Nikon D800

Σημερα ειναι η φημολογουμενη μερα εξαγγελιας της ?

Αντε να δουμε δειχνει πραγματικο τανκ.(εχει εκτινασσομενο φλας ή σχεδιαστικη κομπινα ειναι αυτη στο πενταπρισμα ?)

Δεν μπορώ να φανταστώ τόσα mp σε ποιόν θα χρειαστούν πραγματικά. Γιατί η μηχανή απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες αλλά πιο πολύ σε σοβαρούς ερασιτέχνες.
Ας περιμένουμε να δούμε εντυπώσεις από πρώτο χέρι και βλέπουμε....

Επίσης αναρωτιέμαι αν έχει καλύτερη συμπεριφορά στα σκοτεινά από τον προκάτοχο του...... αν τα mp βγαίνουν καθαρά στην πράξη ....... και ποιοί φακοί θ'αντέξουν να "δείξουν" τόσα mp.....

Last edited:
είναι 100 γρ. ελαφρύτερη, έχει λιγότερα fps, έχει περισσότερες δυνατότητες για υψηλά iso αλλά μένει να το δούμε στην πράξη, έχει νέο AF.

Η ανάλυση είναι στα ουράνια, αλλά ευτυχώς η τιμή δεν ανέβηκε υπερβολικά. Τουλάχιστον τα 2830 ευρώ που ανακοινώθηκαν δεν είναι τιμή έξω από το βαλάντιο αρκετών. Βέβαια αν κάποιος δεν έχει τους κορυφαίους φακούς, μάλλον θα χρειαστεί κι άλλα 4.000 για να τους κάνει συντροφιά.

Απάντηση: Re: Nikon D800

Σου αρκούν αυτοί οι λόγοι για αναβάθμιση ; Και μαζί αναβάθμιση υπολογιστή και πιθανόν νέους φακούς ...... Και για ποίες περιπτώσεις και πόσες θα χρειαστούν τόσα mp;
Τέσπα ας μην γίνομαι γκρινιάρης απλώς η Νίκον μας είχε συνηθίσει σε λίγα και καλά mp .

Re: Απάντηση: Re: Nikon D800

όχι δεν θα αναβαθμιστώ και ο κύριος λόγος είναι ο οικονομικός. Δεν έχω τόσα χρήματα και μάλλον δεν θα έχω ξανά στη ζωή μου διαθέσιμα 5.000-8.000 για φωτογραφικό εξοπλισμό.

Από εκεί και πέρα όποιος έχει δει και δουλέψει με αρχεία από τη d3x καταλαβαίνει ότι αν υπάρχει η ίδια ποιότητα σε χαμηλά iso στα 36 μέγα, τότε πρόκειται απλώς για ένα όνειρο.

Προσωπικά ονειρεύομαι να ξαναφωτογραφίσω το Άγιο Όρος με αυτή τη μηχανή και με τους φακούς NIKKOR 24 PCE, 24-70 2.8, 80-200 2.8, ίσως και τον 14-24.

Για ΗΥ τώρα. Μμμμμ.... ένας ι5 με 16 μέγα στη RAM και με έναν SSD για scratch disc μάλλον δεν στοιχίζει πολύ. Και τα επεξεργάζεται τα αρχεία μια χαρά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D800

Προσωπικά ονειρεύομαι να ξαναφωτογραφίσω το Άγιο Όρος με αυτή τη μηχανή και με τους φακούς NIKKOR 24 PCE, 24-70 2.8, 80-200 2.8, ίσως και τον 14-24.

Για ΗΥ τώρα. Μμμμμ.... ένας ι5 με 16 μέγα στη RAM και με έναν SSD για scratch disc μάλλον δεν στοιχίζει πολύ. Και τα επεξεργάζεται τα αρχεία μια χαρά...

Ε άντε κανόνισε. Για το Όρος λέω. Αν και έχω τριπλέτες λήψεων που περιμένουν ακόμη επεξεργασία για hdr από την προηγούμενη φορά (μην βαράτε...).
Για υπολογιστή, απαιτητικό σε βρίσκω, νομίζω μπορείς να τη βγάλεις φθηνότερα. To PS είναι threaded εφαρμογή, που αξιοποιεί τους πολλούς πυρήνες, άρα και οι φθηνότεροι (αλλά 4πύρηνοι) AMD θα έκαναν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους. Κι εγώ να πω την αλήθεια, ένα τέτοιο συστηματάκι σκέφτομαι, με Α6, 8 γίγα DDR3 1600, και έναν 120ρη SSD. Θαρρώ θα με καλύψει μια χαρά στο PS.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D800

Κάνε πρώτα τα hdr να τα δούμε και μετά σε πάω στο όρος αλλά μετά την 25η. Μπορούμε να κάνουμε για έξοδο αρχές Απρίλη, n' est pas? Μέχρι 4 άτομα άνετα.

Δύο μοντέλα παρακαλώ D800 & DB00E

Nikon engineers have developed a unique alternative for those seeking the ultimate in definition. The D800E incorporates an optical filter with all the anti-aliasing properties removed in order to facilitate the sharpest images possible.
This is an ideal tool for photographers who can control light, distance and their subjects to the degree where they can mitigate the occurrence of moire. Aside from the optical filter, all functions and features are the same as on the D800.

Note: The D800E carries an increased possibility that moire and false color will appear, compared to the D800. IR cut and antireflective coating properties of the optical filter remain the same with both versions.

Last edited:
Kαλα θα ηταν να μπορεις να το κανεις on-off.....

Δυο σωματα το θεωρω πολυ κακη εμπορικη κινηση. Εκτος αν πιστευουν οτι θα τα παρουν και τα δυο σωματα καποιοι οποτε πασο.

Κι εγώ. Και ένα κροπ σώμα για τα υπόλοιπα :p
Σε τοπίο και μάκρο ζουζουνιών δύσκολα απαντάς συνθήκες εμφάνισης μουαρέ ούτως ή άλλως.