Nikon D750

Re: Νέα Nikon D750

Σε συνεργάτη μου, απανωτά κολήματα μπροστά στα μάτια μου με φορεμένο Tamron φακό 70-200. Μέχρι που την παράτησε... Ανησύχησε και όχι άδικα.

Μπορούν να φταίνε πολλά, κάρτα, φακός, επαφές μοντούρας.... λογισμικό... αλλά όπως φαίνεται η Nikon το αντιμετωπίζει.

Πάντως νέα σώματα, με τόσες φορτωμένες λειτουργίες, δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι για δουλειά με τη μία.

Re: Νέα Nikon D750

Πριν μέρες είχα γράψει για μία παραγγελία που έκανα από Purnima.
Έφτασε κανονικά ο φακός (Nikon 14-24mm), μέσα υπήρχαν τα πάντα πλην των χαρτιών για εγγυήσεις κλπ. Από τις 21/5 που έγινε η παραγγελία, μου παραδόθηκε (DHL) στο σπίτι μου σήμερα 3/5.
Αμέσως τον έβαλα στη D750 και έκανα κάποιες δοκιμές. Όλα μοιάζουν "ειδυλλιακά" πλέον. Και... όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις... κατάλαβα πως χρειάζομαι έναν σοβαρό τρίποδα :) Πάντα η μία αγορά φέρνει και μία άλλη :)
Το φακό τον είχα δοκιμάσει μέσω φίλου για 10 μέρες και μπορώ να πω ότι ο συνδυασμός της D750 και του Nikon 14-24mm είναι καταπληκτικός. Παραθέτω δείγμα σε μορφή jpg, με απλό resizing, χωρίς επεξεργασία.
Αν κάποιος θέλει, μπορεί να μου ζητήσει να του τις στείλω σε μορφή raw.

Δείγμα:
ISO:100 S:1/2000 f:2.8 (στα 14mm)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ISO:100 S:1/2000 f:2.8 (στα 24mm)

Last edited:
Αν χρησιμοποιείς raw δεν χρειάζεται το 2ο update με τα distortion control data νομίζω !
Εγώ έτσι κι αλλιώς το έχω απενεργοποιημένο το distorion control και για το preview της εικόνας στην
οθόνη της κάμερας.

Τώρα για το νέο firmware, σύμφωνα με τη Nikon κάνει πιο αξιόπιστη τη λειτουργία της κάμερας, δεν έχουν πει
κατι πιο συγκεκριμένο. Από το nikonrumors λένε ότι μάλλον βελτιώνει το εξής:
"it seems that this firmware update improved the D750 preview and info buttons speed/response time"
Οπότε γιατί όχι! Εγώ το έχω περάσει.

Ευχαριστώ για την απάντηση Zat04. Αν το περάσω, όλες οι ρυθμίσεις θα χαθούν και θα πρέπει να τις ξαναπεράσω;

Η Nikon ανακοινώνει νέο πρόβλημα για τις Nikon D750

Από ότι φαίνεται ένα νέο πρόβλημα παρουσιάζεται σε μερικές Nikon D750, πρόβλημα για το οποίο η Nikon έβγαλε επίσημη ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, μερικές μηχανές που παρήχθησαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2014 έχουν προβληματικό κλείστρο, το οποίο μερικές φορές δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα να βγάζει σκιά σε μερικές εικόνες.

Σε περίπτωση που η μηχανή σας έχει σειριακό αριθμό που αναφέρεται στην λίστα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Nikon στην Ελλάδα για να διορθωθεί χωρίς χρέωση.

Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται σε Nikon D750, μετά το πρόβλημα της αφύσικης αντανάκλασης που δημιουργούνταν σε μερικές μηχανές του ίδιου μοντέλου.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Nikon συνεχίζει να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγή των μηχανών της ή στο QC, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι και πριν 2 χρόνια περίπου είχαμε τα σοβαρά προβλήματα με την Nikon D600.

Η Nikon δίνει μία λίστα με τους σειριακούς αριθμούς των μηχανών που επηρεάζονται, την οποία μπορείτε να ελέγξετε εδώ:

http://advisory.nikonrepair.eu/Language_Select_D750_2.aspx

https://nikoneurope-el.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/65008

Πάντως είναι απογοητευτικό. Και στις FF, και στις crop, ο καλύτερος ζουμ φακός δεν είναι νίκον. Εδώ βλέπω tamron.
Κάτι πρέπει να κάνει η νίκον με τους φακούς της.

Απουσιάζουν μερικοί φακοί που σίγουρα είναι στην τριάδα της κατηγορίας τους. Πρώτα απ' όλα ο Nikkor 70-200. Και βέβαια ο Tamron 15-30 όπως και ο Sigma 50 1.4 Art. Και πιθανότατα στην τριάδα της κατηγορίας του (slow telephoto zoom) βρίσκεται και τουλάχιστον ένας από τους Sigma 150-600 Sport και Tamron 150-600.
Πιθανώς αυτοί οι φακοί δεν έχουν τεσταριστεί από το DXO οπότε καλό είναι να μην παίρνουμε τέτοιες λίστες και τοις μετρητοίς.

Πάντα είχα την αίσθηση ότι αν βρισκόμουν στο στρατόπεδο των dslr θα αγόραζα Nikon για σώμα και Canon για φακό...

Πάντως είναι απογοητευτικό. Και στις FF, και στις crop, ο καλύτερος ζουμ φακός δεν είναι νίκον. Εδώ βλέπω tamron.
Κάτι πρέπει να κάνει η νίκον με τους φακούς της.

Νομιζω οτι κανεις τεραστιο λαθος!
Τι με τι συγκρινεις, και σε τι κατηγορια τιμης?

Εγώ κάνω λάθος; Ή το dxomark βγάζει καλύτερους φακούς από άλλες μάρκες;

Στην 7100 καλύτερο ζουμ έβγαλε τον σίγμα 18-35 (ανεξαρτήτως τιμής), και στην 750 βλέπω καλύτερο φακό σε ζουν τον ταμρον.

Και εγώ νομίζω όχι, κοιτά μόνο το οπτικό μέρος. Το πρόβλημα είναι ότι η νίκον δεν κοιτά το οπτικό μέρος όμως.

Πάντως στο συγκριτικό "Top 3 “fast” telephoto zoom lenses " που έβγαλαν τον Ταμρον νικητή,
δέν είχαν συμπεριλάβει τον Nikkor 70-20 f/2.8 VRII, μονο τους παλαιότερους 2,8 και τον f4...

Είναι μια ειδική κατηγορία, εγώ κοιτάζω περισσότερο τις "συνήθεις" αποστάσεις ζουμ.