O nikon 16-35 4.0 vr στοιχίζει 1000 ευρώ. Ο nikon 24-120 4.0 vr στοιχίζει 1000 ευρώ. Και οι δυο έχουν καλύτερη απόδοση από τους αντίστοιχους της canon. Τώρα για τον τηλεφακό είναι γεγονός ότι η nikon δεν εχει αντίστοιχο δικό της φακό και όλοι την κακίζουμε γι αυτό. Μόνη λύση η αγορά σε καινούριο ενός tamron 70-200 2.8. Άρα έχουμε ένα κόστος 2700 ευρώ με αγορασμένους τους φακούς από Ελλάδα ή από Γερμανία.
Για τον 16-35 θα συμφωνήσω στην ποιότητα εικόνας με μικρή διαφορά αλλά όχι για τον 24-120 . Και για τον τηλεφακό 70-200/4 is το χάος....
Άσε τις μάκρο δυνατότητες....
Αν η νίκον κάνει ένα μπαμ και προσπεράσει σε φακούς τότε δεν θα υπάρχει νέος αγοραστής που θα διαλέγει κανον.
Αν βγαλει και η Canon εναν σοβαρο 14-24 (τον οποιον σχεδιαζει ηδη , εχουμε δει την πατεντα και τα blueprints) και ενα σωμα υψηλης αναλυσης θα ριχνουμε τα ζαρια να διαλεξουμε συστημα μιας και θα ειναι νταλε κουαλε.
Μια από τα ίδια κι εγώ Παύλο...αλλα εγω σκεφτομαι μερικες φορες να παρω κανα σωμα της κανον μονο και μονο για τον MP-E 65mm f/2.8
Μια από τα ίδια κι εγώ Παύλο...
Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που μπορεί να μας τύχει είναι να μην προσπεράσει κανείς τον άλλο με μεγάλη απόσταση. Αλλιώς θα επανεμφανιστούν μονοπώλια.
Δεν έχω ασχοληθεί με τεστ αλλά δεν είναι unfair (ή και αδύνατο να μην εμφανίσει προβλήματα ποιόητας) η εξομοίωση στο ίδιο μεγεθος και για το ίδιο κάδρο ενός αρχείου 22 σε 36?For the purpose of this test, my files were normalized in order to compare them on a monitor screen. It's unfair to downsize the D800 36MP file to 22MP in order to compare the advantage of higher resolution. Doing so, would throw away detail from the higher resolution file. Instead, I interpolated the 22MP file to 36MP. I believe this is a fair comparison because both files will be printed at the same paper size. Since I can not demonstrate print detail on the web, I will show 100% magnification crops displaying identical size dimensions for both cameras.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.