Nikon D600

Βλάση εσύ είσαι ικανοποιημένος από τον tamron ?

μεικτές εντυπώσεις. Δεν είναι τόσο καλός στην εστίαση όσο οι ΝΙΚΟΝ (δεν καρφώνει πάντα στο θέμα) , ενώ σε κάποιες συνθήκες (π.χ. συννεφιά) υπερεκθέτει χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ευχαριστώ

Δεν ξέρω αν έχει σχέση και η μηχανή, τουλάχιστον εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι από τα δυο παραπάνω

.... ενώ σε κάποιες συνθήκες (π.χ. συννεφιά) υπερεκθέτει χωρίς να υπάρχει λόγος.

Αυτός ο Tamron δεν είναι που ειχε το κουσούρι να κολλάει το διάφραγμα σε κάποιες συνθήκες (νομίζω στα ανοιχτά διαφράγματα μόνο .. π.χ. απο f/2.8 σε f/3.2-3.5 δεν αλλαζε τίποτε) ??.

Αυτός ο Tamron δεν είναι που ειχε το κουσούρι να κολλάει το διάφραγμα σε κάποιες συνθήκες (νομίζω στα ανοιχτά διαφράγματα μόνο .. π.χ. απο f/2.8 σε f/3.2-3.5 δεν αλλαζε τίποτε) ??.

Εσυ τωρα τι πεταγεσαι...-bye-? Λιγο ο Βλασσης, λιγο εσυ, θα κανετε τον Ντινο να αγοραζει καινουργιο φακο και οι καιροι δεν ειναι για τζαμπα (? )εξοδα...:BDGBGDB55:

Εσυ τωρα τι πεταγεσαι...-bye-? Λιγο ο Βλασσης, λιγο εσυ, θα κανετε τον Ντινο να αγοραζει καινουργιο φακο και οι καιροι δεν ειναι για τζαμπα (? )εξοδα...:BDGBGDB55:

Ναι ευχαριστω, μιλησαμε.

Βασικα, δεν εχω πειστει κατα ποσο καλυτερος ειναι ο nikon...

_DSC7132 by ntinos5, on Flickr

Στο χερι με 1/8, iso 100 & f4,8

:BDGBGDB55:

E δεν είπα οτι το κάνουν όλα τα κομμάτια, κάποια πρώιμα δείγματα πάντως το έκαναν ..

Oτι και να κάνει, φακούς Canon στην D600 δεν μπορεί να βάλει .. -bye-

Για τον Βλάση το έγραψα .. μήπως κολλάει το διάφραγμά του ανοιχτό και καίει τις συννεφιές ..

δεν τραβώ φίλε μου με ανοιχτό διάφραγμα, τουλάχιστον όχι τα τοπία. Άρα δεν μπορεί να ισχύει αυτό.

Θα πρέπει να λάβετε πάντως υπόψη σας ότι είμαι αυστηρός έως πολύ αυστηρός με τον όποιο φακό/μηχανή αγοράζω ή χρησιμοποιώ. Και δεν διστάζω να πω τις απόψεις μου φωναχτά κάτι που μπορεί να εκπλήσσει τους τριγύρω. Π.χ. θεωρώ ότι σε FF αλλά όχι στα 36 μεγα (για εκεί δεν ξέρω, δεν έχω κάποιο σχετικό αρχείο) ο AFS 28-70 2.8 ήταν καλύτερος σε όλα από τους AFS 24-70 2.8 TAMRON 24-70 2.8 εκτός από το μικροκοντράστ όπου έχανε καθαρά από τον 24-70 ΝΙΚΟΝ.

Πάντως για να οδηγεί την D700/D5100 σε υπερέκθεση σημαίνει οτι δεν επικοινωνεί σωστά με το σώμα και η λανθασμένη αναφορά διαφράγματος είναι ο πρώτος ύποπτος τουλάχιστον για τα αυτόματα προγράμματα. Εχεις και σε μανιουαλ λειτουργία το πρόβλημα ??.

δεν το έψαξα Ηλία. Θα το κοιτάξω, αλλά δεν μο είναι εύκολο καθώς πάσχω εδώ και 20 μέρες από τενοντίδιδα στο δεξί χέρι και αποφεύγω να κουβαλώ μεγάλη φωτογραφική και τσάντα με ΗΥ.

Με το χέρι στην καρδιά δεν εχω εντοπίσει κανένα.
Σύγκριση με τον νικον δεν τον εχω κάνει.

Παρελήφθη τελικά από το σερβις η D600 μου, μετά την αλλαγή κλέιστρου, μέχρι στιγμής όλα καλά..

Κι εγώ το ίδιο.
Την πήγα την Τετάρτη και την Πρασκευη ήταν έτοιμη
Μου είπαν ότι οι D 600, με εντολή Nikon, έχουν δωρεάν καθαρισμό για πάντα
Αυτό θα πει σοβαρή εταιρεία με σοβαρό service. Μπράβο !