Nikon D750 - Ετοιμος να παραλάβω (?)

Δεν διάβασα καν τι έγραψαν οι λοιποί.

Ναι, είσαι έτοιμος.
Έχω το πακέτο που σκέφτεσαι (D750 και τον tamron, και τον 70-200φ4)

Με εμενα μονο να μιλάς :p

ΥΓ. Kοιτα και sony A7 (S/R)

Αν συγκεντρώσουμε τις επιθυμίες που έχεις εκφράσει έως τώρα, πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι μία πολύ καλή APS-C.
Θα πετύχεις πιο εύκολα και το τελέ άκρο που θέλεις.
Νομίζω ότι μία xt-1 θα σου προσέφερε αυτά που ζητάς. Έχει την ποιότητα και τους φακούς για να σε καλύψει το σύστημα.
Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει και το βίντεο, ακόμα καλύτερα. Οι τιμές τις fuji ίσως είναι πιό πάνω από μία αντίστοιχη Nikon, αλλά με την full frame που λες θα σου πάει ακόμα παραπάνω.
Έχει και το μέγεθος που σου αρέσει, είναι και πανέμορφη, ειδικά η silver (γούστα είναι αυτά), έχει και από τα καλύτερα jpeg. Πιστεύω ότι θα σου δώσει το κίνητρο να ασχοληθείς παραπάνω...
Αν πάλι όχι, μου την πουλάς κοψοχρονιά! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Nikon D750 - Ετοιμος να παραλάβω (?)

Υπόψη ότι οι 750 είναι μηχανές για raw>jpg κι όχι κατευθείαν Jpgs. Δεν είναι Jpgs friendly. Για να πάρεις τα καταπληκτικά αρχεία, που θα τα πάρεις, θα πρέπει να τα δουλεύεις με συγκεκριμένη ρουτίνα στον ΗΥ. Ή να ξέρεις ακριβώς τί θα κάνεις και πώς θα το κάνεις την ώρα της λήψης.

Δεν διάβασα καν τι έγραψαν οι λοιποί.

Ναι, είσαι έτοιμος.
Έχω το πακέτο που σκέφτεσαι (D750 και τον tamron, και τον 70-200φ4)

Με εμενα μονο να μιλάς :p

ΥΓ. Kοιτα και sony A7 (S/R)

Το φοβόμουν ότι θα πέσω στην ανάγκη σου....:p

Μου έλλειψες......:p

Θα σε πάνω κάποια στιγμή που θα περνάω από τα μέρη σου (θα έχω και τον Σπύρου στο πορτ μπαγκαζ με την A7 :p)

Αν συγκεντρώσουμε τις επιθυμίες που έχεις εκφράσει έως τώρα, πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι μία πολύ καλή APS-C.
Θα πετύχεις πιο εύκολα και το τελέ άκρο που θέλεις.
Νομίζω ότι μία xt-1 θα σου προσέφερε αυτά που ζητάς. Έχει την ποιότητα και τους φακούς για να σε καλύψει το σύστημα.
Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει και το βίντεο, ακόμα καλύτερα. Οι τιμές τις fuji ίσως είναι πιό πάνω από μία αντίστοιχη Nikon, αλλά με την full frame που λες θα σου πάει ακόμα παραπάνω.
Έχει και το μέγεθος που σου αρέσει, είναι και πανέμορφη, ειδικά η silver (γούστα είναι αυτά), έχει και από τα καλύτερα jpeg. Πιστεύω ότι θα σου δώσει το κίνητρο να ασχοληθείς παραπάνω...
Αν πάλι όχι, μου την πουλάς κοψοχρονιά! :2thumb22sup:

Δεν με ψήνει η Fuji....

(άσε που αμφιβάλλω για το ποσο καλύτερη θα είναι από την 70D)

Υπόψη ότι οι 750 είναι μηχανές για raw>jpg κι όχι κατευθείαν Jpgs. Δεν είναι Jpgs friendly. Για να πάρεις τα καταπληκτικά αρχεία, που θα τα πάρεις, θα πρέπει να τα δουλεύεις με συγκεκριμένη ρουτίνα στον ΗΥ. Ή να ξέρεις ακριβώς τί θα κάνεις και πώς θα το κάνεις την ώρα της λήψης.

Ναι, η ενασχοληση και με το PP είναι κατι που με ιντριγκάρει επίσης...

...
Θα σε πάνω κάποια στιγμή που θα περνάω από τα μέρη σου (θα έχω και τον Σπύρου στο πορτ μπαγκαζ με την A7 :p)
...

ενυ τάιμ ;-)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βλέποντας τον canon εξολπισμο σου, θα πρότεινα να δώσεις μονο την 70d, να μην ασχοληθείς με nikon, και να πάρεις μια canon 5D mk3....

Αν σώνει και καλα θες να πας σε νικον, έλα να κάνουμε ανταλλαγή. (με 5D mk3 στο πακέτο αντί 70D. Σε "καλυπτω¨:p )

Κι εμένα τέτοιες σκέψεις μου μπήκαν όταν είδα τον εξοπλισμό που πουλάς.
Καλά, τόσο χάλια είναι η 70D;

Όχι ρε παιδια, τί χάλια;

Μια χαρα είναι.

Αφού τα review τα ξέρετε.

Απλως βαρέθηκα την Canon και ηλπιζα ότι η μεταβαση σε μια καλή full frame θα μου δώσει κάτι ''ευκολα''

Απ ότι καταλαβαινω, αυτό δεν είναι δεδομένο.

Οποτε, αν φύγει η 70D, θα το σκεφτω.

Την 5D δεν τη σκέφτομαι γιατι είναι παλιό μοντέλο (νταξ, τα ψυχολογικά μου...:p) Προτιμώ κάτι πιο φρέσκο.

5DS

Στο μεταξύ, παίξε λίγο με manual, raw και PP, αν και πολύ θα ήθελα να σου φάω τον 24-70...

Παντως, βλεποντας και τους φακους που εχεις, και μεγαλο φορμα να παρεις (που λεει ο λογος), διαφορα σε κανονικες συνθηκες φωτογραφισης δεν προκειται να δεις... εδω, αμφιβαλλω αν θα δεις σε εργαστηριακες...

Αυτό δλδ θέλεις;
Δεν θα το έκανα.

Attachments

• uploadfromtaptalk1423581533601.jpg
    uploadfromtaptalk1423581533601.jpg
    86.2 KB · Views: 207
  • uploadfromtaptalk1423581556345.jpg
    uploadfromtaptalk1423581556345.jpg
    69.3 KB · Views: 207

Το φοβόμουν ότι θα πέσω στην ανάγκη σου....:p

Δεν με ψήνει η Fuji....

(άσε που αμφιβάλλω για το ποσο καλύτερη θα είναι από την 70D)

αν εχεις την εντυπωση οτι με την d750 θα βγαλεις καλυτερες φωτογραφιες απο την 70d τοτε σιγουρα δεν εχεις ιδεα τι εστι fuji

σκληρα, αλλα φιλικα!

(παντος αν δεν υπαρχει προβλημα με το ρευστο... παρε οτι γουσταρης)

Δεν σε πιανω Ντινε....

(ολες οι 5D με αφηνουν αδιαφορο....:p)

Προσπαθώ να σου πω ότι δεν αξίζει (φωτογραφικά) να αλλάξεις στρατόπεδο με τους φακούς που έχεις

αν εχεις την εντυπωση οτι με την d750 θα βγαλεις καλυτερες φωτογραφιες απο την 70d τοτε σιγουρα δεν εχεις ιδεα τι εστι fuji

σκληρα, αλλα φιλικα!

(παντος αν δεν υπαρχει προβλημα με το ρευστο... παρε οτι γουσταρης)

Δεν καταλαβα τον συσχετισμό....(τι σχεση εχει η Fuji με τη διαφορα Canon - Nikon) ;

Προσπαθώ να σου πω ότι δεν αξίζει (φωτογραφικά) να αλλάξεις στρατόπεδο με τους φακούς που έχεις

ΟΚ αλλα οι φωτο προς τι;

το ξερει κι ο ιδιος.... Απλα θελει ν αλλαξει !

Πως με ξερει αυτό το παιδι..... :p

Για να σου τσακισω την ψυχολογια :p

Χωρις πλακα, η τελικη μου προταση ειναι η παρακατω:

Παρε οτι σε ευχαριστει !

Αν θελω να κρατησω τους φακούς, η μονη λογική λύση είναι η 7D II

Αλλα τη θεωρω πανακριβη (όταν με τα ιδια λεφτα παίρνεις την D750)

Οποτε λέω να πάει στο καλό η Canon (η μηχανή βρήκε ήδη αγοραστή, οι φακοί θελω να πιστευω ότι κάπως θα φύγουν)

Από εκεί και πέρα, κοιταξα και m 4/3 αλλα καμία δεν μου κάνει κλικ.

Οπότε καταλήγω μεταξύ D750 και A7 II.

Ποια η γνώμη σας, μεταξύ των 2;

Πχ από διαθεσιμοτητα / ποιότητα φακών;

Αν δεν ασχολεισαι με τη φωτογραφια, εστω με μια απλη μετατροπη raw, καλυτερα μια highend compact... Πχ μια rx10 και εισαι αρχοντας.

2 φακους χρειαζεσαι κυριως ... Ενα 24-70 κι εναν 70-200. Υπαρχουν και στα 2 συστηματα αν και στη σονυ ειναι f/4 .
Oτι και να παρεις η ποιοτητα εικονας ειναι δεδομενη.