Nikon D750

Re: Νέα Nikon D750

Δεν ασχολούμαι. Απλώς προσπαθούσα να δω τι γίνεται για να μπορώ να νιώθω έστω και ψυχολογικά λίγο καλυμμένος. Έκανα ένα register όπως μου ζήτησαν και υποτίθεται ότι για 3 χρόνια θα μου φτιάχνουν δωρεάν με έξοδα δικά τους στις μεταφορές τη μηχανή (αν χρειαστεί, που έυχομαι πως όχι).

Η ταινία ήταν μάπα, αλλά η μηχανή πετάει πάντως Alzazira :)

Δεν ασχολούμαι. Απλώς προσπαθούσα να δω τι γίνεται για να μπορώ να νιώθω έστω και ψυχολογικά λίγο καλυμμένος. Έκανα ένα register όπως μου ζήτησαν και υποτίθεται ότι για 3 χρόνια θα μου φτιάχνουν δωρεάν με έξοδα δικά τους στις μεταφορές τη μηχανή (αν χρειαστεί, που έυχομαι πως όχι).

Η ταινία ήταν μάπα, αλλά η μηχανή πετάει πάντως Alzazira :)

καλά κάνεις και δεν ασχολείσαι. πάρτη και λιώστη τη μηχανούλα, είναι φοβερή απ'ότι ακούω! Η ταινία ήταν όντως μάπα, ευτυχώς την είδα σε torrent

Καλώς όρισα κι εγώ στο κλαμπ

καλα εσυ πηγαινες για Ricoh....:smash:

οπως και να εχει, μεγειες!

αντε, να δουμε και καμια φωτο απο nikon d750 :flipout:

Τη Ricoh την έχω από τότε που έγινε η συζήτηση!
δεν σε προλαβα...
α.. εχεις και ricoh... και, τι λεει???
ευχαριστημενος??
-κατεβασα καποια raw , και δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος..

δεν σε προλαβα...
α.. εχεις και ricoh... και, τι λεει???
ευχαριστημενος??
-κατεβασα καποια raw , και δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος..
Πολύ ευχαριστημένος. Δεν την πήρα όμως με πρώτο κριτήριο την ποιότητα φωτογραφίας (που υπό προϋποθέσεις είναι εξαιρετική). Τα πλεονεκτήματά της τα εξηγεί πολύ ωραία ο tzo σε ένα από τα τελευταία μηνύματα στο σχετικο τοπικ.

καλα εσυ πηγαινες για Ricoh....:smash:

οπως και να εχει, μεγειες!

αντε, να δουμε και καμια φωτο απο nikon d750 :flipout:

μελίρρυτος, όχι αστεία :ciao:

μελι, και φασκομηλο!

εμ... ο ενας δεν εχει τσαντα, και αν εχει τσαντα δεν εχει χρονο, ο αλλος εχει την μεση του -και περνει φαρμακα πανασονικ...:popcorn:

Προσέχουμε για να έχουμε, αν εννοείς εμένα partisan :flipout: Η Panasonic είναι stealth σε σύγκριση με την D750. Κι εδώ στην Αθήνα (γμτ! ) δεν αστειεύονται. Μόλις με δουν με το ... θηρίο όλοι μου την πέφτουν με άγριες διαθέσεις. Έχουν ξεφύγει και με βγάζουν κι εμένα από τα ρούχα μου. Δεν έχει γούστο η φωτογράφηση με τα νεύρα τσαταλια. Μόνο αν μπορέσω να βγω εκτός, καταφέρνω να την δουλέψω την 750.
Γι αυτό και παίζω πολύ με τη ... μικρή. .. Η 750 δεν παίζεται , και μόνο που την κρατάω και ακούω το κλικ της μου αρκεί !!
Αυτά ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και δεν έχεις δίκιο πως δεν υπάρχουν φώτο με την 750. Στο Flickr μου έχει καμποσες.

Να ξέρεις πως ζηλεύουμε κι εσένα και τον chrissb έστω κι αν έχετε μουλιάσει από τη βροχή. ..

Προσέχουμε για να έχουμε, αν εννοείς εμένα partisan :flipout: Η Panasonic είναι stealth σε σύγκριση με την D750. Κι εδώ στην Αθήνα (γμτ! ) δεν αστειεύονται. Μόλις με δουν με το ... θηρίο όλοι μου την πέφτουν με άγριες διαθέσεις. Έχουν ξεφύγει και με βγάζουν κι εμένα από τα ρούχα μου. Δεν έχει γούστο η φωτογράφηση με τα νεύρα τσαταλια. Μόνο αν μπορέσω να βγω εκτός, καταφέρνω να την δουλέψω την 750.
Γι αυτό και παίζω πολύ με τη ... μικρή. .. Η 750 δεν παίζεται , και μόνο που την κρατάω και ακούω το κλικ της μου αρκεί !!
Αυτά ...

Και δεν έχεις δίκιο πως δεν υπάρχουν φώτο με την 750. Στο Flickr μου έχει καμποσες.

Να ξέρεις πως ζηλεύουμε κι εσένα και τον chrissb έστω κι αν έχετε μουλιάσει από τη βροχή. ..

την άλλη φορά που θα κατεβώ στην Αθήνα θα φέρω το μεγάλο σύστημα και θα πάμε φωτοβόλτα οι δυο μας. Θα σου δείξω πώς θα μεταφέρεις το πρόβλημα από εσένα σε αυτόν που γίνεται αντικείμενο φωτογράφισης.

Καλημέρα

Σχετικά με την συζήτηση που κάνετε, υπάρχει και αυτή η μέθοδος και ας ψάχνονται μετά οι φωτογραφιζόμενοι χεχε
http://www.youtube.com/watch?v=eU8VU4Cdm0g

Ή ζητάμε από κάποιον να τον φωτογραφίσουμε.

Σκέφτομαι να περάσω από d3100 σε d750, έχω ήδη τους 35mm 1.8 (fx) και 85mm 1.8 και νομίζω ότι θα είναι
αρκετά stealth πάντως ο συνδυασμός.

Μήπως υπάρχει η προσφορά με τα 1650 ; αν μπορεί να απαντήσει κάποιος, ίσως με pm, ευχαριστώ!

Welcome to the club Nassos!
Eίναι καταπληκτική η μηχανή.

ΥΓ. Zat04 θέλω να σου γράψω κάτι. Έχω κι εγώ τον 85 1.8 και είμαι πολύ απογοητευμένος με τη χρήση του με τη D750. Δε σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί και με εσένα. Είναι και λίγο θέμα τύχης. Σε λήψεις από κοντά, μέχρι 2 μέτρα, άψογα όλα. Από εκεί και πέρα, χάνεται η ευκρίνεια. Όσο απομακρύνεσαι, η λεπτομέρεια πάει περίπατο. Και δεν είναι θέμα fine tuning, έχουν γίνει όλα τα τεστ. Θα ήθελα πολύ να μας γράψεις εντυπώσεις όταν πάρεις τη μηχανή. Ή όποιος έχει αυτόν το συνδυασμό D750 + 85mm f/1.8g Nikkor.

Welcome to the club Nassos!
Eίναι καταπληκτική η μηχανή.

ΥΓ. Zat04 θέλω να σου γράψω κάτι. Έχω κι εγώ τον 85 1.8 και είμαι πολύ απογοητευμένος με τη χρήση του με τη D750. Δε σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί και με εσένα. Είναι και λίγο θέμα τύχης. Σε λήψεις από κοντά, μέχρι 2 μέτρα, άψογα όλα. Από εκεί και πέρα, χάνεται η ευκρίνεια. Όσο απομακρύνεσαι, η λεπτομέρεια πάει περίπατο. Και δεν είναι θέμα fine tuning, έχουν γίνει όλα τα τεστ. Θα ήθελα πολύ να μας γράψεις εντυπώσεις όταν πάρεις τη μηχανή. Ή όποιος έχει αυτόν το συνδυασμό D750 + 85mm f/1.8g Nikkor.

Το εχω, δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο.

Για ποσο "απομακρυνση" λες ?
(Μονο για πορτραιτα τον εχω χρησιμοποιησει)

Principe το είδα το μήνυμα που είχες γράψει σε προηγούμενη σελίδα.

Αυτό που ξέρω, και το έχω δει και στην d3100, είναι ότι ο 85mm 1.8g
εμφανίζει λίγο focus shift αν κλείσεις το διάφραγμα. Ο φακός εστιάζει με ανοιχτό
διάφραγμα και μετά κλείνει το διάφραγμα για να πάρουμε τη φωτογραφία.
Έχει να κάνει με το πόσο διορθωμένη είναι η σφαιρική εκτροπή σε ένα
φακό μεγάλου διαφράγματος.

Focus-Shiftb.jpg

Μπορείς να κάνεις δοκιμές με διάφορες τιμές για το f έτσι ώστε το dof να καλύπτει το focus shift.
Στο live view δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Αυτά ...

λιγο πλακα εκανα...
τις ειδα τις φωτο σου στο flickr, καιι ξερω και ποσο "βολικη" ειναι η panasonic
με το δρομο γενικα ειναι πονεμενη ιστορια....

Ντίνο, καταλαβαίνω τι λες. Εγώ έχω θέμα και στο live view. Μιλάω για αποστάσεις μεγαλύτερες των 3 μέτρων. Βάζω δηλαδή 2-3 αντικείμενα σε απόσταση 15-20 εκατοστών μεταξύ τους (Το ένα πίσω από το άλλο) και τραβάω φώτος από γωνία για να βλέπω και τα 3. Με liveview. Και αστοχώ. Και εκεί δεν μπορώ να κάνω fine tuning γιατί η επιλογή είναι γκρίζα στο live view.
Από viewfinder τώρα, το focus είναι πιο σωστό, όμως ποτέ καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν εστιαζει καθαρά πουθενά. Λες και κουνάω. Αλλά μιλάω για ταχύτητες 1/200 που λογικά δεν θα έπρεπε να βλέπω αυτό το φαινόμενο.

Θα σου δώσω ένα ξεκάθαρο παράδειγμα. Από 3 μέτρα, δεν μπορώ να βγάλω τα μάτια της γυναίκας μου καθαρή φώτο. Όσο και να χτυπιέμαι, με φώτα ή χωρίς.... βγαίνουν εστιασμένα αλλά όχι καθαρά, όπως θα περίμενα από μία τέτοια μηχανή και έναν τέτοιο φακό. Από το 1 μέτρο βγάζω απίστευτες φώτος, ευκρινέστατες.
Γενικά δηλαδή, από τα 3 μέτρα και πάνω, χωρίς editing, οι φώτος είναι non usable για μένα. Αν σε εσένα δουλεύει αλλιώς, οκ.
Αν θέλεις, μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες για να εξηγήσω. Αργότερα, καθώς τώρα είμαι εκτός.

Ζατ04 ευχαριστώ για την εξήγηση. Παρατήρησα ότι από 4 και πάνω (όσο κλείνει το διάφραγμα) έχω καλύτερα αποτελέσματα σε ευκρίνεια.
Μήπως θέλει ξακά καλιμπράρισμα ο φακός; Πριν 1 μήνα τον πήρα πίσω από τη Νίκον στην Αθήνα.