Re: Απάντηση: Nikon D80 ή Pentax K20 D
O φακος του κιτ για αρχη λεει τιποτα ή χρειαζεται και αλλο φακο. Παντως νομιζω, χωρις να γνωριζω κιολας, οτι ειναι πιο φτηνοι οι φακοι της Pentax απο οτι οι Νικον. Αν ισχυει αυτο μακροπροθεσμα με αγορα φακων ειναι η μια η αλλη. Παντως το κρατημα ειναι ολα τα λεφτα.Βασικά, ο καθένας σκέφτεται με τα δικά του κριτήρια...εγώ ας πούμε, όταν αποφάσισα να κινηθώ για dslr, είχα πάντα καρφωμένο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου τον πατέρα μου που είχε πάντα αγάπη για τις Pentax...οπότε κινήθηκα προς τα εκεί...τώρα θα μου πεις...κριτήριο είναι αυτό ; Είπαμε, ότι θέλει ο καθένας αγοράζει...αγόρασα λοιπόν την Κ100D κιτ. Πήρα 1-2 φακούς ακόμα κ κάποια φίλτρα κ άρχισα να ασχολούμε. Μου άρεσε πολύ, είχα κ κάποια χρήματα ακόμα, ήθελε κιόλας την Κ100 η αδερφή μου, οπότε μετά από κάποιυς μήνες, πήγα στην Κ20D, μόνο σώμα. Είμαι ένας πάρα πολύ ευχαριστημένος χρήστης των Pentax κ αργότερα, αν αλλάξω, πάλι εκεί θα πάω. Κάνω ότι θέλω πολύ εύκολα, έχω φακούς που με ικανοποιούν κ βρίσκω κ άλλους, όχι όμως στην πληθώρα των cannon, αλλά οκ. :a0210: