Nikon D800

Απάντηση: Re: Nikon D800

Μα δεν αναφερομαι μονο στη D800 ... για ολες μιλαω .
Οταν εχεις μειωση σε 1,5 χρονο 50% εσοδων .... ολα ειναι μονο για φιλισοφικη συζητηση !

Αυτά ισχύουν για τους εδώ υποψήφιους αγοραστές... Να γράψουμε στη Νίκον να βγάλει, πλάι στη D800E, και μια D800GE. Greek Edition. Δίχως φωτόμετρο και υποσύστημα AF, με πεντάπρισμα διαλογής, πλαστικό σώμα και οθόνη 1,5'', στα μισά λεφτά, για τους χειμαζόμενους συμπατριώτες μας φωτογράφους (και βιντεογράφους)

για την Νίκον, που τώρα ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα της μη χρήσης ΑΑ φίλτρου, σας τρέχουν τα σάλια
για την sigma SD1, που δεν έχει ΑΑ και συνάμα διαθέτει τον καταπληκτικό foveon αισθητήρα, τσιμουδιά....

πάρτε νικον λοιπόν!

Re: Απάντηση: Nikon D800

για την Νίκον, που τώρα ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα της μη χρήσης ΑΑ φίλτρου, σας τρέχουν τα σάλια
για την sigma SD1, που δεν έχει ΑΑ και συνάμα διαθέτει τον καταπληκτικό foveon αισθητήρα, τσιμουδιά....

πάρτε νικον λοιπόν!

nema pari, nemam kamera ( δεν υπάρχουν χρήματα, δεν θα έχουμε κάμερα)

tha skaso apo tin plati.gemisa mia 8ra me raw apo tin 800 kai tin 800e kai me eide o typos kai moy tin ekane format. den ithele na moy tin dosei piso gia na min kano recovery. xerete an einai eykolo kati tetoio?

milame foveres mixanes... mikres.. tin 4d den prolava oute na tin piaso... tanks

o 85/1,8 poly kalos se aisthisi

Γιατι σου εκανε format ? Σε στρατιωτικη περιοχη εισουν ?

Σιγα την πιθανοτητα να δυσφημιστει η καμερα απο τα αρχεια που θα τραβουσες.....και πιθανον δημοσιευες ....

Την εχεις την καρτα ??

Αν την έχεις την κάρτα και δεν σου έγραψε κάτι αλλο οι πιθανότητες ανάκτησης είναι μεγάλες

Την εχω την καρτα, αλλα τραβηξα μια φωτο να δω αν δουλευει ή μου την χαλασε... μια ωρα παιδευοταν να σβησει τις φωτο... εκτος αν εψαχνε και αυτος μεσα στα μενου να βρει το φορματ...

Μου ειπε τα γνωστα, ειναι beta και preproduction και θα χασει τη δουλεια του αν βγει στο ιντερνετ κατι και οτι θα με εμπιστευθει να μην ανακτησω αρχεια και μια ωρα θεωρια...

Αν την έχεις την κάρτα και δεν σου έγραψε κάτι αλλο οι πιθανότητες ανάκτησης είναι μεγάλες

Αν ειναι ευκολο ριξε καμμια ιδεα, γιατι με συγχυσε ο τυπος...

Χοντρικα να πω...

Κρατησα πριν κανενα χρονο την 700ρα του Βλασση... δειχνει πιο συμμαζεμενη η νεα. Πιο μικρη σε μεγεθος, αλλα στιβαροτατη. Μου προξενησε αρνητικη εντυπωση ομως το γκριπ, κατι δεν με βολεψε σε σχεση με την κανον 40D. Σα να γλιστρουσε, οταν πηγαινα να βαλω τον δεικτη στο κλειστρο. Εχει μια περιεργη κλιση, αλλα μπορει και να μου φανηκε.

Το σκοπευτρο.... δεν θυμαμαι της 700 αλλα με αυτο, σα να μην εβαζες μηχανη στο ματι, οτι βλεπεις κανονικα το βλεπεις και απο κει μεσα... εντυπωσιακο (η εμπειρεια μου ειναι με της κανον 40D).

Τα 51 σημεια εστιασης στο ματακι, ενοχλουν... μικρα και πολλα... η εστιαση αμεση εστω και στα μισοσκοταδα του χωρου παρουσιασης... αυτο που αργουσε ηταν η προεπισκοπιση των φωτο... θυμαμαι (απο την D200, παλι του Βλασση) οτι ειναι σφαιρα συνηθως (σε σχεση με τη δικια μου). Μαλλον θεμα σοφτγουερ...

Στη μια απο τις 800ρες ηταν ενεργοποιημενο το κεντρικο αλλα εβγαζε και κατι αγκυλες δεξια και αριστερα, δηλαδη επιανε περισσοτερο χωρο για να εστιασει. Στην αλλη, πρεπει να ηταν ενεργοποιημενα ολα τα σημεια, γιατι αναβαν 3 και 4 σημεια εστιασης.

Η οθονη μεγαλη, κανενα προβλημα, αλλα οχι και κατι να σε τραβηξει...

Ο ηχος του κλειστρου πολυ απαλος, μαλλον παρομοιος με ολες τις νεοτερες dslr. Κανενας κραδασμος απο τον καθρεφτη δεν ερχοταν στο χερι, σα να μην υπηρχε.

Αυτα τα ολιγα προλαβα να... καταλαβω...

Οι δυο 800ρες ειχαν 85ρη φακο και η D4 τον 70-200... μιλαμε για θηριο.... δεν τολμησα καν να την ακουμπησω... πρεπει να ειχε και κατι εξτραδακια επανω, στο πλαι, αλλα δεν καταλαβα τι ηταν...

Εριξα μια ματια και στην V1 και την συμπαθησα περισσοτερο απο την πρωτη φορα που την ειχα δει... το ηλεκτρονικο ματακι δεν μου αρεσε καθολου ομως... πιστευω πως η ΝΕΧ7, που ειναι παρομοια σε μεγεθος και ποιοτητα κατασκευης ειναι.... καλη αγορα...!!!! (Αλεξ, καλοριζικη)....

Αν ειναι ευκολο ριξε καμμια ιδεα, γιατι με συγχυσε ο τυπος....

Βρες και κατέβασε το "RescuePro" και εγκατέστησε το, βάλε την κάρτα στο reader και ζήτησε απο το RescuePro να καταργήσει το φορμάρισμα. Αν δεν έχεις γράψει τίποτα στην κάρτα, θα την ξεφορμάρει ή θα διαβάσει τα αρχεία και θα τα αντιγράψει στον δίθσκο σου.

untitled.JPG

Ευχαριστω, το παλευω και κατι γινεται προς στιγμην...

Παντως στιγμη δεν την αφηνουν ησυχη τη νικον

Sony has confirmed it will be making a full-frame replacement for its flagship A900 DSLR. No further details were given during a round-table discussion at the CP+ show in Japan, but we find it hard to believe the result will step away from the SLT technology the company has invested so heavily in

Απο εδω

Ειναι και προχωρημενη η ωρα αλλα εχω την εντυπωση οτι ο Nikon Guy, πρωτα μετετρεψε τα NEF σε jpg 160x120 και μετα τα φορμαρισε... αν και στο recovery δινει 75,5ΜΒ αρχειο και στις λεπτομερειες γραφει ΝEF... θα το ψαξω

View attachment 76533

Attachments

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    71.6 KB · Views: 158
Αν μου πει κανεις και πως τα σωζω στο δισκο... εχω φτασει στο παραπανω σημειο και δεν βρισκω καποιο τροπο να τα σωσω... το output folder με οδηγει σε ενα φακελο που δεν υπαρχει και δεν κανει τιποτε...

Την εχω την καρτα, αλλα τραβηξα μια φωτο να δω αν δουλευει ή μου την χαλασε... μια ωρα παιδευοταν να σβησει τις φωτο... εκτος αν εψαχνε και αυτος μεσα στα μενου να βρει το φορματ...

Μου ειπε τα γνωστα, ειναι beta και preproduction και θα χασει τη δουλεια του αν βγει στο ιντερνετ κατι και οτι θα με εμπιστευθει να μην ανακτησω αρχεια και μια ωρα θεωρια...

Καλα καλα πεστου .....Ελεος με το απορρητο στρατιωτικο μυστικο.

Οταν τα καταφερεις βαλε εδω μεσα να δουμε τιποτα.

Last edited:
Λοιπον, ο τυπος ηταν πονηρος, αλλα οχι οσο επρεπε... τραβηξε σε ριπη πολλες φωτο ωστε να σβηστουν αυτες που εβγαλα, αλλα δεν τραβηξε αρκετες και 3-4 γλιτωσαν (η ριπη του ηταν ενας τοιχος).

Το rescue pro δουλεψε καλα... προηγουμενως το μπλοκαρε το antivirous...

Εχω λοιπον μερικα NEF στα 70+ ΜΒ που ομως δεν τα υποστηριζει το φωτοσοπ... ανοιγουν ομως με το irfan view... τωρα να σκεφτω τι θα τα κανω...

untitled.jpg