Nikon D750

Βασίλη καλώς το και καλοκλικωτη, ενδιαφέρον να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου και με τι φακούς θα την συνδυάσεις,νόμιζα ότι ήσουν στο σύστημα canon,fuji,πάντως τώρα έχουμε πολλά να αποκομίσουμε από την κριτική σου μιας και είσαι γνώστης και πολύ έμπειρος. Πάντως υπάρχει εκδήλωση ενδιαφεροντος από εμένα και άλλα παιδιά.

Καλησπέρα
Σύστημα Νικον είχα πάντα, απο τις αρχές του '80. Πάνω σε αυτό αγοράσθηκαν μηχανές και φακοί mf & af.
Η Fuji S2Pro που πήρα το 2003 ήταν χτισμένη σε σώμα Νikon (ουσιαστικά επρόκειτο για το σωμα Nikon D100 με αισθητήρα Fuji και διάφορες άλλες μετατροπές). Αυτή ήταν η πρώτη μου ψηφιακή, ακολούθησαν σύντομα δυο Nikon D70.
To 2007 απέκτησα παράλληλα δυο Canon 5d με τρεις φακούς.
Οι Canon έφυγαν πριν λίγες μέρες.

Τώρα αυτό που με ενθουσιάζει στην 750 είναι το γεγονός ότι δέχεται τους παλιούς AI Nikkor μεν, φωτομετρά κανονικά περιστρέφοντας το δακτυλιδι του διαφράγματος όπως οι παλιές φιλμάτες. Και οι προηγούμενες d70 και Fuji τους δέχονταν, δεν φωτομετρούσαν όμως, με αποτέλεσμα να βαριέμαι να τους χρησιμοποιήσω. Τώρα θα ζήσουν μια δεύτερη εφηβεία!:flipout:

Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές μέχρι στιγμής, όταν επιστρέψω στην βάση μου σε κανα δυό μέρες θα ανεβάσω-πιστεύω- δείγματα.

Η πολυαγαπημενη μου, μετα απο 3 εργασιμες ημερες στο Service του Δαμκαλιδη, ηρθε ξανα στα χερια μου.
Οπως φαινεται απο τα παραστατικα 1 και 2, αντιμετωπιστηκε (σε τι ποσοστο κανεις δεν ξερει) το προβλημα του flare, και αλλαχτηκε το κλειστρο.
Οπως φαινεται ομως, αλλαχτηκαν και ολα τα εξωτερικα πλαστικα.
Αν θυμαμαι καλα, ο φιλος costas_ ειχε καταφυγει στο ebay για το grip της D7000 του, λογω τιμης.
Αν καταλαβα καλα απο αυτα που βλεπω στο παραστατικο, το grip της D750 κοστιζει 15 + ΦΠΑ, τιμη λογικη.
Τωρα, αν χρεωνουν τρελλα, για την τοποθετηση, δεν το γνωριζω.
Επισης η τιμη του κλειστρου μου φαινεται λογικη, ετσι ωστε να μην τρελαινεται καποιος οταν αγοραζει μεταχειρισμενη μηχανη, ψαχνοντας εναγωνιως για τα κλικ...
Παντως ας εχουμε υποψη αυτες τις τιμες, για παν ενδεχομενο.
Ας ελπισω οτι θα συνεχιστει η ανεφελη συμβιωση, με τη "χοντρη" μου... :flipout:

Πως την δοκίμασες ότι σου αποκατέστησαν το πρόβλημα ? Εκανες στην παραλαβή δοκιμές?

Οσο για την εργασία αλλαγής μόνο του grip το service του Δαμκαλίδη μου ζήτησε 100!! Τα συμπεράσματα δικά σας

Last edited:
Η πολυαγαπημενη μου, μετα απο 3 εργασιμες ημερες στο Service του Δαμκαλιδη, ηρθε ξανα στα χερια μου.
Οπως φαινεται απο τα παραστατικα 1 και 2, αντιμετωπιστηκε (σε τι ποσοστο κανεις δεν ξερει) το προβλημα του flare, και αλλαχτηκε το κλειστρο.
Οπως φαινεται ομως, αλλαχτηκαν και ολα τα εξωτερικα πλαστικα.
Αν θυμαμαι καλα, ο φιλος costas_ ειχε καταφυγει στο ebay για το grip της D7000 του, λογω τιμης.
Αν καταλαβα καλα απο αυτα που βλεπω στο παραστατικο, το grip της D750 κοστιζει 15 + ΦΠΑ, τιμη λογικη.
Τωρα, αν χρεωνουν τρελλα, για την τοποθετηση, δεν το γνωριζω.
Επισης η τιμη του κλειστρου μου φαινεται λογικη, ετσι ωστε να μην τρελαινεται καποιος οταν αγοραζει μεταχειρισμενη μηχανη, ψαχνοντας εναγωνιως για τα κλικ...
Παντως ας εχουμε υποψη αυτες τις τιμες, για παν ενδεχομενο.
Ας ελπισω οτι θα συνεχιστει η ανεφελη συμβιωση, με τη "χοντρη" μου... :flipout:

Εγω ακομα περιμενω να με παρουν τηλεφωνο να την παω :-/

Θα περασω μια βολτα απο εκει...

Πως την δοκίμασες ότι σου αποκατέστησαν το πρόβλημα ? Εκανες στην παραλαβή δοκιμές?

Οσο για την εργασία αλλαγής μόνο του grip το service του Δαμκαλίδη μου ζήτησε 100!! Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν τη δοκιμασα.
Γι αυτο εγραψα οτι δεν ξερω σε τι ποσοστο εχει διορθωθει το προβλημα του flare , μιας και το ειχα δει ΜΟΝΟ μια φορα και σε πολυ xtreme κατασταση. Εκτοτε το αγνοουσα...
Μολις σημερα την παρελαβα με courier.
Ειχα τηλεφωνησει απο τον Ιουλιο για την επισκευη, και μολις την προηγουμενη εβδομαδα με πηραν για να παω (μαζι με αλλους 3 μου ειπαν οτι θα με εξυπηρετησουν)
Σε ενδιαμεσες επικοινωνιες που ειχα, μου απολογηθηκαν οτι πανευρωπαϊκα, τα ανταλλακτικα φτανουν με το σταγονομετρο.
Δεν χανεις κατι να τους παρεις ενα τηλεφωνο NtinosP.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης, αυτη τη στιγμη της περναω και το FW 1.10 απο το http://downloadcenter.nikonimglib.com/en/download/fw/157.html