Nikon D800

Απάντηση: Re: Nikon D800

με απόδειξη παρακαλώ κι όχι απλώς ράδιο αρβύλα. Ελπίζω να είναι πραγματική η απόδειξη κι όχι μούφα.

Αυτό το "36mp" μου χτυπάει συναγερμό ότι μάλλον πρόκειται για απάτη, κάποιου που θέλει να διαδώσει όχι μόνο ότι το μοντέλο είναι κοντά στα ράφια, αλλά έχει και συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Re: Απάντηση: Re: Nikon D800

Αυτό το "36mp" μου χτυπάει συναγερμό ότι μάλλον πρόκειται για απάτη, κάποιου που θέλει να διαδώσει όχι μόνο ότι το μοντέλο είναι κοντά στα ράφια, αλλά έχει και συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Τι εννοείς Τάσο; Ποιός να το κάνει αυτό; Τα 36 Mpix είναι επιβεβαιωμένη προδιαγραφή, η μόνη επιβεβαιωμένη, τα άλλα παίζουν.

Το οτι η μηχανή πρέπει να είναι έτοιμη, είναι κάτι που φαίνεται απο πολλά σημάδια. Υπάρχει η πληροφορία οτι εδώ και ένα μήνα γύριζαν ταινία στο Σικάγο για το promotion, στις 7/2 υπάρχει κάποια παρουσίαση Nikon, αν και παίζει να αφορά μόνο κόμπακτ. Λογικά θα πρέπει να αφήσουν κάποιο χρόνο στην D4 να μονοπωλήσει τον ειδικό τύπο και να την παρουσιάσουν κατα προτίμηση ένα+ μήνα μετά την 1Dx για να της σπάσουν την δημοσιότητα. Απο την άλλη, και η 7/2 έχει την λογική της γιατί αν είναι έτοιμη δεν μπορεί να περιμένει και πολύ καθώς υπάρχουν φήμες και ανησυχίες οτι η 1Dx μπορεί να καθυστερήσει.

Απο την άλλη, και η 7/2 έχει την λογική της γιατί αν είναι έτοιμη δεν μπορεί να περιμένει και πολύ καθώς υπάρχουν φήμες και ανησυχίες οτι η 1Dx μπορεί να καθυστερήσει.

Δεν υπαρχει περιπτωση να τους ενδιαφερει η εμφανιση της 1Dx για το ποτε θα βγαλουν την D800. Τελειως διαφορετικο αγοραστικο κοινο.

Ισα ισα δεν νομιζω να θελουν να ακολουθησουν (σε θεμα δημοσιευματων και promotion) και τα δυο σωματα της Canon (μπορει και 3 αν βιασουν την 7DII) των δικων τους .
Ολα ειναι θεμα και Promotion.
Θα προτιμουσαν λογικα να βγαλουν την D800 μετα την 1Dx για να ξαναστρεψουν πανω τους τα φωτα μιας και η απαντηση της Canon στην D800 ουτε καν ακουγεται.....

Δεν υπαρχει περιπτωση να τους ενδιαφερει η εμφανιση της 1Dx για το ποτε θα βγαλουν την D800. Τελειως διαφορετικο αγοραστικο κοινο.....
Δεν είπα πουθενά οτι έτσι θα πάρει η D800 πωλήσεις απο την 1Dx. Είπα οτι έτσι θα μονοπωλήσουν τά μέσα για μεγαλύτερο διάστημα, οτι η Nikon δηλ θα μοστράρει σαν φίρμα και πρώτη είδηση περισσότερο καιρό. Σαν όνομα δηλ θα εκμεταλλευτει συνολικά καλύτερα τα μέσα με απλήρωτο promotion του brand name.

Πολύ παιχνίδι τακτικής από τις δύο εταιρείες. Μέχρι τελευταία στιγμή πιστεύω υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα χρονοδιαγράμματα και ίσως και χαρακτηριστικά.
Η canon δεν νομίζω να αργήσει πολύ αν παρουσιαστεί η d800 και μετά για να βγάλει και αυτη την 5d iii .
Ας ελπίσουμε ο ανταγωνισμός αυτός να περάσει και στα χαρακτηριστικά των μοντέλων και στις τιμές τους όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Και με το καλό και στα πιο entry level μοντέλα.

Το παιχνίδι τακτικής το υποθέτω, δεν είναι δεδομένο. Μου φαίνεται λογικό και fair. Οποιος μπορεί να μονοπωλήσει τα μέσα για μεγαλύτερο διάστημα θα ήταν χαζός να μην το κάνει, αρκεί να μην θυσιάζει άλλα πράγματα γι αυτό.

Δεν είπα πουθενά οτι έτσι θα πάρει η D800 πωλήσεις απο την 1Dx. Είπα οτι έτσι θα μονοπωλήσουν τά μέσα για μεγαλύτερο διάστημα, οτι η Nikon δηλ θα μοστράρει σαν φίρμα και πρώτη είδηση περισσότερο καιρό. Σαν όνομα δηλ θα εκμεταλλευτει συνολικά καλύτερα τα μέσα με απλήρωτο promotion του brand name.

Ουτε εγω ειπα οτι ειπες οτι θα παρει μερτικο αγορας η "μικρη" Νικον απο την "μεγαλη" Κανον.Οταν λεω οτι ειναι αλλο το αγοραστικο κοινο εννοω οτι ακομα και το promotion απευθυνεται στοχευμενα σε αυτους που προκειται κυριως να αγορασουν. Εγω πχ που ενδιαφερομαι για τα "δευτερα στην ταξη" σωματα των εταιρειων λογω μπατζετ δεν θα με πολυαπασχολησουν τα promotion για τα "επαγγελματικα" θηρια .

Και δεν ειμαι καθολου βεβαιος οτι η Νικον θελει να βιαστει να βγαλει την D800 και μετα να εχει την Κανον να μονοπωλει τα δημοσιευματα με την ελευση της 1Dx και ......καααααααποια στιγμη της 5DIII.

Εκτος αν βγαλει ενα εκπληκτικο απο καθε αποψη σωμα που να ειναι βεβαιη οτι θα τσακισει σε προδιαγραφες-αποδοσεις-τιμες την αντικαταστατρια της 5DIII και δεν την πολυνοιαζει. Το κακο ειναι οτι δεν ακουγεται τιποτα ρε παιδι μου με την 5DIII . Η ειναι να βγει μετα το καλοκαιρι..!! ή μας κανουν πλακα δεν εξηγειται τετοια βουβαμαρα.
Η περιμενουν πρωτα να βγει η D800 .....

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι η CANON θα κυκλοφορήσει πρώτα την 1 DS MKIV? Μήπως ξεχνούμε ότι υπάρχεικαι η ναυαρχίδα και ότι αυτή θα έπρεπε να είχε ανανεωθεί μερικά χρόνια πριν;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D800

Τι εννοείς Τάσο; Ποιός να το κάνει αυτό; Τα 36 Mpix είναι επιβεβαιωμένη προδιαγραφή, η μόνη επιβεβαιωμένη, τα άλλα παίζουν.

Εννοώ ότι το να γράφει αυτό το χαρακτηριστικό μια απόδειξη ταμειακής, μου φωνάζει για πλαστότητα. Τώρα ο πλαστογράφος μπορεί να πέφτει μέσα στην πρόβλεψή του για 36mp, άλλο αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D800

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι η CANON θα κυκλοφορήσει πρώτα την 1 DS MKIV? Μήπως ξεχνούμε ότι υπάρχεικαι η ναυαρχίδα και ότι αυτή θα έπρεπε να είχε ανανεωθεί μερικά χρόνια πριν;

Ναυαρχίδα στα χαρτιά μόνο Βλάση. Είναι μοντέλο 4+ ετών, και πλην της ποιότητας κατασκευής ουσιαστικώς υποσκελίστηκε πλήρως από την 5D2, με βασικό ατού της δεύτερης το διπλό ταμπλό (λέγε με βίντεο). Έχω την αίσθηση ότι ναυαρχίδα και μοντέλο αιχμής παρέμεινε μόνο η σειρά 1D. Δεν νομίζω εξάλλου ότι θα μιλάμε για αντικαταστάτη της 1Ds μετά από 4 1/2 χρόνια, αλλά για για ένα αδελφό μοντέλο της 1Dx, υψηλής ανάλυσης. Εγώ αμφιβάλλω εάν θα βγει, και κατά πόσο θα είχε νόημα. Εάν πραγματοποιεί όσα υπόσχεται η 1Dx, θα είναι μοντέλο για τον κάθε επαγγελματία, πλην των φωτογράφων στούντιο.

Eγω παλι εχω την εντυπωση οτι μετα την Eos1Dx παπαλα......

Δεν θα βγει αλλη αντιστοιχου τυπου με crop σενσορα και θα κυκλοφορησει μονο το "εναλλακτικο κτηνος" των 4k που εξηγγειλαν για τον επομενο χρονο (ουσιαστικα).

Αν μεινει και η Nikon με την D4 τοτε παμε παλι για την εποχη των αναλογικων με τις αντιστοιχες F,F2,F3......

Αν παλι για καποιο λογο οι κοκκινοι θελουν να δωσουν στον επαγγελματια ενα κροπ σωμα με δυνατοτητες σπορ φωτογραφησης πολυ πιθανον να ειναι αυτη η νεα 7dII.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D800

Εννοώ ότι το να γράφει αυτό το χαρακτηριστικό μια απόδειξη ταμειακής, μου φωνάζει για πλαστότητα. Τώρα ο πλαστογράφος μπορεί να πέφτει μέσα στην πρόβλεψή του για 36mp, άλλο αυτό.

Σε έχω χάσει τελειως. Δεν καταλαβαίνω γρι...

Προφανως εννοει οτι τα τεχνικα χαρακτηριστικα μιας μηχανης δεν εχουν θεση-λογικα- σε μια αποδειξη οπου το μονο που θα αναγραφετο θα ηταν το μοντελο.

Σαν να σου προπωλω μια φρατζολα ψωμι και να λεει στην αποδειξη "Μισο κιλο λευκο ψωμι με κρατσανιστη κορα 1 ευρω και 20 λεπτα".

Εκτος αν ο τυπος ξερει τοσα πολλα και οντως η Νικον το εχει κολλησει στον τιτλο της καμερας οπως κανει πχ η Phase one στις πλατες της για να τις ξεχωριζουν οι αγοραστες της αλλα και για να τις διαφημιζει παραλληλα μιας και τοση αναλυση δεν υπαρχει αλλη.

Κοντος ψαλμος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D800

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς, γιατί δεν είχα ακολουθήσει το λινκ να δω την απόδειξη και χάθηκα...

Discontinued in Japan
Jan 25 (news)--New regulations in Japan, along with the end of life cycle itself, have prompted Nikon to stop selling the D300s and D700 there, and these models have been moved to the Discontinued camera list on the Nikon Japan sites.

Given next week's big camera trade show in Japan, don't be surprised if new models get announced. Nikon isn't likely to leave a huge gap between the D7000 and D4 open for very long.

http://www.bythom.com/

Nikon D800 on February 7th, Coolpix cameras on February 2nd

nikonrumors.com said:
I already mentioned about the Nikon event on February 7th, 2012 but I was not sure what would be announced on that date. It will be the Nikon D800. The camera will have 36MP (not 24MP like reported on several websites). The new Coolpix cameraswill be introduced on February 2nd, 2012.

For all US readers this means the official press release will be around midnight on February 6th and February 1st respectively.

I do not expect any other products to be announced at that point. The two new DX lenses will probably be part of the D400 (or whatever the name will be) introduction later this year (I hear end of March, but this may change).

The Nikon D800 will start shipping few week after the announcement.

The camera will be on display at the CP+ show in Japan (drop me a line if you are going to visit this show).

There are multiple Nikon events scheduled in various stores across the world where you will be able to experience the new D800.