Μερικές φωτό από χθεσινή βολτούλα με γομάρ. Η D700 με Sigma 50mm f1.4 EX DG HSM και η D800 με Nikkor 80-200mm f2.8 D. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για συγκριτικό αλλά για real world samples των 2 μηχανών σε υψηλά ISO.
Βλασση σε προηγουμενο ποστ ειδα καποια, καποιες, ενδιαφερουσες αναφορες στο Phototeam.gr,ειδα επισης πολλα μελη απο το δικο μας φορουμ εκει και αποφασισα να γινω μελος,εγινα... αλλα δεν ενεργοποιηται ο λογαριασμος ?Τι παιζει...τα φωτα σου.
Να πω μερικές εντυπώσεις μιας και τη χρησιμοποίησα αρκετά αυτές τις μέρες. Να ξεκινήσω από το πιάσιμο. Κάθεται πολύ καλύτερα στο χέρι μου από τη D700 μου και θα έλεγα πως είναι η καλύτερη σε αίσθηση μηχανή που έχω πιάσει.. Δε θυμάμαι τη D3s βέβαια. Για το λιγότερο βάρος από τη D700 δε μπορώ να πω κάτι γιατί δεν την έχω χρησιμοποιήσει εκτενώς για να τη συγκρίνω. Η ταχύτητα εστίασης είναι πολύ καλή, ίσως λίγο πιο αργή από τη D700 αλλά γενικά μου φαίνεται πολύ γρήγορη. Ειδικά σε 'μένα που μέχρι πριν λίγο καιρό τραβούσα με D40.. Η ακρίβεια της εστίασης με τους Sigma 24-70mm f2.8 HSM και Nikkor 80-200mm f2.8 D ήταν εξαιρετική. Με τον Sigma 50mm f1.4 υπήρχε λίγο back focus αλλά το ίδιο γίνεται και στη D700, οπότε το ρίχνω στο φακό. Με το AF Tune το πρόβλημα λύνεται. Η λεπτομέρεια που βγάζουν τα 36MP δεν υπάρχει. Πραγματικά κοιτάω τα RAW και χαζεύω. Οι φακοί που μπαίνουν στη μηχανή παίρνουν τα πάνω τους.. Για το ISO και το DR δε θα πω κάτι, τα λέει όλα η DxO . Η ποιότητα του βίντεο σφάζει.. Πολύ λιγότερο rolling shutter από τη ΝΕΧ-5 μου, λίγος θόρυβος μέχρι τα 3200 ISO, ανεκτός στα 6400 και γενικότερα έχει πολύ καλή λεπτομέρεια.. Εντύπωση μου έκανε το ενσωματωμένο μικρόφωνο, πολύ καλή η ποιότητα του ήχου του. Και επιτέλους καλό LV, όχι σαν το άχρηστο της D700. Το μόνο πρόβλημα με αυτή τη μηχανή είναι τα ΜΒ που παράγει.. Τα lossless compressed 12bit είναι γύρω στα 34ΜΒ, τα uncompressed 14bit στα 75ΜΒ.. Βλέποντας τη λεπτομέρεια που κρατάει όμως πιστεύω πως τα αξίζει.. Γενικά τη βρίσκω απίστευτη σαν μηχανή και μακάρι να μπορούσα να την αγοράσω, αλλά το budget μου μόνο used D700 μου επέτρεπε. Ίσως όταν βγει η D900..
Ένα γενικότερο πρόβλημα που έχω να αναφέρω και δεν ξέρω αν συμφωνούν άλλοι μαζί μου είναι το menu. Η βασική δομή είναι ίδια με τη D40 μου του 2006, αλλά πλέον υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις και τρως ώρα να βρεις αυτή που θέλεις.. Πιστεύω πως θα ήταν καλή μια αναδιαμόρφωση στα επόμενα μοντέλα.
Και για να μην ξεχνιόμαστε.. Λεφτά υπάρχουν. :ADFADF1:
αυτο που ζηλευω στην d800 δεν ειναι τοσο τα μεγαπιξελ,γιατι ενταξει πες δε θα εκτυπωσεις ποτε σε τοσο μεγαλη αναλυση και εν τελει οταν θα κανεις resize θα εχεις ιδια ποιοτητα με αλλες μηχανες (ναι καλυτερη αλλα οχι τραγικη η διαφορα) αλλα το βιντεο της..επιτελους εβγαλε η νικον μια μηχανη με αρκετα καλη ποιοτητα βιντεο.
αλλο ~1000 ευρω για δ700 (ff) και αλλο 2600 για d800 (φφ , καλυτερο δυναμικο ευρος και το πιο σημαντικο βιντεο)