Nikon D810

Re: Ανακοινώθηκε η νέα Nikon D810

Ευχαριστω παιδια!

Λογω ελλειψης χρονου, την πηρα πριν κανα μηνα περιπου πανω κατω, και δεν την αγγιξα καν.

Νομιζω δουλευε οταν την ειδα...χαχα!!

Εχει πολλες βελτιωσεις, αρκετα πραγματακια, και στο βιντεο κ στη φωτογραφια.

Το ΠΣΚ θα κανω την πρωτη σοβαρη χρηση της, εχω 4 δουλειες.

Απλα ακομα το Capture One δεν υποστηριζει τα RAW της , οποτε χρειαζεται λιγο υπομονη...!

Ευχαριστω παιδια!

Λογω ελλειψης χρονου, την πηρα πριν κανα μηνα περιπου πανω κατω, και δεν την αγγιξα καν.

Νομιζω δουλευε οταν την ειδα...χαχα!!

Εχει πολλες βελτιωσεις, αρκετα πραγματακια, και στο βιντεο κ στη φωτογραφια.

Το ΠΣΚ θα κανω την πρωτη σοβαρη χρηση της, εχω 4 δουλειες.

Απλα ακομα το Capture One δεν υποστηριζει τα RAW της , οποτε χρειαζεται λιγο υπομονη...!

Καλοδούλευτη φίλε. Αναμένουμε εντυπώσεις :) Με τον 24-70 θα την δουλέψεις κυρίως? Αν ναι, τότε αναμένω πιο ανυπομονετικά τις εντυπώσεις σου

Καλοδούλευτη φίλε. Αναμένουμε εντυπώσεις :) Με τον 24-70 θα την δουλέψεις κυρίως? Αν ναι, τότε αναμένω πιο ανυπομονετικά τις εντυπώσεις σου

εχω πολλους φακους...καμια 15ρια...

θα τη δουλεψω με οποιον αρμοζει στην καθε περισταση!

αλλα....αφου ξερετε ποιο θα ναι το αποτελεσμα.Η μηχανη κενταει ! Εδωσα την 800E και την πηρα.

Η καλυτερη δυναμικη περιοχη εως τωρα σε dslr φορμα, το οποιο σημαινει θαυματα , ειδικα σε χαμηλα asa με σωστη χρηση...

Διαβάζω ότι το native iso 60 κάνει δουλειά... Και ότι είναι και λίγο οξύτερη από την 800Ε...

Απάντηση: Ανακοινώθηκε η νέα Nikon D810

Και το ενα αλλα και το αλλο θες πραγματικα ΠΟΛΥ καλη θεληση για το δεις στην πραξη....
Ομως μεγαλο συν είναι το ηλεκτρονικο κλειστρο, το διπλάσιο buffer και η βελτιωση στο live view

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Διευκρίνηση... το σχολιο μου αφορα τις d810 / d800e

Σκοπεύω να αγοράσω εντός του επόμενου μήνα την D810.
Αυτήν τη στιγμή σκέφτομαι να πουλήσω την D7000 με όλους τους φακούς που έχω, εκτός από έναν 85άρη, τον οποίο θα μπορώ να χρησιμοποιώ με τη νέα μου μηχανή. Το ερώτημά μου είναι αν θα πρέπει να σκεφτώ σοβαρά την αγορά μεταχειρισμένου φακού 24-70 (2.8) για γενική χρήση, καθώς με τον 85άρη δεν θα μπορώ να το κάνω αυτό (γενική χρήση). Ασχολούμαι κυρίως με πορτραίτο, όμως όχι αποκλειστικά.

ναι μάλλον πρέπει να πάρεις κι έναν φακό γενικής χρήσης, γιατί ο 85 είναι πολύ περιοριστικός.
Καλύτερα να πάρεις τον 24-70 και όχι τον 24-85vr. Κάπου είχα διαβάσει ότι η ίδια η nikon δε συνιστά τον δεύτερο στη σειρά d8XX, γιατί δεν μπορεί να "σηκώσει" την πολύ υψηλή ανάλυση.
Αν θες έναν μικρό κόμπακτ φακό γενικής χρήσης για πρόχειρα πράγματα, μπορείς να πάρεις τον 18-55 vr ii με λιγότερο από 100 ευρώ ;) Κανονικά είναι για DX, αλλά παίζει και σε FX μια χαρά από τα 24mm και μετά, αν θυμάμαι καλά. Τον είχα δοκιμάσει πάνω στην d800 και έπαιζε μια χαρά!

o 18-55 σε D8XX (και οχι μονο σε D8XX) ειναι σα να βαλεις 185/60/14 σε ενα μπεβμε Μ3

Τιποτε λιγοτερο απο τον 24-70 2,8 για την D810 για standard zoom, ειδαλως καλυτερα να μην δωσεις την D7000

o 18-55 σε D8XX ειναι σα να βαλεις 185/60/14 σε ενα Μ3 μπεβμε

Τιποτε λιγοτερο απο τον 24-70 2,8

χεχε. για κάποιον όμως που φωτογραφίζει με primes και θέλει ένα σουπερ κομπακτ φακό για έκτακτη ανάγκη, πχ. καμιά group photo κτλ. είναι μια χαρά. Μην τον υποτιμάς είναι αρκετά καλός!
http://www.kenrockwell.com/nikon/18-55mm-vr-ii.htm

Τον 18-55 δεν τον έχω, αλλά έχω τον 18-105. Ακόμα καλύτερα δηλαδή. Τον είχε μέσα η κιτ έκδοση της D7000. Πριν λίγες μέρες δοκίμασα σε D800 τον DX φακό που έχω, τον 35άρη μιλάω... κι ενώ στην D7000 είναι διαμάντι, στη Full Frame έβγαζε βινιετάρισμα. Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και με τον 18-55 που λέτε ή ακόμα και τον 18-105 που έχω. Δεν μπήκα καν στον κόπο να δοκιμάσω κάτι τέτοιο όμως (για να είμαι ειλικρινής), γιατί η απόδοσή τους δεν με ενθουσίαζε ποτέ. Καταλαβαίνω όμως αυτό που λέτε και το εκτιμάω.
Ντίνο Π, τη D7000 τη δίνω με πόνο, γιατί είναι καταπληκτική, αλλά μετά από 2 χρόνια, θέλω να κάνω το βήμα για Full Frame.

μόνο, ξαναλέω μόνο τους απολύτως καλύτερους FF φακούς. SIGMA 24 1.4, 35 1.4, 50 1.4, από ζουμ TAMRON 24-70 2.8, NIKON 24-70 2.8 αλλά να ξέρεις ότι κι αυτοί δεν φθάνουν τις δυνατότητες του αισθητήρα. Ο 18-55 είναι καπάκι.

συγνωμη βρε παιδες,
ο ανθρωπος θα σκασει 3000 χιλιαρικα για Fx , και του λετε να παρει dx φακο???
ο 24-70 ειναι μονοδρομος, αλλιως περνεις την 610 και κοτσαρεις sigma,tamron κ.α
αν και προσωπικα δεν προτινω αλλη μαρκα εκτος απο nikon φακους για fx

2200 θα την πάρω από το ίντερνετ. Και σκέφτομαι και την αγορά του 24-70 για all around και να κρατήσω τον 85άρη για τα πορτραίτα μου.

Πολλοί μου λένε να μην πάω στην 810 και να πάω στην 750. Με μπερδεύουν "ευχάριστα" μπορώ να πω, καθώς είναι και 1000 ευρώ φθηνότερη.

ναι από το διπλανό φόρουμ είναι.
Και πραγματικά φιλικά η άποψη μου είναι ότι στα χρήματα αυτά πρέπει να υπάρχει αρκετά καθαρή σκέψη.

Το κάνεις επαγγελματικά ή σαν χόμπι ?
Γιατί αν είναι το 2ο, και ειδικά εφόσον ασχολείσαι σχεδόν αποκλειστικά με το πορτραίτο, η D810 είναι Υ Π Ε Ρ Β Ο Λ Η.

υπερβολή με μικρά και πυκνα ναι ..

κερδίζει όμως καλύτερο aps-c crop, καλύτερη χρήσιμη ευκρίνεια σε ομαδικά πορτραίτα, το χαμηλό βασικό ISO 64 χρήσιμο για πορτραίτα σε κόντρα ηλιο + φιλ ιν, και νομίζω και καλύτερη διαχείρηση του κλείστρου/καθρέπτη οσον αφορά τους κραδασμούς.