Nikon D750

Re: Νέα Nikon D750

Ξεχασα και δεν εβαλα να τραβαει jpg, οποτε raw, και μετατροπη στο LR

Νεταρισμα στην κουπα, ο κυβος ειναι 10 εκατοστα πιο μπροστα, το σκυλακι 10 εκατοστα ποιο πισω.
Η μηχανη σε τριποδο και αποσταση 8,5 μετρα

1.8 1/4000 140iso

20150404-1.8 by ntinos5, on Flickr

Crop

20150404-1.8-2 by ntinos5, on Flickr

3.2 1/2000 250iso

20150404-3.2 by ntinos5, on Flickr

crop

20150404-3.2-2 by ntinos5, on Flickr

5.6 1/640 250iso

20150404-5.6 by ntinos5, on Flickr

crop

20150404-5.6-2 by ntinos5, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εντωμεταξυ, δεν μπορεσα να αντισταθω σε ενα (αυθαιρετο) συγκριτικουλι με εναν παππου

Απο την ιδια αποσταση, μιση ωρα αργοτερα

f2.5

20150404-2.5-105 by ntinos5, on Flickr
20150404-2.5-105-2 by ntinos5, on Flickr

f4

20150404-4-105 by ntinos5, on Flickr
20150404-4-105-2 by ntinos5, on Flickr

F5.6

20150404-5.6-105 by ntinos5, on Flickr
20150404-5.6-105-2 by ntinos5, on Flickr

Απάντηση: Re: Νέα Nikon D750

Mια χαρα τις βλεπω και ο παππους εδωσε ρεστα παροτι εχει λιγο πιο σκοτεινή εκθεση, στο f=1.8 βλεπω λογική την αποδοση (ίσως να ειναι και λιγο FF γιατι βλεπω αρκετή λεπτομερεια στο σαγρε του μπαλκονιου αλλα απο το κροπ δεν ειμαι και σιγουρος) για την απόσταση που ειναι το θεμα.

ISO 200
F:1.8
S:1/2000

Απόσταση περίπου 9 μέτρα. Με τρίποδα. Απόσταση 10 εκατοστών μεταξύ τους τα αντικείμενα.

100% Crop

ΥΓ. O παππούς σου μάλλον παίρνει Βιάγκρα ρε συ. Σπέρνει :)

Last edited:

Ρε παίδες .. δεν μπορεί .. επίτηδες το κάνετε .. :(

Αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι εστίαση / ευκρίνεια σε απόσταση 3μ ??. Γιατί το τεστ στα 10μ ?? !!

Είναι δύσκολο να βάλεις λοξά μια απλή γραμμένη σελίδα στα 3μ και να τεστάρεις ?? !!

Υ.Γ. ο παπούς είναι ο πιο διάσημος prime της Nikon και οχι αδικα !!

Εγω πηγα στα 8,5 μετρα (και με τριποδο, και timer και 1/4000 @140) λογο της αποριας του συμφορουμιτη.

Απο κοντα το πραμα αλλαζει (& στο χερι) :D

20150328-_DSC1686 by ntinos5, on Flickr

20150328-_DSC1686-2 by ntinos5, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

(Διακρινετε μια πρασινιλα στο ψυγειο ? Που μπορει να οφειλεται?)

Φιλε Ηλια. Μπορεις να μου δειξεις τι εννοεις και να κανω το ιδιο? Δηλαδη να βγαλεις μια φωτο οπως και να βγαλω την ιδια και να τθν ανεβασω και να δουμε? Γιατι θα τρελαθω. Οι φωτος που ανεβςζει ο Ντινος ειναι πολυ ωραιες και με τον ιδιο συνδυασμο νομιζω οτι υστερω σε ευκρινεια.

Σημερα νοικιασα τον 24-70 της Νικον για τεστ. για να δω και με αλλο φακο πως συμπεριφερεται η μηχανη. Θα ανεβασω αργοτερα δειγματα :)

Έχω να πω μόνο τα καλύτερα για τη συνεργασία D750 με τον Νikon 24-70.
Τελικά, μερικοί φακοί κοστίζουν γιατί απλώς είναι άλλη κλάση. Μετά τη χρήση του για μία μέρα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η μηχανή μου δουλεύει σωστά και ότι απλώς για να βγάλω τις φώτος που θέλω, χρειάζομαι καλύτερους φακούς. Ξέρω πολλοί θα πείτε "έλα ρε....." :) Ναι, τώρα το κατάλαβα :)))))

Δείγμα.
1/200, f/3.5, ISO 100 (με χρήση flash+softbox)

[url=http://postimg.org/image/d3qaajrot/][/URL]

Principe νομίζω ότι έχεις εστιάσει στη μύτη του σκύλου, εγώ δεν μπορώ να δώ την άλλη κλάση που λές
αν υπάρχει στη συγκεκριμένη φωτογραφία!

Οι καλύτεροι φακοί που λές δεν είναι αναγκαστικά οπτικά καλύτεροι αλλά έχουν την ευκολία του
ζουμ γι αυτό και κοστίζουν ακριβά. Χρησιμοποιούνται πολλά ed οπτικά στοιχεία (πχ στον
70-200mm Vr II έχουμε 7 (!) ed), nano coatings και ασφαιρικά στοιχεία.
Άρα (πολύ) πιο πολύπλοκη κατασκευή λόγω της δυνατότητας ζουμ για να διορθώνονται τα
οπτικά σφάλματα.

Και μια σύγκριση από το photozone, βέβαια οι 2 φακοί είναι στα 70mm αλλά είναι αρκετά
κοντά στα 85mm..

mtf3b.jpg

Παρατηρούμε επίσης ότι ο 24-70mm στα 70mm εμφανίζει το λεγόμενο donut shaped field curvature όπου έχουμε
καλύτερη ευκρίνεια στο κέντρο μετά μειώνεται προχωρώντας προς τις ακρες και τέλος ξανααυξάνεται ακριβώς στις
άκρες.

Field-curvature-donut.png

Οκ, δεν διαφωνώ μαζί σου.
Όσο για την εστίαση, δεν είχα το χρόνο πραγματικά για να εστιάσω εκεί που θέλω, καθώς δεν είναι εύκολο με έναν σκύλο να κάτσει έτσι και να είναι ήρεμος. Αν και πιστέυω ότι δεν αστόχησα πολύ, καθώς ήξερα ότι είμαι σε f/3.5 και η γωνία λήψης με ευνοούσε.
Ενστερνίζομαι όλα τα υπόλοιπα που γράφεις και τα γραφήματα που παραθέτεις είναι πολύ χρήσιμα.
Θεωρώ όμως ότι όντως ο 24-70 της Νίκον είναι κόσμημα. Είχα την ευκαιρία μέσα στην εβδομάδα να δοκιμάσω στις ίδιες συνθήκες (στο σπίτι μου, ίδιο φωτισμό ακριβώς) κι άλλους φακούς, πιο φθηνούς, από άλλες μάρκες και αυτός μόνο με ικανοποίησε απόλυτα. Όλα αυτά στα γράφω βασιζόμενος στα δικά μου ματάκια κι όχι σε reviews.
Όσο για τον 85άρη, πραγματικά σηκώνω τα χέρια. Όπως ίσως ξέρεις αν διάβασες το νήμα τις τελευταίες μέρες, με καταταλαιπώρησε και δεν ξέρω τι να πω πλέον :)

Ναι σύμφωνοι για τον 24-70mm, είναι και η ποιότητα κατασκευής επίσης, η
στεγανοποίηση, η ταχύτητα εστίασης και άλλοι παράγοντες. Εγώ ήθελα περισσότερο να
πω ότι δεν υπάρχει ο τέλειος φακός, ακόμα κι ένας σύγχρονος prime έχει τα ελαττώματα του,
έχω πει και για το μικρό focus shift σε εστίαση εκτός του διαφράγματος f/1.8.

Τι να πώ αν είσαι Αθήνα και θέλεις να κάνεις δοκιμή και με άλλον 85mm 1.8G
μπορώ να βοηθήσω ίσως.

Ή ίσως να κάνεις μια δοκιμή με τρίποδο μεταξύ του 85mm και του 24-70 στα 70mm (απλά
πλησίασε λίγο περισσότερο με τα 70mm αυτό που θα φωτογραφίσεις για να έχουμε την ίδια μεγέθυνση).
Μια φορά με ανοιχτά διαφράγματα (f/1.8 και f/2.8), μια φορά στα f/2.8 και για τους 2 φακούς, μια στο f/4 πχ, με live view.

Ευχαριστώ για τις ιδές, τα έκανα όλα αυτά φυσικά. Χθες το βράδυ έκανα μόνο αυτό. Τεστ με τον 85άρη και τον 24-70 στα 70 mm. Φυσικά προσπαθούσα να μετακινούμαι ανάλογα για να έχω το ίδιο κάδρο και με τους 2 φακούς. Διαπίστωσα ότι με τον 24-70 στο 2,8 είχα καλύτερη απόδοση (πάντα στα 2,8 και για τους 2). Ξέρω τι λένε τα сharts, αλλά εγώ μιλάω για το τι είδα με τα ματάκια μου.
Δεν είμαι Αθήνα, είμαι 504 χμ μακριά :) Αλλά ήδη έχω βρει κάποιον που έχει την ίδια μηχανή και τον ίδιο φακό και μέσω γνωστού θα κανονιστεί ραντεβού για διεξοδικά τεστ :)
Θα ενημερώσω φυσικά και το νήμα.

Ευχαριστώ για τις ιδές, τα έκανα όλα αυτά φυσικά. Χθες το βράδυ έκανα μόνο αυτό. Τεστ με τον 85άρη και τον 24-70 στα 70 mm. Φυσικά προσπαθούσα να μετακινούμαι ανάλογα για να έχω το ίδιο κάδρο και με τους 2 φακούς. Διαπίστωσα ότι με τον 24-70 στο 2,8 είχα καλύτερη απόδοση (πάντα στα 2,8 και για τους 2). Ξέρω τι λένε τα сharts, αλλά εγώ μιλάω για το τι είδα με τα ματάκια μου.
Δεν είμαι Αθήνα, είμαι 504 χμ μακριά :) Αλλά ήδη έχω βρει κάποιον που έχει την ίδια μηχανή και τον ίδιο φακό και μέσω γνωστού θα κανονιστεί ραντεβού για διεξοδικά τεστ :)
Θα ενημερώσω φυσικά και το νήμα.

αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορώ να σου διαθέσω τον 24-70 της ΤΑΜΡΟΝ για να τον δεις κι αυτόν πάνω στη μηχανή σου. Ή να δούμε οι δυο μαζί πώς παίζει ο 85 1.8 πάνω σε άλλη FF.

Eυχαρίστως.
Είμαι διαθέσιμος. Κανονίζουμε μέρα και ώρα. Πολύ ευχαρίστως!!
Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα μπορώ (το αναφέρω λόγω Μ. Εβδομάδας).

Τελικά, μερικοί φακοί κοστίζουν γιατί απλώς είναι άλλη κλάση. Μετά τη χρήση του για μία μέρα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η μηχανή μου δουλεύει σωστά και ότι απλώς για να βγάλω τις φώτος που θέλω, χρειάζομαι καλύτερους φακούς.

Το συμπέρασμα είναι σωστό, άλλα η αφετηρία είναι λάθος. Ο 85άρης G θεωρείται από τους κορυφαίους σε οξύτητα φακούς της Νικον, ανεξαρτήτως τιμής. Και δεν έχουν ακουστεί γενικά προβλήματα αξιοπιστίας ή quality control. Προφανώς έπεσες στην περίπτωση.

Αν θέλεις και δεν είναι κόπος, βάλε κανένα δείγμα από τη σύγκριση με τον Nikkor 24-70 σε διάφραγμα φ/2.8.