Nikon D600

μα είναι η τιμή που άφηνε να διαρρέει η ΝΙΚΟΝ τον Αύγουστο. Θυμάστε πού έλεγε ότι θα κυκλοφορήσει φθηνό σώμα στα 1500; Ε... νάτο.

ναι....λεω πριν λίγο καιρό 1-2 χρόνια! Απο εμενα πάντως εχει φαει πολλους κανονάκηδες... (πάντως απο 2000 πολύ γρήγορα δεν έπεσε στα 1500;;)

ναι....λεω πριν λίγο καιρό 1-2 χρόνια! Απο εμενα πάντως εχει φαει πολλους κανονάκηδες... (πάντως απο 2000 πολύ γρήγορα δεν έπεσε στα 1500;;)

Απο τα 1840 - 1860 μετρητα ξεκινησε. Δεν εκανε ποτε 2000...

συμφωνώ..τιμή καταλόγου και καλα ειχε 1950 αλλο ποσο στην εδινε...όπως επίσης και τωρα κανενας δεν την εχει 1500-1600 αλλα στην δίνουν!! :fahne90:

Το σημαντικό δεν είναι η διαδικασία. Είναι η τελική τιμή αγοράς με εγγύηση αντιπροσωπείας.

Η ΝΙΚΟΝ υποσχέθηκε στα τέλη του 2011 δυο πράγματα. Κoρυφαίο FF και μας έδωσε τις d800e/d4 και φθηνό FF για όλους και μας έδωσε τη d600. Όλοι περίμεναν τον αντικαταστάτη της d700, αλλά αυτό δεν μας το έδωσε. Δεν πειράζει, τουλάχιστον όχι όλους εμάς που έτυχε να έχουμε ήδη τη d700. Πιστεύω και κανέναν άλλο.

Τόσο στις υποσχέσεις, όσο και στις τιμές η ΝΙΚΟΝ αποδείχθηκε γκαραντί.

Εκεί που δεν τα κατάφερε ήταν στην ποιότητα κατασκευής. Δεν απέφυγε τα λάθη στη σχεδίαση ή δεν είχε το χρόνο να τα εξαλείψει. Πιστεύω (έτσι όπως συζητούμε γύρω από ένα τραπέζι με καφέδες) ότι βιάστηκε να μας δώσει περισσότερο προιόν και σε πιο χαμηλές τιμές. Ίσως για να χτυπήσει τους άλλους ίσως επειδή οι πελάτες έκραζαν τις NIKON/CANON ότι δίνουν την τεχνολογία με το σταγονόμετρο. Έ... μας έδωσε τεχνολογία μπόλικη, τόση που δεν μπόρεσε ούτε η ίδια η ΝΙΚΟΝ να μας τη σερβίρει δίχως προβλήματα, ούτε εμείς να τη χωνέψουμε. Τα προβλήματα για μένα είναι θέμα σχεδίασης, κι όχι κακού QC. Τα δέχεσαι ή όχι..... θέμα του καθενός και μάλιστα σοβαρό για να πει κάποιος τί θα πρέπει να κάνει ο διπλανός του.

Η CANON 5D MKIII είναι ένα σαφώς πιο ώριμο προιόν, αλλά με τιμή πολύ "ανώριμη". Ελπίζω ότι και η CANON 6D θα αποδειχθεί πολύ ώριμο προιόν, χωρίς τα προβλήματα της NIKON, τουλάχιστον για να δικαιολογήσει τη δική της επιλογή ως κάτι διαφορετικό. Ελπίζω επίσης ότι και η τιμή θα είναι "ώριμη", κι όχι του πρόσφατου παρελθόντος. Η σκέψη που κυκλοφορεί ανεπίσημα η αντιπροσωπεία, ότι οι canonians χρειάζονται ένα bacjup σώμα, άρα θα το τιμολογήσουμε ψηλά και αφού πάρουν αυτοί, τότε θα ρίξουμε κι εμείς την τιμή, που φαίνεται τόσο χαζή, ώστε να τη θεωρώ ράδιο αρβύλα.

Πάντως με 1500 ευρώ έχουν πλέον πολλοί περισσότεροι τη δυνατότητα να χαρούν το FF. Όχι τόσο για να τους μείνουν λεφτά στην τσέπη, όσο για να αγοράσουν τους φακούς που πρέπει να βάλουν στη μηχανή τους.

Πάντως, ανεξαρτήτως χρημάτων, δεν ξέρω τι παραπάνω από όσα προσφέρει η D600 θα μπορούσε να χρειαστεί ένας χομπίστας/enthusiast φωτογράφος σήμερα...

Αν, δε, βάλεις και τα χρήματα στην εξίσωση, τότε παίζει μόνη της και νομίζω ότι αν η Canon δεν κάνει κάτι θεαματικό με την τιμή της 6D, σύντομα θα γεμίσει ο τόπος D600.

Πάντως με 1500 ευρώ έχουν πλέον πολλοί περισσότεροι τη δυνατότητα να χαρούν το FF. Όχι τόσο για να τους μείνουν λεφτά στην τσέπη, όσο για να αγοράσουν τους φακούς που πρέπει να βάλουν στη μηχανή τους.
συμφωνώ...και με εναν 24-70....πφφφ ονειρο!!

Πάντως, ανεξαρτήτως χρημάτων, δεν ξέρω τι παραπάνω από όσα προσφέρει η D600 θα μπορούσε να χρειαστεί ένας χομπίστας/enthusiast φωτογράφος σήμερα...
ακριβώς έτσι είναι & ειναι και πολυτέλεια για χομπίστα!....πιστευω δε και ενας επαγγελματίας μπορεί να κάνει τη δουλειά του άνετα...βέβαια με το τι ζητάει ειναι ο καθενας!!

ακριβώς έτσι είναι & ειναι και πολυτέλεια για χομπίστα!....πιστευω δε και ενας επαγγελματίας μπορεί να κάνει τη δουλειά του άνετα...βέβαια με το τι ζητάει ειναι ο καθενας!!
Για τους επαγγελματίες όντως ισχύει το "εξαρτάται τι ζητάει ο καθένας", τι ακριβώς φωτογραφίζει δηλαδή για να βγάλει το ψωμί του (ή το παντεσπάνι του).

Για ένα χομπίστα/enthusiast, ό,τι και να ζητάει, η D600 τον καλύπτει.

Αν και ειναι θεμα για τον νημα των "υπαρξιακων", εγω θα ηθελα δανεικο για λιγες ωρες τον 24-70 2,8 να τον δoκιμασω σε μια D600 .... :D

Μετα θα ειναι ευκολο....

Για τους επαγγελματίες όντως ισχύει το "εξαρτάται τι ζητάει ο καθένας", τι ακριβώς φωτογραφίζει δηλαδή για να βγάλει το ψωμί του (ή το παντεσπάνι του).

Για ένα χομπίστα/enthusiast, ό,τι και να ζητάει, η D600 τον καλύπτει.

μην ξεχνάς τα σπορ.... εκεί ακόμα δεν μπορεί να παίξει πολύ σοβαρά!!!! Π.χ. ποδόσφαιρο (λήψεις από κοντά), μότοκρος, ράλλυ, κλπ. δεν επαρκεί.

Αν και ειναι θεμα για τον νημα των "υπαρξιακων", εγω θα ηθελα δανεικο για λιγες ωρες τον 24-70 2,8 να τον δoκιμασω σε μια D600 .... :D

Μετα θα ειναι ευκολο....

όποιο ζουμ 2.8 της ΝΙΚΟΝ βάλεις πάνω στη μηχανή σου (με γειές!!) θα έχεις πρόβλημα να τον βγάλεις.

μην ξεχνάς τα σπορ.... εκεί ακόμα δεν μπορεί να παίξει πολύ σοβαρά!!!! Π.χ. ποδόσφαιρο (λήψεις από κοντά), μότοκρος, ράλλυ, κλπ. δεν επαρκεί.

Ξαναλέω, δε μιλάμε για τον επαγγελματία, που αν χάσει τη φάση, έχασε και το μεροκάματο!

Ράλλυ; Είδαμε καταπληκτικές λήψεις στο Acropolis από τον racer με την D700. Μοτοκρός; Κι αυτό δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως και όλα τα σπορ "σταθερής τροχιάς" (στίβος, μηχανοκίνητ

Οσο για το ποδόσφαιρο... Fro knows photo...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

όποιο ζουμ 2.8 της ΝΙΚΟΝ βάλεις πάνω στη μηχανή σου (με γειές!!) θα έχεις πρόβλημα να τον βγάλεις.

Το μεγιστο ερωτημα αυτη τη στιγμη, διαμορφωνεται ως εξης:

Tamron 24-70 VC vs Nikon 24-70

Ευτυχώς τον βρήκα μεταχειρισμένο τον Nikkor και ξαφνικά το δίλημμα λύθηκε! :Banane0: Αν δεν τραβάς και βίντεο, βρίσκεσαι ούτως ή άλλως, ακόμα πιο κοντά στη λύση του!

A, καλορίζικη κιόλας! Αυτό θα πει ταχυ-ψήσιμο!! :award:

Οχι βρε παιδια, δεν την πηρα ακομη. Σημερα "επαιξα" με του λαθραγνωστη του κουνιαδου μου ;-)

Το βιντεο ποτε δεν ηταν προτεραιοτητα μου (το διεπιστωσα μολις πουλησα την D40 για να παρω την nex), αυτο ομως που - μεταξυ αλλων - δεν γνωρίζω ειναι εαν η σταθεροποιηση προσφερει κατιτις παραπανω στα 24-70 2.8 στις φωτογραφιες και μόνο...

Μπα, δεν τον βλεπω. Είναι κατα βάθος Canon. Είναι σαν να μου πεις εμένα να πάρω διαρκείας του Παναθηναϊκού (με την υπόθεση οτι είχε πολυ καλή ομάδα). Στην τηλεόραση θα το έβλεπα, αλλα για παραπάνω με τίποτα.

Βρε Βασιλη, βαλτός εισαι μου φαινεται....:D

Παω ενα βημα (μ)προς, με γυριζεις δυο πισω. Μπορεις σε παρακαλω πολυ να μην πεις την παγορευμενη λεξουλα μου ξεκινα απο "Ca" μεχρι το τελος της επομενης εβδομαδας ? :p