Nikon D600

Απάντηση: Re: Nikon D600

......... Επίσης τα προβλήματα στον 24/1.4 που διέκοψαν την παραγωγή του.

Βλαση αυτο δεν το ηξερα, για δωσε περισσοτερες λεπτομεριες...:afro:

Re: Απάντηση: Re: Nikon D600

είχε διακοπεί η παραγωγή του ττο χειμώνα ή ην άνοιξη. Το είχε αναφέρει ο Lloyd Chambers όταν τον είχε βάλει στα υπόψιν για τεστ. Το τί έγινε μετά δεν το μάθαμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D600

είχε διακοπεί η παραγωγή του ττο χειμώνα ή ην άνοιξη. Το είχε αναφέρει ο Lloyd Chambers όταν τον είχε βάλει στα υπόψιν για τεστ. Το τί έγινε μετά δεν το μάθαμε...

Εχουν αναφερθεί προβλήματα ακρίβειας στο AF σε μερικές παρτίδες http://diglloyd.com/articles/LensesNikon/Nikon-24f1_4G.html

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D600

Εχουν αναφερθεί προβλήματα ακρίβειας στο AF σε μερικές παρτίδες http://diglloyd.com/articles/LensesNikon/Nikon-24f1_4G.html

μπράβο Βασίλη που το βρήκες.... τελικά δεν ήταν πέρυσι. Πώς περνούν τα χρόνια....

Υπόψη πώς ο Lloyd Chambers πρέπει να είναι ο πιο ψείρας στους φακούς, μαζί με τον Erwin Puts, αλλά ο δεύτερος έχει πλέον μεγαλώσει πολύ σε ηλικία.

Πρωτη μου επαφη με grip*, και μπορω να πω πως αν εξαιρεσουμε το πολυ παραπανω βαρος .... (330 γραμμαρια) τοσο με τον 24-70, οσο και με τον 70-200, η μηχανη "ισορροπει" στο χερι μου πολυ πολυ καλυτερα.
Εννοειται πως σε πορτρετο ειναι must

*vello 60 ευρω απο Αμερικη

σιγουρα ισσοποπει καλυτερα αλλα δεν παυει να ειναι αχαρη και βαρια με το grip....:afro:

Last edited:
Σημερα την πηρα απο την αντιπροσωπια.
Την ειχα παει για καθαρισμο στον αισθητηρα...

Μου ειπαν πως αλλαξαν shutter plate...

Re: Απάντηση: Nikon D600

Σημερα την πηρα απο την αντιπροσωπια.
Την ειχα παει για καθαρισμο στον αισθητηρα...

Μου ειπαν πως αλλαξαν shutter plate...

Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Η Nikon ανακοινώνει δωρεάν αντικατάσταση κλείστρου της D600 για όλους τους κατόχους ανεξάρτητα από εγγύηση.

http://www.dpreview.com/news/2014/0...ource=news-list&utm_medium=text&ref=title_0_0

Ωραιος ο Δαμκαλιδης !

Shutter plate & κλειστρο το ιδιο πραγμα δεν ειναι ?

Αν δεν εχει ακουσει τιποτε ο Δαμκαλιδης, ισως να μου το αλλαξαν λογω του προβληματος που τους εξεθεσα .... μιας και η αλλαγη εγινε στις 13/2

Από ότι διάβαζα στα forum του εξωτερικού στις D600 που αλλάζανε μηχανισμό κλείστρου μετά από 3-4 αποστολές για καθαρισμό στο service, το πρόβλημα δεν διορθωνόταν, απλά αλλάζανε κάτι ελαττωματικό με ένα καινούργιο ελαττωματικό.

Τώρα λογικά αλλάζουν το "βρώμικο" κλείστρο με το νέο της D610

Και πολυ καλα θα κανει, απλα ο ολος χειρισμός του θέματος απο πλευρας της ειναι μια 'τραγωδία' και ερασιτεχνικός μέχρις εκει που δεν παει...

Παιδιά προσωπικά την έχω λιώσει τη μηχανή και αν και υπό προϋποθέσεις υπάρχει εμφανές θέμα, εν τούτοις σε κανονική χρήση δεν υπάρχει κάτι ενοχλητικό. Ευπρόσδεκτη η κίνηση της Nikon αλλά ως κάτοχος της D600 δε συμμερίζομαι την υστερία γύρω από το θέμα.
Προσοχή, δε λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο ντόρος που έχει γίνει είναι δυσανάλογος με την επίδραση του προβλήματος στο αμιγώς φωτογραφικό αποτέλεσμα.

Η δικιά μου D600 παρουσιάζει έντονα το πρόβλημα με τις κηλίδες στον αισθητήρα. Ουσιαστικά απαιτεί καθαρισμό κάθε βδομάδα. Αγοράστηκε τον 9ο του 2012, είναι από τα πρώτα κομμάτια που εισήχθησαν. Την παρέδωσα σήμερα στο service του Δαμκαλίδη, από εβδομάδα θα έχω νέα..