Nikon D750

Re: Νέα Nikon D750

Πάντως και η Sony που έχω κάνει θόρυβο και υπάρχουν διάφορες γνώμες. Τύπου stabilization κτλ. Η λύση στην sony είναι να μην κινηματογραφεις απόλυτη ησυχία με το μικρόφωνο της κάμερας.

Ναι, αλλά αυτό δεν είναι θόρυβος-hiss, που αυξάνεται εξαιτίας του Αutomatic Gain Control σε ησυχία. Το AGC (automatic gain control) ακυρώνεται στην D750 από το Menu>Movie Shooting Menu, απενεργοποιώντας το "Auto Sensitivity" και ορίζοντας τιμή ευαισθησίας χειροκίνητα.

Αυτός ο ήχος εδώ ακούγεται σαν κάτι να ενεργοποιείται και κατόπιν ακούγεται επαναλαμβανόμενα σαν μετρονόμος.
Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου κομματιού μόνο.

και στη Sony (α6000) σαν μετρονόμος ακούγεται. δεν μιλω για τον θορυβο του μικροφωνου.
Είμαι στη δουλεια τώρα και δεν μπορω να ανεβασω αρχειο.

Ναι είναι ακριβώς ο ίδιος επαναλαμβανόμενος ήχος, όπως στο βιντεο από το cameralabs.
Ο ήχος που ακούγεται αν αγνοησούμε τον ήχο κατά την αλλαγή του διαφράγματος.
Άρα όντως δεν είναι μόνο η δική μου μηχανή.

Τι να πω, διορθώνεται κάπως ο ήχος με ενα WaveEditor πρόγραμμα που έχω αλλά αλλοιώνεται και ο
υπόλοιπος ήχος..

ο ήχος σε DSLR είναι πονεμένη υπόθεση... εδώ και χρονια γραφω μονο με εξωτερικό εγγαρφεα (και εξωτερικό μικρόφωνο)

Πολλές φορές ακόμα και το εξωτερικό μικρόφωνο "πιάνει" πολλούς θορύβους από το εσωτερικό της μηχανής και των φακών (ειδικά με auto focus kai OS).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :ernaehrung004:

Άρα ένα απλό εξωτερικό μικρόφωνο δεν είναι η λύση για να αποκλείσουμε αυτόν τον ήχο;
πχ αυτό Tascam TM-2X Stereo XY

Θα ήταν προτιμότερο να γίνεται η εγγραφή audio ξεχωριστά;
Θέλω καμιά φορά να γράφω βιντεο σε live (εντάξει εδώ δεν θα ακούγεται καν ο ενοχλητικός ήχος) ή σε καμιά
συνέντευξη πχ (όχι επαγγελματικά).

Δεν θα έχω ενεργό ούτε OS ή VR ούτε autofocus πάντως

Νέα Nikon D750

Αν δεν έχεις τίποτα σπ αυτά , ένα εξωτερικό μικρόφωνο είναι μια λύση, όχι πάντα η καλύτερη. Δε ξέρω την d750 κι αν μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση εγγραφής και ν αποφύγεις το agc κύκλωμα. Η καλύτερη λύση είναι εξωτερικός εγγραφεας μαζί με κάποιο μικροφωνο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το rode video mic είναι πολύ καλή λύση

http://youtu.be/EXYxg6L3-AM

προχθες μου κόλλησε. Πάταγα έκλεινα άνοιγα... τίποτα. Νεκρή. Έπρεπε να βγάλω την μπαταρία και να την ξαναβάλω.... Απογοητευτικό

Με τι φακό ήσουν; το έκανε σε γνωστό μου αλλά με φακό Tamron. Επίσης δοκίμασε και με άλλη κάρτα SD.

Rode μικρόφωνο έχω κι εγώ, όχι σε D750 αλλά σε Olympus ΕΜ-1, ικανοποιημένος αλλά έχει αρκετά μεγάλη ευαισθησία οπότε θέλει κατέβασμα η ένταση για να μην γράφει θόρυβο από την ενίσχυση του κυκλώματος, τον αέρα κλπ.

Last edited:

Το πρόβλημα με τη διαφορά στη φωτομέτρηση μεταξύ σκόπευτρου και Live View είναι σύνηθες; Βρίσκω ότι έχουν διαφορά μεταξύ τους από 0.3eV έως και 1eV αναλόγως των συνθηκών φωτισμού και πάντα το σκόπευτρο δίνει πιο φωτεινές φωτο. Γενικά λένε πως η φωτομέτρηση πάνω στον αισθητήρα (Live View) είναι πιο ακριβής από εκείνη με το σκόπευτρο αλλά πως μπορείς να καταλάβεις αν φωτομετράς σωστά από το σκόπευτρο χωρίς να τσεκάρεις το Live View; Επίσης, όταν εστιάζω σε συγκεκριμένο σημείο στο κάδρο και μετά βλέπω τη φωτο, το τετραγωνάκι που υποδηλώνει το σημείο εστίασης είναι πάντα λίγο πιο δεξιά από εκεί που εστίασα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Νεο firmware για την 750

Τι το νεο ?

"camera operation is now more reliable"

Τι να εννοει αραγε ?

Μια φορά με φορεμένο τον 16-28 , μετά από πολλή νυχτερινή χρήση και εναλλαγές από FX σε DX και τούμπαλιν (δεν ξέρω αν κάποιο από αυτά παίζει ρόλο, αλλά τα αναφέρω) η μηχανή πάγωσε και δεν καταλάβαινε Χριστό.
Δεν δούλευε ΤΙΠΟΤΑ. Έβγαλα έβαλα μπαταρία κι έστρωσε.
Έκτοτε είναι Παναγία. Υπάρχουν κάποιες αναφορές για τέτοια συμπεριφορά στο ΝΕΤ. Μπορεί να βρήκε την αιτία η Nikon και να το συμμαζεψε το πράγμα με το udpate.

Μια φορά με φορεμένο τον 16-28 , μετά από πολλή νυχτερινή χρήση και εναλλαγές από FX σε DX και τούμπαλιν (δεν ξέρω αν κάποιο από αυτά παίζει ρόλο, αλλά τα αναφέρω) η μηχανή πάγωσε και δεν καταλάβαινε Χριστό.
Δεν δούλευε ΤΙΠΟΤΑ. Έβγαλα έβαλα μπαταρία κι έστρωσε.
Έκτοτε είναι Παναγία. Υπάρχουν κάποιες αναφορές για τέτοια συμπεριφορά στο ΝΕΤ. Μπορεί να βρήκε την αιτία η Nikon και να το συμμαζεψε το πράγμα με το udpate.

Αν δεις το έγραψα και εγώ προχθές. Μου συνέβη και εμένα με τον 24-70.

Ελπίζω με το 1.02 firmware να μην έχουμε τέτοια θέματα

Λέω να μπω στην κουβέντα σας. Έκανε κάποιος την αναβάθμιση; Είδε κάποια διαφορά κάπου; Εγώ μέχρι τώρα δεν είδα κάτι που να με ενοχλεί και διστάζω να κάνω την αναβάθμιση.

Παρήγγειλα χθες από Purnima (πλέον ξέρω ότι θα πάρω προϊόν χωρίς χαρτιά κλπ) τον 14-24 της Νίκον. Η διαφορά της τιμής (350 ευρώ) με έκανε να προχωρήσω σε αγορά από εξωτερικό. Θα ενημερώσω εδώ όταν παραλάβω, πιθανόν να ενδιαφέρονται κάποιοι για παρόμοιες αγορές από το συγκεκριμένο ονλάιν κατάστημα.

Υπάρχει ξεχωριστό θέμα για τις αγορές από εξωτερικό και ίντερνετ όπου για το συγκεκριμένο μαγαζί θα βρεις άπειρα ποστ.
Θετικά κυρίως.

Εγώ χτες την έκανα την αναβάθμιση στο τσακα τσακα, αλλά ακόμα δεν την έχω χρησιμοποιησει για να καταλάβω κάτι.
Δεν πιστεύω ότι θα δω κάτι απτό βέβαια, σύμφωνα και με την περιγραφή της αναβάθμισης.