δεν έχουν δεί το αρχείο λέω.
Το Lightroom/Capture One είναι δλδ τόσο καλύτερα του ViexNX της Νικον?

Re: Απάντηση: Re: Nikon D600

Το ξέρω Ντίνο, δεν υπονόησα κάτι διαφορετικό. Για τους φίλους που δεν έχουν δεί το αρχείο λέω.
Το Lightroom/Capture One είναι δλδ τόσο καλύτερα του ViexNX της Νικον?

δεν υπάρχει καμιά απολύτως σχέση. Άλλωστε το view δεν είναι το "καλό" πρόγραμμα της ΝΙΚΟΝ. Επίσης καλύτερο είναι και το Bibble Pro.

.............
Επειδή έχω δεί το αρχείο που ανέφερε ο Βλάσης, μιλάμε για εξωπραγματικά πράγματα... Σκοτάδι κανονικό, με μόνο μια πόρτα που βλέπει έξω στο φως. Και με το recovery εμφανίζεται ολόκληρο το δωμάτιο... Είναι φωτογραφία που πρέπει να μπεί στο διαφημιστικό φυλλάδιο της Νικον. Από μόνο του πουλάει...

Να διευκρινισω κατι για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις...
Οι φωτογραφιες που αναφερε ο Βλασσης και τα παιδια ειναι απο την D800E*, εντος τις ημερας θα επκοινωνισω με τον φωτογραφο και θα του ζητησω την αδεια βα τις ανεβασω και εδω ωστε να καταλαβετε ολοι για ποιο πραμα μιλουμε.....

* ΚΑΙ η D600 ειναι πρακτικα ΤΟ ΙΔΙΟ!!! Δειτε και εδω......:grinning-smiley-043

Last edited:
Την αδεια την πηραμε οποτε και οι φωτογραφιες που γινεται λογος ειναι αυτες εδω...
Η αρχικη

και η 'ανοιχτη'....

Φωτογραφος ο Κωστας 'voudas'

Tα συμπερασματα δικα σας....

Re: Απάντηση: Nikon D600

Λεωνίδα αυτές τραβήχθηκαν με d800. Μήπως να τις βάλεις εκεί;

Πάντως ως ανάκτηση πληροφοριών, για μένα προσωπικά που έχω εμπειρία με FF της ΝΙΚΟΝ προηγούμενης γενιάς που εμφανίζουν δυο στοπ σκοτεινής περιοχής, αυτές οι επιδόσεις μου φαίνονται αδιανόητες.... εξωφρενικές!!!! Αν συνδυαστούν με πολύ καλό Iso δίνουν άλλη σημασία στην έννοια δυναμική περιοχή και ελευθερία λήψεων.

Mεταξυ των απιστευτων ειναι πως στην πρωτη δεν υπαρχει καν φως απο το αναμμενο φως...

Απάντηση: Re: Nikon D600

Mεταξυ των απιστευτων ειναι πως στην πρωτη δεν υπαρχει καν φως απο το αναμμενο φως...

+1
Ακριβώς το ίδιο σκαφτόμουν βλέποντας την φωτογραφία…
(Υπάρχουν και άλλα φώτα ψηλά που δεν βλέπουμε στο κάδρο)...

Αυτό πως μπορεί να δικαιολογηθεί αν η φωτομέτρηση είναι στον ουρανό που φαίνεται από τη πορτα δεν θα έπρεπε να είναι λίγο πιο φωτεινά τα σκοτάδια μπροστά από την πόρτα?