Nikon D750

Re: Νέα Nikon D750

Nάσσο, συμφωνούμε 100%. Αν διάβαζες τι γράφαμε τις προηγούμενες μέρες, θα καταλάβαινες ότι ήθελα να φτάσω στο καταλάβω πού υπήρχε το πρόβλημα (αν υπήρχε). Θα με πονούσε πολύ αν καταλάβαινα ότι η νέα μου μηχανή έχει πρόβλημα. Αλλά είδα ότι τελικά είναι άψογη. Εννοείται ότι ο 85άρης είνάι κορυφαίος. Αυτό γράφουν και όλοι εδώ. Γι' αυτό και τον αγόρασα αμέσως μετά τον 35άρη, με την D7000 τότε, φαντάσου. Σκέψου τώρα με FF σώμα.

Τελικά χθες έκανα έφαγα ώρες (για ακόμα μία φορά) ώστε να βρω το σωστό fine tune. Ήταν κάτι που απέφευγα διότι στο παρελθόν με την 7100 και τον sigma 18-35 f/1.8 & nikkor 17-55 f/2.8 είχα φάει ΜΕΡΕΣ να βρω την σωστή τιμή. Ο sigma πουλήθηκε, απλά δεν μπορούσα να τον φέρω. Ο Nikkor έγινε τέλειος στο -7. Γενικά η 7100 ήθελε - (έκανε backfocus ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους φακούς μου).

Τώρα η D750 με τον 24-70 της Nikon κάνει το αντίθετο. Front Focus. Επειδή όμως πλέον δεν έχω το Reikan Focal τύπωσα την τεστ σελίδα, 45 μοίρες, φακός στο 70, 125 εκατοστά και το αποτέλεσμα μετά απο πολύ ανάλυση ήρθε στο +13. Από το μάτι το είχα βάλει +8.

Πλέον νομίζω κάνει σωστή και accurate εστίαση. Θα δείξει.

Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πόσο καθαρές φώτο έχω σε iso 3200

Εσείς του Nikon full frame, που έχετε περάσει και από crop σωματα,
θα μπορούσατε να μου υποδείξετε καμία λίστα με φακούς που έχουν γρήγορο focus και μπορεί έτσι να αποδώσει το AF της μηχανής τα μέγιστα σε συνθήκες άτακτα κινούμενου θέματος;
Απαίτηση να είναι συμβατό με crop σώματα ( G / AI-S φακοί).
Η ιδέα είναι να εκμεταλλευτώ τους φακούς αυτούς στα crop σώματα που έχω (d5100/d3300) με σκοπό να περάσω στην d750 κάποια στιγμή και να μπορώ να έχω συμβατότητα.

Ψάχνω γρήγορο φόκους τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρότερα εστιακά μήκη. Αν έχετε και σειρά προτεραιότητας...ακόμα καλύτερα.
Π.χ.
Μεγάλα μήκη:
1) Nikkor 70-300
2) Tamron 70-300
3) Nikkor 70-200 f2.8
κτλ.

Μικρά μήκη:
1) ????

Υ.Γ. προσωπικά δεν με νοιάζει να είναι f/2.8 ο φακός καθώς θα φωτογραφίζω σε ηλιόλουστο εξωτερικό χώρο.

Εντάξει ο Nikon 70-200 είναι αλλού, τόσο ποιοτικά όσο και σε εστίαση. Δες εδώ βράδυ..

awdaawddawd.jpg~original

Και ο Nikon 70-300 είναι γρήγορος, έχω τραβήξει motorsports χωρίς θέμα.

_ATA7674 by Tzavaras A., on Flickr

Untitled by Tzavaras A., on Flickr

Αν μπορείς να πας για τον 70-200, do it. Ίσως ο μόνος φακός που βλέπω φώτο του και ξεχωρίζουν..

Οκ σε ευχαριστώ.
Ίσως αρχίσω με έναν 70-300 βέβαια λόγω τιμής αλλά θα έχω τα μάτια μου ανοιχτά για αγγελία μεταχειρισμένου.
Από τους φωτεινούς στα μικρά εστιακά μήκη (17-50), έχει κανείς γρήγορο autofocus?
Έχεις δοκιμάσει κανέναν από αυτούς; (Nikon, tamron, κτλ).

To μόνο πρόβλημα με τα φτηνά κροπ σώματα είναι ότι δεν μπορούν να διορθώσουν τυχόν φόκους προβλήματα σε αντίθεση με σώματα ακριβά σαν την d750 & d7200 που έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Αλλά φαντάζομαι πρέπει με κάποιο τρόπο να διαφοροποιήσει τα φτηνά από τα ακριβά σώματα και η Νικον.

Είχα τον Tamron 17-50 f2.8, πολύ καλός ποιοτικά αλλά για AF-C δεν είναι ΙΜΟ. Τι θες να τραβάς; Σε αυτό το εύρος δεν έχω προσωπική εμπειρία με άλλους.

Στα 24-70, και ο Sigma 24-70 HSM και ο Nikon 24-70 είναι γρήγοροι, ο Nikon λίγο πιο γρήγορος.

Υπαρχει και o 70-200 f4 ο οποιος ειναι επισης παρα παρα πολυ καλος.
1000 ευρω φτηνοτερος, πολυ ποιο ελαφρυς & ευελικτος

ο 70-200mm vr II ειναι απο αλλο πλανητη:firstprize:

οπως και οι παλιοι 80-200mm

Υπαρχει και o 70-200 f4 ο οποιος ειναι επισης παρα παρα πολυ καλος.
1000 ευρω φτηνοτερος, πολυ ποιο ελαφρυς & ευελικτος

Μετα τον νικον 24-70 2.8 ειναι ο ταμρον. Ο σιγμα νομιζω ειναι πολυ πισω Τασο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ο 70-200mm vr II ειναι απο αλλο πλανητη:firstprize:

οπως και οι παλιοι 80-200mm

Συμφωνοι, αλλα επειδη εχω τον f4 λεω οτι ειναι απιθανος

Εβαλα σαν παραμετρο την τιμη (2300 vs 1300) και το βαρος (1.5 κιλα vs 0.85)

o sigma 24-70mm ειναι "ο θανατος του φωτογραφου":flipout:

ναι Ntino , αλλα αυτο το 2,8.... Monica Bellucci!

Μετα τον νικον 24-70 2.8 ειναι ο ταμρον. Ο σιγμα νομιζω ειναι πολυ πισω Τασο

Απ' όσα έχω διαβάσει ίσως, απλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Πολύ πίσω δεν είναι ο Sigma πάντως, και ποιοτικά -ο δικός μου τουλάχιστον- ήταν τόσο καλός που τον προτιμούσα από τον Nikon.

προσπαθω να προυπολογισω ενα συνολο φακων που να μου μεινουν αν παω σε FF.
Τραβω δυο εντελως διαφορετικα θεματα
1) πορτραιτα συνηθως με χρηση φλας + diffuser/umbrella
2) σκυλια να τρεχουν και sport τύπου ktiesurf

Οπότε προσπαθώ να ταιριάξω τα δυο διαφορετικα είδη.
Για να δουμε...

Σας ευχαριστώ. Και ελπίζω σύντομα να μπω στην παρέα της d750. Φαίνεται κορυφαία.

o sigma 24-70mm ειναι "ο θανατος του φωτογραφου":flipout:

ναι Ntino , αλλα αυτο το 2,8.... Monica Bellucci!

Περι ορεξεως... :D

O φ4 παντως εκτος των αλλων εχει και ποιο εξελιγμενο VR, και δεν εχει τα θεματα του 2.8 (focus breathing)

O καθεις, ζυγιζει τα υπερ & τα κατα, δοκιμαζει και ψωνιζει. Εγω ψωνισα f4

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

προσπαθω να προυπολογισω ενα συνολο φακων που να μου μεινουν αν παω σε FF.
Τραβω δυο εντελως διαφορετικα θεματα
1) πορτραιτα συνηθως με χρηση φλας + diffuser/umbrella
2) σκυλια να τρεχουν και sport τύπου ktiesurf

Οπότε προσπαθώ να ταιριάξω τα δυο διαφορετικα είδη.
Για να δουμε...

Σας ευχαριστώ. Και ελπίζω σύντομα να μπω στην παρέα της d750. Φαίνεται κορυφαία.

Νομιζω οτι τουλαχιστον για το 2 aps-c ειναι προτιμοτερη

nikon d750 +70-20mm 2.8 + TC-20E III converter εισαι κομπλε και... ταπι και ψυχραιμος

Ntino, εχεις στη ουσια 4 φακους , πορτραιτο και 3ις τελε 105, 135,180,200 ασε που με τον converter πας και σαφαρι!

nikon d750 +70-200mm 2.8 + TC-20E III converter

Με την D750 πλέον (δηλαδή την καλύτερη εστίαση που είχα ποτέ στη διάθεσή μου), θέλω να ξαναδώσω μια ευκαιρία στο συνδυασμό του 70-200 με τον TC-20E III. Μέχρι τώρα, δεν μπορώ να πω ότι με είχε εντυπωσιάσει.

Sony A7R - nikon 85g 1.4
H Μεγαλύτερη παπαριά της ζωή μου που τον έδωσα.

Το συμπέρασμα είναι σωστό, άλλα η αφετηρία είναι λάθος. Ο 85άρης G θεωρείται από τους κορυφαίους σε οξύτητα φακούς της Νικον, ανεξαρτήτως τιμής. Και δεν έχουν ακουστεί γενικά προβλήματα αξιοπιστίας ή quality control. Προφανώς έπεσες στην περίπτωση.

Αν θέλεις και δεν είναι κόπος, βάλε κανένα δείγμα από τη σύγκριση με τον Nikkor 24-70 σε διάφραγμα φ/2.8.

Ένα βιντεάκι που ανέβηκε σήμερα, το γούσταρα πολύ. Nόμιζα ότι έβλεπα σκηνή από πολεμική ταινία από το "πυροβολητό" :)
Με 400άρη φακό ο κύριος :) Mόνο 12.000 δολλάρια :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

:offtopic: ... απο περιεργεια,
ποσες χιλιαδες κλικ κανουν σε ενα αγωνα???:offtopic:

Τώρα η D750 με τον 24-70 της Nikon κάνει το αντίθετο. Front Focus. Επειδή όμως πλέον δεν έχω το Reikan Focal τύπωσα την τεστ σελίδα, 45 μοίρες, φακός στο 70, 125 εκατοστά και το αποτέλεσμα μετά απο πολύ ανάλυση ήρθε στο +13. Από το μάτι το είχα βάλει +8.

Πλέον νομίζω κάνει σωστή και accurate εστίαση. Θα δείξει.
Υπάρχει κάποιο link με τη διαδικασία;