Nikon D600

σε ευχαριστω:D
η D800 δεν ηταν δικια μου , την ειχα αγορασει για εναν φιλο μου και μεχρι να την παρει την ειχα εγω
1750Ε την πηρα απο ελληνικο καταστημα.Δε θελω να πω ποιο ομως για ευνοητους λογους

converted σε jpg
all off by d600 / nr off / d-lighting off / sharpness 3/9 τα αλλα 0
24-70 σιγμα
80-200 νικον

βαριεμαι για εξιφ σε καθε μια :p βαλτε plugin και δεστε
_DSC0055.jpg

_DSC0057.jpg

DSC_0026.jpg

DSC_0087.jpg

DSC_0089.jpg

DSC_0097.jpg

DSC_0106.jpg

DSC_0108.jpg

DSC_0121.jpg

υποθετω πως στο κονβερτ κανει καποιου ιδους NR το viewnx αλλα οπως ξερουμε παιρνουμε το βελτιστο αποτελεσμα ετσι μεσω viewnx

6400

DSC_0156.jpg

DSC_0147.jpg

DSC_0145.jpg

12800
DSC_0148.jpg

DSC_0143.jpg

DSC_0147.jpg

DSC_0152.jpg

25600
DSC_0144.jpg

δεν ειμαι κουρσας , αλλα ποδηλατης βουνου.Το κουρσακι το πηρα για να καλυπτω μεγαλες αποστασεις οποτε μου την βαρεσει.
η μεγαλυτερη μου διαδρομη ειναι Αθηνα - Βορεια ευβοια προς Αγια Αννα (οχι και πισω ομως.)
http://www.sports-tracker.com/#/view_profile/gomar_4
δες εδω καμμια διαδρομη μου

6400
RAW (NR OFF / dL off )
Converted to tif 16bit (viewnx)
NR με plugin στο photoshop - resized (action)
test7.jpg

test5.jpg

test4.jpg

test3.jpg

test1.jpg

12800 (same workflow)
test6.jpg

test2.jpg

ναι δεν ειναι κατι το αξιολογο.Βγηκα να δω αν μπορω με τον τηλεφακο σκοταδια να τραβηξω :p

Καλορίζικη!!!! Hand-on review στην γειτονιά μου δεν το περίμενα με τίποτα :worshippy:!!!!

@GoMar Καλορίζικη και από μένα :2thumb22sup:

Πως σου φένεται η D600 σε σχέση με την D800 όσο καιρό την είχες; Εχεις καθόλου πρoβλήματα με το Focus της; (Έχω καεί με την D7000 γιαυτό ρωτάω).
Γλυκοκοιτάω πάντος και τις δύο (αν και η D800 με φοβίζει λόγο του γνωστού προβλήματος και στο ότι μπορεί στην Ελλάδα να στείλουν τα επισκευασμένα κομμάτια και οχι καινουργια, η D600 από την άλλη είναι ποιό εύχρηστη αλλά το συστημα εστίασης είναι κοντά με αυτό την D7000 και αυτό με προβληματίζει).

Last edited:
οσες φωτογραφιες εχω βγαλει δεν εχω προβλημα με το focusing.αντιθετως με την δ800 μου εκανε καποια νερα και ηθελα FT -18/20
για ταχυτητα μοτερ δε μπορω να σου πω ακριβως αλλα μου φαινονται ιδια.Ενταξει δεν ειανι d4 που γυρναει σειριακα.χαχ
οσον αφορα το προβλημα της δ800 , αμβιβαλω αν υπαρξει ελληνας που θα μπορει να κανει σωστο recalibration.
Αν θες ομως και ειμαστε , βρισκομαστε και την βλεπεις την μηχανη απο κοντα

τι εννοεις βασικα εχεις καει με την δ7000;
τι προβληματα εχεις ;
για ταχυτητα μιλας ;

οσες φωτογραφιες εχω βγαλει δεν εχω προβλημα με το focusing.αντιθετως με την δ800 μου εκανε καποια νερα και ηθελα FT -18/20
για ταχυτητα μοτερ δε μπορω να σου πω ακριβως αλλα μου φαινονται ιδια.Ενταξει δεν ειανι d4 που γυρναει σειριακα.χαχ
οσον αφορα το προβλημα της δ800 , αμβιβαλω αν υπαρξει ελληνας που θα μπορει να κανει σωστο recalibration.
Αν θες ομως και ειμαστε , βρισκομαστε και την βλεπεις την μηχανη απο κοντα

τι εννοεις βασικα εχεις καει με την δ7000;
τι προβληματα εχεις ;
για ταχυτητα μιλας ;

Συνδιασμός D7000 με 24-70 και φωτογράφιση με Φ2,8:
Στο manual Focus π.χ στα 24mm έχω ελαφρή Front Focus. Αλλάζω σε αperture mode και ξαναφωτογραφίζω (χωρίς να έχει πειραχτεί το setup) μέσω live View με αποτέλεσμα μεγάλo Back Focus. Ξαναφωτογραφίζω μέσω ViewFinder αποτέλεσμα μεγάλο Front Focus.
Κάθε φορά που αλλάζει το ζουμ έχω και διαφορετικά αποτελέσματα. Έστειλα στην αντιπροσωπία ένα CD από 3 εικόνες για κάθε εστιακό μήκος του Φακού. (1ο manual, 2o Liveview, 3o ViewFinder). To setup με τρίποδο, με καλό φωτισμό και ταχύτητα 1/500. Στόχο είχα ένα διάγραμα από τα γνωστά που κυκλοφορούν στο διαδίκτιο.
Σε όλες τις φωτό είxα καθαρό Focus Lock.
Ελπίζω να κάνουν κάτι στην Αντιπροσωπεία. Αν και όπως λές φοβάμαι ότι δεν θα γίνειι σωστο recalibration!

Last edited:
Κατάλαβα οτι κάτι τρέχει όταν έβγαλα μια μέρα με τον καινούργιο φακό τις πρώτες 8-9 φωτό και ήταν θολές στο σημείο του Focus με ταχύτητα 1/800 και φ8!
Οπότε άρχισα τα τεστ. Με προβληματίζει οτι έχω θέμα και στο manual focus. Στο LiveView σε άλλο ζουμ Π.χ. στα 50μμ γίνεται μεγάλο front focus ενώ μέσω View Finder πέρνω διαφορετικά αποτελέσματα.
Η μηχανή είχε ξαναπάει για ρύθμισμα στην αντιπροσωπεία με εναν φακό 16-85. Δεν νομίζω να είναι ο φακός. Κάτι παίζει με την μηχανή. :rifle:

Σε 10 μέρες θα έχω νέα τους αλλά δεν ξέρω αν θα έχω λύση στο πρόβλημα.

Last edited: