Nikon D750 - Ετοιμος να παραλάβω (?)

σε canon - sony ,το μονο αρνητικό των tamron ήταν η ταχύτητα εστίασης... ήταν σχετικά αργοί και θορυβώδης , αλλα οπτικά πολύ καλοι.
Ειδικά για βίντεο που μ ενδιέφερε ήταν ακατάλληλοι λόγω αυτών των δεδομένων.

Το ερωτημα μου παει παρακατω:

Μηπως για τον ερασιτέχνη, ο Nikon είναι και χειρότερος λόγω μη σταθεροποίησης;

Και επισης: Εσενα γιατι σε τρώει να πας στον Nikon τελικά;

Κυριως επειδη ειμαι κομπλεξικος.

Την σταθεροποιηση δεν εχει τυχη να την χρησιμοποιησω. Δεν μου εχει χρειαστει ποτε
Τον αγορασα επειδη (λογω σταθεροποιησης) ειναι καλυτερος απο τον ταμρον στο βιντεο, και οταν τον πηρα, - νομιζα - οτι θα χρησιμοποιώ και την μηχανη για βιντεο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σε canon - sony ,το μονο αρνητικό των tamron ήταν η ταχύτητα εστίασης... ήταν σχετικά αργοί και θορυβώδης , αλλα οπτικά πολύ καλοι.
Ειδικά για βίντεο που μ ενδιέφερε ήταν ακατάλληλοι λόγω αυτών των δεδομένων.

Υπαρχουν ταμρον των 200 ευρω, υπαρχει και του 1000αρικου. Σε ποιας κατηγοριας αναφερεσαι ?

AF SP 70-200mm f/2.8 (το παλιο κλασσικο μοντελο) και τον AF XR 28-75mm f/2.8 XR Di
Πολύ καλοι οπτικά, αλλα σχετικά αργοί και θορυβώδης.

Οι νεότεροι με USD (πχ ο νέος 70-300 που τον είχα επίσης ) είναι σαφώς πιο γρήγοροι και πιο αθόρυβοι (και πιο ακριβοί).
Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για τους νεότερους 24-70 και 70-200 με VC kai USD.

Σιγουρα ειναι καλυτερος ο Νικον, δε το συζηταμε (πλην της σταθεροποιησης βεβαια..)

Τωρα το αν μπορει καποιος να διαθεσει το εξτρα ποσο για μια διαφορα (μικρη η ελαφρως μεγαλυτερη) ειναι προσωπικο θεμα του καθενος.

Εχω τον 24-70 Νικον κ δοκιμασα βεβαια κ τον Ταμρον

Το ερωτημα μου παει παρακατω:

Μηπως για τον ερασιτέχνη, ο Nikon είναι και χειρότερος λόγω μη σταθεροποίησης;;

Δηλαδη, σε απασχολει αν σαν ερασιτεχνης δικαιολογεις τον φακο και οχι πχ. το σωμα που πηρες? Μην το ψαχνεις... απο τη στιγμη που ειχες το ποσό, ο νικον ειναι κλασεις ανωτερος -σαν συνολικη αγορα (κατασκευη, αποδοση, εστιαση, συμβατοτητα, μεταπωληση κτλ κτλ)- απο οποιονδηποτε 3rd party... ισα κι ομοια δηλαδη τα καναμε ολα?

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αλλαγή από Sony A7 & Zeiss FE2470 σε Nikon D750 και Tamron 2470 f2.8 Οι λόγοι;
- Χρειάζομαι το μεγαλύτερο διάφραγμα αλλά και το μεσαίο ζουμ ταυτόχρονα
- Καλύτερη (= ταχύτερη, ακριβέστερη) εστίαση
- Χρειάζομαι το φλας για άμεση χρήση (έστω κι αν δεν είναι το καλύτερο)
- Καλύτερη αυτονομία
- Καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας στα άκρα του κάδρου
- Καλύτερη ποιότητα ρχείων raw (14 bit lossless)

Τι μάλλον θα θυσιάσω;
- Δυνατότητα για επιλογή σημείου εστίασης με το προσοφθάλμιο οπουδήποτε στο κάδρο αλλά χωρίς focus-recompose
- Ενδεχομένως αστοχία εστίασης αν το focus-recompose γίνει με μεγάλη μεταβολή του σημείου εστίασης
- Φορητότητα

Ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τη φωτογράφηση τοπίων αλλά θέλω με το ίδιο σύστημα να μπορώ να βγάζω και φωτογραφίες της καθημερινότητας, εκεί όπου χρειάζεται άμεση εστίαση και ίσως και φλας. Παράλληλα, με τον Zeiss 2470 δεν έχω και το καλύτερο αποτέλεσμα στα άκρα. Αν ο αισθητήρας δίνει το ίδιο αποτέλεσμα και η διαφορά κριθεί στον φακό, από σχετικά reviews ο Tamron είναι αρκετά καλύτερος από τον Zeiss. Θα την κάνατε την αλλαγή; Έχει κανείς εμπειρία από τα δύο συστήματα;

να κάνω μια πρόταση? (ακριβή βέβαια) Γιατί δεν κρατάς την Α7, αλλά να δώσεις τον 24-70 και να πάρεις τον 16-35 oss που είναι πιο ικανός για τοπία και ταυτόχρονα να πάρεις μια Α6000 με έναν φτηνό prime (πχ. sigma 30) για γρήγορες καταστάσεις, ή την Α5100 αν σε ενδιαφέρει πιο πολύ το βίντεο... εναλλακτικά μπορείς να βολευτείς με μια m4/3 μηχανούλα (πχ. GM1)

Αφού τον βολεύει ο μεσαίος ζουμ γενικής χρήσης δεν βλέπω πού θα βοηθήσει ο υπερευρυγώνιος FE16-35/4, του οποίου η απόδοση είναι ούτως ή άλλως στα 16-28mm.

Θεωρώ καλή τη σκέψη για αλλαγή σε D750+24-70/2.8.

Αφού τον βολεύει ο μεσαίος ζουμ γενικής χρήσης δεν βλέπω πού θα βοηθήσει ο υπερευρυγώνιος FE16-35/4, του οποίου η απόδοση είναι ούτως ή άλλως στα 16-28mm.

Θεωρώ καλή τη σκέψη για αλλαγή σε D750+24-70/2.8.

Αυτό λέω κι εγώ. Επίσης, πόθεν τα τοπία φωτογραφίζονται έως τα 35mm? Έχω βγάλει δεκάδες φωτογραφίες τοπίων στα 50-70mm. Επίσης, στα 16-20mm, αν δεν έχεις θέμα εντελώς μπροστά σου, πάει, το έχασες το τοπίο. Χρειάζομαι το f2.8 με σταθεροποίηση για χεράτες με κοντινά μποκέ. Πάντως στα reviews o Tamron δείχνει μακράν καλύτερος του Zeiss σε λεπτομέρεια, οξύτητα κλπ. σε όλα τα εστιακά μήκη.

Ε τοτε τι μας ρωτας?
Αφου το εχεις αποφασισει....
Τεχνικά η απόφαση πάρθηκε. Το θέμα είναι αν όντως εκτός από τα reviews, το πραγματικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που ήδη έχω. Γι' αυτό ρωτάω αν έχει κάποιος συγκριτική εμπειρία μεταξύ των δύο συστημάτων.

Μια δοκιμή θα σε πείσει.
Δύο από εμάς εδώ έχουμε την 750 με τον Ταμρον. Αν δεν κατεπειγεσαι μήπως να βρισκομασταν κάπου κάποια στιγμή...
Αθήνα είσαι?

Μια δοκιμή θα σε πείσει.
Δύο από εμάς εδώ έχουμε την 750 με τον Ταμρον. Αν δεν κατεπειγεσαι μήπως να βρισκομασταν κάπου κάποια στιγμή...
Αθήνα είσαι?
Κοντά στη Θεσσαλονίκη... Ίσως κάποιος από βόρεια να μας δώσει αυτή τη δυνατότητα.

Αδύνατον να βοηθήσω εκεί.

Τον ταμρον τον έχει ο Βλάβης, δεν ξέρω ποιος από πάνω έχει 750