Nikon D810

μου κάνει εντύπωση πάντως, γιατί έχω δει 2-3 αγγελίες με d750 προς πώληση, είτε ολοκαίνουριες, είτε με ελάχιστα κλικ. Παράξενο για τόσο καινούρια μηχανή με τόσο καλές κριτικές

ετσι παιδια, να εχουν κουσουρια να πεφτουν οι τιμες!:flipout:

δεν υπαρχει καλυτερη ff για τοπια απο την d800 :grinning-smiley-043

μου κάνει εντύπωση πάντως, γιατί έχω δει 2-3 αγγελίες με d750 προς πώληση, είτε ολοκαίνουριες, είτε με ελάχιστα κλικ. Παράξενο για τόσο καινούρια μηχανή με τόσο καλές κριτικές

Μάλλον κάποιοι τρόμαξαν από το ... "flare"

Eγώ πάλι δεν έχω δει πολλές αγγελίες για πώληση της D750. Αλλά σίγουρα δεν έχω δει καμία για πώληση της D810. Για τις 800/800e έχω δει, αλλά για την 810 καμία. Αυτό σημαίνει ότι η 810 μάλλον σπέρνει :)))))) Όμως είναι ακριβή για πολλούς (και εμένα) και αυτό προφανώς μας κάνει να στρεφόμαστε στην 750. Καλά τα 36mp, το καλύτερο DR και κάποια άλλα καλούδια, αλλά και το 1000άρικο παραπάνω... παίρνεις έναν αξιοπρεπέστατο φακό. Απόψεις φυσικά είναι αυτές!

Προσωπικά πάντως, από χθες είμαι κάτοχος της D750 και του Nikkor 24-70 2.8

Έδωσα την D7100 και τον Nikkor 17-55 2.8, συνδιασμός που κατά την ταπεινή μου άποψη και μετά από χιλιάδες φώτο και ώρες επεξεργασίας, ήταν διαμάντι.

Έπειτα από ένα AF adjustment (-7) δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί focus όσον αφορά στα back focus & front focus (τραβάω πάντα af-s). 70.000 υπέροχα κλικ

Με το που έκανα το πρώτο κλικ στην D750 σε υψηλό iso (6400) διαπίστωσα την διαφορά. Απλά δεν συγκρίνεται. Η 7100 ήταν καλή μέχρι το 800, μέτρια έως κακή στο 1600 (ανάλογα τις συνθήκες). Η D750 στο 1600 είναι λες και τραβάς 800 ή και χαμηλότερο.

Όσον αφορά στην ακρίβεια του focus, φαίνεται σωστή με κάποια γρήγορα τεστ. Μένει να επιβεβαιωθεί στο "πεδίο".

Σκέφτηκα την 810, αλλά το θεώρησα υπερβολή και θα με χάλαγε πολύ να διαπίστωνα ότι laggάρει όλο το workflow μου λόγω των πολλών megapixels.

to be continued .... :)

Καλοκλικωτη Στελιο !!!

Την συνεχεια (και το παραπανω θα ελεγα) στο δικο της νημα -bye-

οντως !!! απλά είδα συζήτηση για 750 και πετάχτηκα :P

αν μπορεί κάποιος ας το μεταφέρει !!!

Με γειά Στέλιο καλοκλίκωτη! Αν έχεις χρόνο, θα με ενδιέφερε ένα σχόλιο για το CAF των 2 μηχανών (750-7100), αν είναι αισθητά πιο γρήγορη η 750 σε ταχύτητα εστίασης και tracking speed. (αλλά ίσως πρέπει να το γράψεις στο νήμα της 750)

Εννοείται !!!! Και θα επανέλθω στο thread της 750.

Παρόλαυτα οφείλω να πω ότι δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ tracking (AF-S με single point)

Όπως βλέπεις Στέλιο, πολύς κόσμος ενδιαφέρεται. Φαντάσου πόσο μάλλον εγώ, καθώς θα πάω στο σύστημα που έχεις τώρα σύντομα, αφήνοντας σχεδόν το ίδιο που είχες εσύ. Δηλαδή σχεδόν ίδια περίπτωση είμαστε! Θα παρακολουθώ το νήμα της 750 και θα διαβάσω τις εντυπώσεις σου.

Εκει μπανουμε στα μουλωχτα... δεν ξερω αν μπορουμε να μπουμε ολοκληρη διμοιρια...

Λυπαμαι δεν γινεται.

Φομαμαι μηπως βγαζουν καλυτερες φωτος οι sony -bye-