Nikon D700.

Re: Νέα Nikon D700.

Για οσους ασχολουνται με φωτογράφηση γρήγορα κινουμενων αντικειμένων και σπόρ γενικά, ο παρακάτω οδηγός (για θεματα εστιασης και φωτομέτρησης) μπορεί να ειναι αρκετά χρήσιμος (τυπικά ειναι για την D3 αλλά πιστεύω οτι μπορει να χρησιμοποιηθεί αυτουσιος και για την D700)

http://www.nikonusa.com/pdf/manuals/dslr/D3ProTechnicalGuide.pdf

Last edited:

Γιωργο με προλαβες. Το κατεβασα πριν μερικες μερες και ολο ξεχναω να τον ανεβασω. Ειναι κατοτοπιστικος και κατανοητος με συγκεκριμενα σκιτσα παραδειγματα. Κανει φυσικα και για την D300!

Πριν δυο μήνες είχαμε τα πολλά προβλήματα των CANON 5D MKII στην Ανταρκτική κι είχαμε στείλει μάλιστα κι επιστολή στην Intersys για να πληροφορηθούμε ακριβώς τί συμβαίνει με το συγκεκριμένο μοντέλο (και όπου η Intersys μας έγραψε κανονικά στα παλιότερα των υποδημάτων της).

Προσωπικά είχα εμπειρία με χιόνι με τη d700 και δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα. Στο site του Tom Hogan αναφέρονται αρκετά προβλήματα με σώματα και (κυρίως) φακούς της ΝΙΚΟΝ σε extreme καταστάσεις, αλλά όχι με τη ΝΙΚΟΝ D700. Μια κανονική βουτιά σε κρύα νερά και ένα κατάβρεγμα σε Moto gp άφησαν το συγκεκριμένο σώμα στη διάθεση και στις φροντίδες του ιδιοκτήτη τους και όχι στης μαμάς ΝΙΚΟΝ.

Σχετικά http://www.bythom.com/experiencesweather.htm

Απάντηση: Re: Νέα Nikon D700.

Πριν δυο μήνες είχαμε τα πολλά προβλήματα των CANON 5D MKII στην Ανταρκτική κι είχαμε στείλει μάλιστα κι επιστολή στην Intersys για να πληροφορηθούμε ακριβώς τί συμβαίνει με το συγκεκριμένο μοντέλο (και όπου η Intersys μας έγραψε κανονικά στα παλιότερα των υποδημάτων της).

Και όταν μάλιστα η κορυφαία τους βιντεοκάμερα XL-1S παθαίνει βλάβες- σε ιδανικές συνθήκες λειτουργίας και με εξαιρετική απο μέρους μου μεταχείριση -και δεν μπορούν να την φτιάξουν τί γίνεται? Πέντε φορές για service και τό ίδιο πρόβλημα παραμένει.
Για να μην αναφέρω και την EOS 5D που δουλεύει μόνο όποτε εκείνη κρίνει ότι πρέπει!
Έλεος!

Είμαι off topic αλλά μιας και ο Βλάσης ανέφερε την Ιντερσυς είπα να ξεσπάσω.

Ας συνεχίσουμε και με κάποια θεματάκια.

Μερικές φορές όταν αποκτούμε κάτι, το εκτιμούμε αρχικά και μετά το ξεχνούμε, το θεωρούμε δεδομένο. Έτσι συμβαίνει με τα συστήματα καθαρισμού αισθητήρα.

Αλλάζω συχνά φακούς στην ύπαιθρο, ακόμη και με κακές καιρικές συνθήκες, ακόμη και με σκόνη. Κάποτε που με είδε ο Δημήτρης ο Πανούσης, φρίκαρε. Τη NIKON D200 την καθάριζα συχνά. Τώρα η D700 έχει πλέον 2750 λήψεις κι ακόμη δεν επισκέφθηκε καθαριστήριο. Μαζεύει πολλά δεν μπορώ να πω το αντίθετο, αλλά με το άνοιξε-κλείσε φεύγουν τα περισσότερα. Αν κάτι επιμείνει, τότε ανοιγοκλείνουμε συχνότερα.

Μάλλον το σύστημα είναι πολύ καλό στη λειτουργία του και μιλούμε για μεγάλο αισθητήρα και μεγάλο καθρέφτη.

Να πω την αλήθεια η μια μέρα πλιστηριασμού δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο να έχει χακέψει λογαριασμό στο paypal.

Βλάση (και υπόλοιποι ) σόρρυ, έπρεπε να ενημερώσω.

Έκανα προσφορά στις 750 λίρες και μου ήρθε mail από ebay ότι η προσφορά μου είναι άκυρη για άγνωστο λόγο.

Έκανα προσφορά στις 750 λίρες και μου ήρθε mail από ebay ότι η προσφορά μου είναι άκυρη για άγνωστο λόγο.

Είδες που σου το έλεγα;

Πάντως jim, για να εκμεταλλευτείς ένα τέτοιο σώμα, θέλεις σχεδόν 2000 ευρώ και για φακούς, μην πω και παραπάνω (και μιλώ για μτχ.) Π.χ. στο υπερευρυγώνιο δεν υπάρχει κάποιος φθηνός φακός αξιοπρεπής για τις δυνατότητες του αισθητήρα (π.χ. ο 18-35 πλέον δείχνει λίγος). Από 24-200 μπορείς να βολευτείς με primes (24 2.8, 28 2.8 ais, 35 2.0, 50 1.8, 60 μάκρο, 90 μάκρο tamron, 105 2.5), εκτός κι αν βρεις σε ευκαιρία τον 28-70 2.8. Στο τηλέ ευτυχώς ο 70-300 VR είναι πολύ καλός στο 8.0-11.

Είδες που σου το έλεγα;

Πάντως jim, για να εκμεταλλευτείς ένα τέτοιο σώμα, θέλεις σχεδόν 2000 ευρώ και για φακούς, μην πω και παραπάνω (και μιλώ για μτχ.) Π.χ. στο υπερευρυγώνιο δεν υπάρχει κάποιος φθηνός φακός αξιοπρεπής για τις δυνατότητες του αισθητήρα (π.χ. ο 18-35 πλέον δείχνει λίγος). Από 24-200 μπορείς να βολευτείς με primes (24 2.8, 28 2.8 ais, 35 2.0, 50 1.8, 60 μάκρο, 90 μάκρο tamron, 105 2.5), εκτός κι αν βρεις σε ευκαιρία τον 28-70 2.8. Στο τηλέ ευτυχώς ο 70-300 VR είναι πολύ καλός στο 8.0-11.

Για full frame? Δεν ενδιαφέρομαι Βλάση. Περισσότερο από περιέργεια πήγα να δω.

Τσεκάρω τις D200 που φεύγουν γύρω στις 300 λίρες ανάλογα τη περίπτωση, και έπεσα πάνω της......-bye-

Απάντηση: Re: Νέα Nikon D700.

Μήπως επειδή ο πωλητής πουλάει μόνο σε Αγγλία.

Jιm αν σκέφτεσαι αναβαθμιση καλύτερα ξεκίνα (ολοι μας δηλαδή πρέπει) από τους φακούς.

Ειδικά για full frame οι γνωστοί αγνωστοι (που συνήθως πέφτουν μεσα) λενε οτι αναμενονται ενδιαφέρονται πράγματα σε φακους (ξεκινώντας από τον προσεχή Φεβρουάριο στην PMA ..)

Jιm αν σκέφτεσαι αναβαθμιση καλύτερα ξεκίνα (ολοι μας δηλαδή πρέπει) από τους φακούς.

Ειδικά για full frame οι γνωστοί αγνωστοι (που συνήθως πέφτουν μεσα) λενε οτι αναμενονται ενδιαφέρονται πράγματα σε φακους (ξεκινώντας από τον προσεχή Φεβρουάριο στην PMA ..)

Γιώργο δεν ενδιαφέρομαι για FF.
Ούτε τώρα ούτε στο μέλλον...