Nikon D7200

δε ξέρω αν έχει αναφερθεί...Αλλά στο εργαλείο σύγκρισης που έχει το to dpreview για να δεις iso κτλ. βλέπω μεγάλη διαφορά της d7200 με πολλές άλλες.
Τις δικές μου d3300 και a6000 τις βάζει κάτω.
Αλλά και τις ff sony a7 βλέπω να τις τρώει άνετα!!!
Και στα δικά μου μάτια είναι υπερβολικά κοντά στην d750 που αυτή τη στιγμή είναι στα διπλα λεφτά!
wtf???
Δεν το είχα πάρει χαμπάρι.
ας μας πουν οι κάτοχοι αν στη πράξη ισχύει κάτι τέτοιο

Πριν την πάρω είχα την Nikon D90. Η διαφορά είναι τεράστια σε όλα. Απο αυτές της μηχανές που αναφέρεις δεν έχω εμπειρία. Την D3200 την έχω πάρει δώρο στον κουμπάρο μου που πηγαίνουμε καμιά φορά για φωτογράφιση. Και πάλι υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Σε σημεία όπως απόδοση χρωμάτων, δυναμικό εύρος, πληροφορία αρχείων, θόρυβος κλπ.

Το κακό όλων αυτών των θετικών σημείων όπως και της ανάλυσης είναι πως θα εκθέσει κάθε μέτριο φακό και επίσης απαιτεί σταθερό χέρι κάτι που προσωπικά με δυσκολεύει καθώς δεν έχω και το πιο σταθερό χέρι. Οπότε οπωσδήποτε χρειάζεσαι vr φακό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στο νήμα θα βρεις πολλές πληροφορίες.

Να συμπληρώσω πως τα αρχεία της είναι πολύ 'ελαστικά' στην επεξεργασία από τηβ άποψη δυναμικού εύρους και πληροφορίας που καταγράφει σε highlights και shadows δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να επέμβει σημαντικά κατά την επεξεργασία.

Συν τις ευκολίες όπως wi-fi nfc και άλλα πολλά.

Last edited:
δε ξέρω αν έχει αναφερθεί...Αλλά στο εργαλείο σύγκρισης που έχει το to dpreview για να δεις iso κτλ. βλέπω μεγάλη διαφορά της d7200 με πολλές άλλες.
Τις δικές μου d3300 και a6000 τις βάζει κάτω.
Αλλά και τις ff sony a7 βλέπω να τις τρώει άνετα!!!
Και στα δικά μου μάτια είναι υπερβολικά κοντά στην d750 που αυτή τη στιγμή είναι στα διπλα λεφτά!
wtf???
Δεν το είχα πάρει χαμπάρι.
ας μας πουν οι κάτοχοι αν στη πράξη ισχύει κάτι τέτοιο

Αυτο ισως εχει να κανει με την την τεχνικη noise reduction που ακολουθει η καθε εταιρεια.. Πχ οντως σε ISO 100 στην A6000 αλλα κ στην στην Α7 (οπου υπαρχει 6 stop διαφορα αντι για 5) οντως ο θορυβος (νομιζω χρωματικος ειναι κυριως) ειναι αρκετα πιο εντονος αλλα υπαρχει κ παραπανω λεπτομερεια. Η Α6000 εχει πιο κοντα αποδοση με την D7100. Σε αυτο το εργαλειο αναφερεσαι σωστα;;

https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-80d-review/13

Βεβαια πορατηρησα οτι οσο ανεβαινουμε σε ISO οι διαφορες στην λεπτομερεια μικραινουν αλλα η διαφορα στην διαχειριση θορυβου παραμενει υπερ της Nikon. Επισης κατι που με παραξενευει ειναι οτι η Nikon σε ISO3200 εχει καλυτερη αποδοση σε λεπτομερεια κ θορυβο απο οτι ISO100 +5 stop σε αντιθεση με την A6000 η οποια στα χαμηλα ISO εχει καλυτερη λεπτομερεια :chinscratch:

Καλημέρα αγαπητοί.
Έχω την D90 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσα χρόνια.Σκέφτομαι την προσθήκη άλλης μιας Nikon μιας και έχω τρεις φακούς.Έχοντας δουλέψει και πάρει μερικά δείγματα από την σειρά D5200 συγκεκριμένα, απογοητεύτηκα από τα αποτελέσματα της ποιότητας της εικόνας με τον kit φακό πάντα 18-55Mm σε σχέση με την δική μου D90. Με προβληματίζουν τα πολλά Mpixels στο ίδιο μέγεθος crop αισθητήρα ουσιαστικά διπλασιασμός .Μου προτείνετε την αγορά της εσείς οι πιο έμπειροι? Από ότι έχω δει στα ψηλά iso αξίζει...
Υπόψιν δεν με ενδιαφέρει βίντεο (εχω την rx 100) ούτε δίνω βάση σε wi-fi κλπ καλούδια...αναφέρομαι καθαρά σε θέμα εικόνας,ούτε εκτυπώσεις πόστερ κάνω δεν με ενδιαφέρουν...άρα ουσιαστικά τα χρήματα(που με δυσκολία και πολύ κόπο μαζεύονται πια) να τα ρίξω σε φακό π.χ. sigma art series 18-35 1.8f ή να πάρω ένα δεύτερο καλό σώμα που να δω όμως και διαφορά όχι απλά να μεγαλώσει το αρχείο και να χάσει η φωτογραφία την εικόνα της την κρυστάλλινη που έχει με τα 12 ταπεινά mpixels της D90.?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Να συμπληρώσω πως οι φωτογραφίες επίσης με φακό prime Nikkor 35mm 1.8f μου φαίνονται απλά συμπαθητικές σε σώμα D-7100....Η RX 100 είναι η μοναδική που με πολλά σχετικά mpixels πραγματικά με εντυπωσιάζει και βλέπω την διαφορά.
Ακόμη και ο tokina 11-16mm 2.8 f στην D90 μου γράφει καλύτερα με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια από ότι στην 7.100...και αυτός ουσιαστικά είναι ο λόγος που με κρατά στο να σκέφτομαι αν αξίζει η αγορά της D7200 μόνον για τα υψηλά iso.

!!! .. αν βλέπεις την RX100 καλύτερη .. κατι δεν πάει καλά... καθόλου καλα :(
Eπειδή αυτό που δεν πάει καλά μάλλον διορθώνεται εύκολα .. (δώσε δείγματα να δούμε που πάει στραβα το πράγμα ..)
- H D7200 θα σου δώσει 1 στοπ σε χαμηλό φωτισμό (ψηλά ISO) και 2 στοπ μεγαλύτερη δυναμική περιοχή στα χαμηλά ISO
- O 18-35/f1.8 θα σου δώσει 2 στοπ σε χαμηλό φωτισμό και καλύτερη ευκρίνεια απο τον κιτ .. (αλλά παίζεται αν D90 + 18-35 είναι καλύτερο σε ευκρίνεια από D7200 + kit)

Διάλεξε ..

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα το σκεφτώ καλά κι επειδή είμαι εκτός τώρα δεν μπορώ να ανεβάσω δείγματα. Πάντως από την εμπειρία μου δύσκολα πιστεύω(για να μην πω αδύνατο) ότι d7200 kit θα έχει πιο ευκρινες αποτέλεσμα από τον εξαιρετικο 18-35mm + D 90. Γενικά σκέφτομαι να δώσω το ξαδερφάκι της d90 την 5000 και να πάρω στην θέση της την 7200 αυτό που με προβλημάτισε και με προβληματιζει ειναι ότι την 7100 που την έχω δουλέψει αρκετά ενώ έχει φοβερό κράτημα και χειριστήριαν το αποτέλεσμα των εικόνων της το θεωρώ απλά καλό για να μην πω απόγοητευτικο...η δε D300 με 110.000 κλικ περίπου ενος φίλου χαίρεσαι να φωτογραφιζεις και να βλέπεις και τις φωτογραφίες...δείγματα από 7200 δεν έχω....ευχαριστώ πολύ πάντως....

Είχα την D300 για 5 χρόνια και την D7100 για 2 χρόνια, πολύ καλύτερες φώτος η D7100....ούτε καν συγκρίσιμες...κάτι δεν συγκρίνεις καλά ή κάτι γίνεται λάθος....καταρχάς δεν συγκρίνουμε Pixel pixel...η μια είναι 12mp η άλλα 24mp οπότε είναι άτοπο...κοιτάς συνολικά την εικόνα σαν σύνολο. Η D7100 είχε καλύτερη λεπτομέρεια, καλύτερο dynamic range Και πολύ καλύτερο iso....συνολικά άλλη κατηγορία....αν κοιτάς pixel pixel η Nikon D800 έχει ποιο θολή εικόνα από το κινητό μου Nokia 808....άλλα η D800 έχει 36mp και το 808 8mp οπότε λογικό είναι ο φακός να εκμεταλεύεται καλύτερα τα λίγα mp...πρέπει να κοιτάς την εικόνα σφαιρικά και ολόκληρη. Κοιτάς το δάσος και όχι το δέντρο.
Εχω και την Rx10 και επίσης δεν έχουν σχέση τα αρχεία με την D7100....αν θες ανέβασε δείγματα γιατί μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο αυτό που γράφεις....

Παιδιά καμία πρόταση για δεύτερη μπαταρία και κάποιον dual charger? Σκεφτόμουν και τη πιθανότητα φορτιστή αυτοκινήτου.

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Παιδιά καμία πρόταση για δεύτερη μπαταρία και κάποιον dual charger? Σκεφτόμουν και τη πιθανότητα φορτιστή αυτοκινήτου.

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Μπαταρίες Nikon. Δε βρίσκω λόγο για no name. Dual charger έχω αυτόν εδώ και δυο χρόνια περίπου. Φορτιστή αυτοκινήτου, δεν έχω να προτείνω.

Έχεις όμως υπ' όψη σου φαντάζομαι ότι η μπαταρία "βγάζει" γύρω στις 2000 λήψεις με μία φόρτιση, έτσι;

Ναι ναι αλλά πίστεψε με έχω καταφέρει να μείνω χωρίς μπαταρία σε διακοπές. Για αυτό και έψαχνα και φορτιστή για αυτοκίνητο

Θα συμφωνήσω κι εγώ. Καλύτερα να πας σε original. Αν και όπως λέει ο NassosT σε βγάζει για πολλές λήψεις μια φόρτιση.
Εγώ δεν έχει τύχει να μείνω ποτέ με την δικιά μου. Βέβαια πριν από μεγάλο ταξίδι φροντίζω να είναι γεμάτη η μπαταρία της και χωρίς να χαλάω τους κύκλους της.

κατάλαβα ότι μιλάς για κύκλους φόρτισης αποφόρτισης,

εννοώ τι προσέχεις δηλαδή, δεδομένου ότι μιλάμε για μπαταρίες λιθίου φαντάζομαι

κατάλαβα ότι μιλάς για κύκλους φόρτισης αποφόρτισης,

εννοώ τι προσέχεις δηλαδή, δεδομένου ότι μιλάμε για μπαταρίες λιθίου φαντάζομαι

Προσπαθώ όσο το δυνατόν να αφήνω την μπαταρία να αδειάσει σχεδόν τελείως και μετά να την φορτίσω. Ξέρω για τις λιθίου (Δεν έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα)

Προσπαθώ όσο το δυνατόν να αφήνω την μπαταρία να αδειάσει σχεδόν τελείως και μετά να την φορτίσω. Ξέρω για τις λιθίου (Δεν έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα)

αυτό δεν χρειάζεται για τις μπαταρίες λιθίου, αν μάλιστα το κάνεις και επίτηδες για να ακολουησει φόρτιση, απλά αυξάνεις τους κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης, πράμα που είναι κακό γιατί έχουν ´ενα όριο μετά από το οποίο η απόδοση πέφτει

για τις μπαταρίες λιθίου χοντρά χοντρά για παράδειγμα αν τις φορτίσεις 5 φορές για ένα 20% κ'αθε φορά σημαίνει, ένας κύκλος φόρτισης, καλό είναι να αποφεύγεις να παραμένουν για μεγάλο διάστημα με χαμηλή φόρτιση και πιο κακό είναι να παραμένουν άδειες

αυτό δεν χρειάζεται για τις μπαταρίες λιθίου, αν μάλιστα το κάνεις και επίτηδες για να ακολουησει φόρτιση, απλά αυξάνεις τους κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης, πράμα που είναι κακό γιατί έχουν ´ενα όριο μετά από το οποίο η απόδοση πέφτει

για τις μπαταρίες λιθίου χοντρά χοντρά για παράδειγμα αν τις φορτίσεις 5 φορές για ένα 20% κ'αθε φορά σημαίνει, ένας κύκλος φόρτισης, καλό είναι να αποφεύγεις να παραμένουν για μεγάλο διάστημα με χαμηλή φόρτιση και πιο κακό είναι να παραμένουν άδειες

Χμμμ. Αυτό δεν το γνώριζα. Θα τις κρατάω γεμάτες.