Nikon D750

Ηταν απο τις πρωτες παρτιδες που κυκλοφορησαν οταν την αγορασες?Εχει διορθωθει το προβλημα στις νεες παρτιδες ή απλα ελπιζεις να μην σου τυχει...?

Στην δικη μου δεν εχει τυχει να το δω. Απο την nikon με ειδοποιησαν οτι εχει βγει προγραμμα αντικαταστασης/επισκευης

Η πολυαγαπημενη μου, μετα απο 3 εργασιμες ημερες στο Service του Δαμκαλιδη, ηρθε ξανα στα χερια μου.
Οπως φαινεται απο τα παραστατικα 1 και 2, αντιμετωπιστηκε (σε τι ποσοστο κανεις δεν ξερει) το προβλημα του flare, και αλλαχτηκε το κλειστρο.
Οπως φαινεται ομως, αλλαχτηκαν και ολα τα εξωτερικα πλαστικα.
Αν θυμαμαι καλα, ο φιλος costas_ ειχε καταφυγει στο ebay για το grip της D7000 του, λογω τιμης.
Αν καταλαβα καλα απο αυτα που βλεπω στο παραστατικο, το grip της D750 κοστιζει 15 + ΦΠΑ, τιμη λογικη.
Τωρα, αν χρεωνουν τρελλα, για την τοποθετηση, δεν το γνωριζω.
Επισης η τιμη του κλειστρου μου φαινεται λογικη, ετσι ωστε να μην τρελαινεται καποιος οταν αγοραζει μεταχειρισμενη μηχανη, ψαχνοντας εναγωνιως για τα κλικ...
Παντως ας εχουμε υποψη αυτες τις τιμες, για παν ενδεχομενο.
Ας ελπισω οτι θα συνεχιστει η ανεφελη συμβιωση, με τη "χοντρη" μου... :flipout:

δεν ξερω αν σου καναν σκοντο λογο "λερωμενης φωλιας" αλλα αλλαγη κλειστρου για d700 κοστισε 208 ευρω, και το σετ για τα πλαστικα 45 ευρω (ολα)

Αν ειναι να δωσει ομως καποιος κοντα στα 2 χιλιαρικα για να παρει ενα προιον που θα παει για επισκευη...κλαφτα:)

δεν ξερω αν σου καναν σκοντο λογο "λερωμενης φωλιας" αλλα αλλαγη κλειστρου για d700 κοστισε 208 ευρω, και το σετ για τα πλαστικα 45 ευρω (ολα)

Δεν πληρωσα τίποτα φυσικά.
Όλα ήταν μέσα στην εγγυηση.
Το τιμολόγιο είχε τις τιμές (πραγματικες ή όχι δεν ξέρω) με 100% έκπτωση λόγω εγγύησης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ηταν απο τις πρωτες παρτιδες που κυκλοφορησαν οταν την αγορασες?Εχει διορθωθει το προβλημα στις νεες παρτιδες ή απλα ελπιζεις να μην σου τυχει...?

Ενώ πάντα λέω στους άλλους να μην αγοράζουν ποτέ προϊόν μόλις βγαίνει στην αγορά, εγώ δεν άντεξα και την πήρα μόλις βγήκε.
Στις επόμενες παρτιδες, κι εφόσον η ίδια η εταιρεία αναγνωρισε τα προβλήματα, τα έχει διορθωσει.
Δεν είναι τυχαίο που ανάμεσα σε επαγγελματίες πουλάει τόσο καλά και κοντραρει την D810.
Άλλωστε εγω την πηγα προληπτικα, μιας και μόνο το flare είδα μια φορά (νυχτα με υγρασια στο φουλ, σημαδευοντας κολωνα φωτισμου στην παραλιακη κτλ) και τερμα!
Δεν ειχα πρακτικο πρόβλημα. Αφού όμως η εταιρεία μου δίνει τη δυνατότητα, ειπα: "ας έχω τη μηχανή σε 100% φόρμα, και σε καλή μεταπωλητικη κατάσταση."

Κάντε και μια δοκιμή το SILKYPIX Developer Studio Pro 6.
Πρόκειται για τον Raw developer πάνω στον οποίο έχει χτιστεί το Nikon Capture NX-D
Απογοητευτικό workflow, εξαιρετικά τα αποτελέσματα όμως, στα μάτια μου καλύτερα απο το NX-D.
Δεν έχει τις δυνατότητες του Lightroom όμως το αποτέλεσμα είναι πιο ζωντανό, πιο punchy!
Αυτό ισχύει όχι μονον για την 750 αλλά και όλες τις κάμερες.

Πριν 1,5 μήνα 2 γνωστοί μου από το χώρο της φωτογραφίας έδωσαν δύο 810 και αγόρασαν καινούριες δύο 750. Κάνουν γάμους. Είχαν εκνευριστεί και οι 2 με τα τεράστια αρχεία και πρακτικά τη δούλευαν στη μισή ανάλυση για να μην έχουν θέματα μετά στην επεξεργασία (ακόμα και στο import στο Lightroom είχαν απελπιστεί). Τώρα πετούν από τη χαρά τους με την 750 και μου λένε συνεχώς πόσο με ευγνωμονούν που τους την πρότεινα. Άσε που λένε ότι σε πάρα πολλά η 750 τους φαίνεται καλύτερη.
Αυτά :)

Καλά με τι σκεπτικό αγόρασαν D810 για γάμους !!. Και μόνο το οτι δεν έχει αα φιλτρο και κινδυνεύεις με moire φτανει .. αλλά είναι και ο χαρακτήρας του αισθητήρα της που είναι βελτιστοποιημένος για χαμηλά ISO και υστερεί στα ψηλά, είναι χειρότερη ακόμα και απο τις παλιές D800 σε αυτόν τον τομέα.

Για τα τεράστια αρχεία δεν το καταλαβαίνω βέβαια, 50% πιο μεγάλα είναι .. πόσο πιο βαριά φαίνονται ?. Πάντως υπάρχουν workflows που ξεπερνιέται το μεγάλο μέγεθος χωρίς πολύ μπελά.

Μία ερώτηση από εμένα. Παρατηρήσατε διαφορές στη φωτομέτρηση από το σκόπευτρο σε σχέση με το LiveView? Όταν τη δούλεψα για 2-3 εβδομάδες, παρατηρούσα ότι σχεδόν πάντα, η φωτογραφία που έβγαζα από το σκόπευτρο ήταν 0.5-0.7eV πιο φωτεινή σε σχέση με το αποτέλεσμα που έπαιρνα από το LiveView. Θεωρητικά η πιο αξιόπιστη φωτομέτρηση είναι εκείνη του LiveView γιατί γίνεται πάνω στον αισθητήρα κι όχι με πρόσθετο φωτόμετρο όπως όταν δουλεύεις με το σκόπευτρο. Όλα αυτά δουλεύοντας με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις και εστίαση στο ίδιο ακριβώς σημείο. Παρατηρήσατε κάτι τέτοιο;

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Την έχει δουλέψει μήπως κάποιος με Nikon 20mm/1.8, Sigma 20mm/1.4 ή Sigma 35mm/1.4; Από τα reviews διαβάζω πολύ καλά σχόλια.

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Την έχει δουλέψει μήπως κάποιος με Nikon 20mm/1.8, Sigma 20mm/1.4 ή Sigma 35mm/1.4; Από τα reviews διαβάζω πολύ καλά σχόλια.

Ναι, είναι πολύ καλή με τον Sigma 35 1.4. Όπως και με όλους τους φακούς υποθέτω. Γιατί να μην είναι;

Νάσο, δεν λέω ότι δεν είναι καλή, κάθε άλλο. Αναρωτιέμαι αν με αυτούς τους φακούς αναδεικνύεται περισσότερο η ποιότητα της μηχανής σε σχέση με κάποιους άλλους zoom σε αντίστοιχα εστιακά μήκη, π.χ. Nikon 18-35.

Το ερώτημα τότε αφορά μάλλον τους φακούς, παρά τη μηχανή. Υποθέτω ότι και οι τρεις είναι καλύτεροι (σε οποιοδήποτε σώμα) από τον Nikkor 18-35.

Έχω τον Σιγμα 35/1.4, πάνω σε Canon 5D2. Εξαιρετικός φακός. Γιατί να μην είναι και στη D750 λοιπόν;

Όσο για τον 18-35, στα 35mm γίνεται f/5.6, ήγουν 4 ολόκληρα στοπ πιο αργός από τον Σίγμα. Δεν τίθεται λοιπόν καν θέμα για σύγκριση των δύο, έστω και λόγω σύμπτωσης εστιακού μήκους.

Nα κανω μια ερωτηση παρακαλω,

Διαβασα οτι η FF D750 παιρνει και φακους DX. Tι εννοουν? Πως θα φαινεται το jpeg οταν τραβηξεις μια φωτο με DX φακο? Πληρες η με μαυρο φοντο περιμετρικα?

Kανονικά θα φαίνονται γιατί η d750 έχει dx mode. Ενεργοποιείται στην οθόνη και στο σκόπευτρο ένδειξη για το σωστό καδράρισμα, ουσιαστικά ένα μικρότερο κάδρο μέσα στο κάδρο.
Η μηχανή αναγνωρίζει αυτόματα τους dx φακούς και γυρνά σε dx mode. Η ανάλυση πέφτει στα 10mp. Οι φωτό βγαίνουν κανονικές χωρίς παραμόρφωση και βινιέτα.

Σε ευχαριστω πολυ, τωρα καταλαβα.

Αρα εχει νοημα καποιος να αναβαθμιστει σε D750 (απο D7000) και να χρησιμοποιει τους DX φακους μεχρι να παρει σιγα σιγα καποιους βασικους FF φακους.
Πιστευω οτι ο καλυτερος αισθητηρας της FF, ακομα και σε 10mp αναλυση θα δινει ευκρινεστερες φωτο με οποιοδηποτε φωτισμο εναντι μιας καλης DX καμερας. Ετσι καπως δεν ειναι?

Οχι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν μπορει να δωσει μεγαλυτερη ευκρινεια απο τα 24mp πχ μιας d3300