Nikon D810

Καλα, επειδη εισαι καλο παιδι, οταν το κανονισουμε θα παρουμε και εσενα μαζι ;-)

Έχω ερώτηση.
Αν κάποιος ταξιδέψει στο εξωτερικό και αγοράσει από εκεί μηχανή. Την D810 ή την D750 για παράδειγμα... στο αεροδρόμιο υπάρχει περίπτωση να του πουν κάτι; Ρωτάω επειδή το ταξίδι θα είναι σε χώρα μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το κουτί δεν είναι και μικρό για να το κρύψεις :)))))

Από τα πάρα πολλά ταξίδια που έχω κάνει εκτός EU, πάντα ο τελωνειακός στο Ελ.Βενιζέλος σταματούσε ορισμένους επιβάτες (και εμένα 3-4 φορές) με την ερώτηση : "Εχετε να δηλώσετε κάτι"? Ακολουθούσε έλεγχος αποσκευών για κάποια αγορά από το εξωτερικό και την επιβολή ΦΠΑ κλπ.

Τα φωτογραφικά μου τα είχα δηλωμένα στο Τελωνείο κατά την έξοδο από την Ελλάδα ακριβώς για να μην τα πληρώσω στην επιστροφή μου.

Θα το ρισκάρεις πολύ εαν πας να περάσεις αμέριμνος ..

Εγώ εαν ήθελα να πάρω κάτι, θα έστελνα με courier τα κουτιά και τις συσκευασίες κλπ στην Ελλάδα και την μηχανή θα την είχα σε φωτογραφική τσάντα και εαν με ρουτούσαν θα έλεγα ότι ξέχασα να την δηλώσω βγαίνοντας, με πολλές πιθανότητες να περάσω χωρις να πληρώσω κάτι.

Last edited:
Απο τις 782.587 (καθ υπερβολη) φορες που εχω ερθει απο εντος ΕΕ, μονο μια φορα με σταματησε μια αγ@μητη το 2007 που γυρναγα απο αμερικη, και μου πηρε το σκαλπ

Ποτε αλλοτε.

Απάντηση: Re: Nikon D810

Και στην περίπτωση που εχεις ξάδερφο στο Αμέρικα και σου φέρει στο Ελλάντα μια φωτογραφική και επιστρέψει πίσω χώρις αυτήν θα επιβαρυνθεί αυτος; ή όλα οκ;

Με τι να επιβαρυνθει και πότε;
Όταν φεύγει; Δεν ελέγχει κάνεις κανέναν όταν φεύγει.

Η γυναικα μου θα παει Ρωσια σε μια εβδομαδα. Εκει οι τιμες ειναι αρκετα χαμηλοτερες απο εδω. Γι'αυτο ρωτησα. Γιατι και να μη τη ρωτησει καποιος αν εχει κατι να δηλωσει, η φωτογραφικη μηχανη δεν ειναι για να μπαινει σε βαλιτσα και να πηγαινει με τις αποσκευες μπαμπα μπουμπα πανω κατω. Μαλλον σε σακουλα χειροαποσκευη. Που σημαινει παντα ελεγχος στο μηχανημα. Το ερωτημα λοιπον ειναι.... Εχει το δικαιωμα καποιος να αγορασει δωρο μια κομπακτ μηχανη των 100 ευρω και να την εχει με τη συσκευασια της κανονικα σε σακουλα στο χερι? Ενω πχ δεν μπορει ακριβως το ιδιο να κανει μεντην D810? Το μηχανημα η οι χειριστες ρωτουν ποσο κανει η μηχανη δηλαδη;

Μέχρι 150 ευρώ δεν υπάρχει τελωνείο.

Από εκεί και επάνω, είτε προσκομίζεις την απόδειξη αγοράς και το Tax Free certification και πληρώνεις εδώ το 23% είτε περνάς την μηχανή σου ως μη συσκευασμένη και εαν σε ρωτήσουν λες τα γνωστά .. "την είχα από την Ελλάδα κλπ κλπ".

Με τι να επιβαρυνθει και πότε;
Όταν φεύγει; Δεν ελέγχει κάνεις κανέναν όταν φεύγει.

Εκτός από εσένα, το ομορφόπαιδο, που σε σταματάει και θηλυκη γάτα (@γαμητη και μη) :p

Βασικά είμαι σε απόγνωση. Με φοβίσατε λίγο με το θέμα των συνόρων και των ελέγχων. Δηλαδή ενώ πίστευα ότι θα πάει το ΣΚ η γυναίκα μου και θα μου φέρει μηχανή, τώρα ψάχνω άλλους τρόπους. Και η αγορά από εδώ είναι ασύμφορη. 500 ευρώ πιο πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί κάποιος που πάει για 3ήμερο στην πατρίδα του να μην μπορεί να φέρει μία μηχανή. Δηλαδή αν έρθει ένας Ρώσος στην Ελλάδα και βρει φθηνά ένα φορητό cd player και το αγοράσει, θα πρέπει στα σύνορα για να πάει πίσω να πληρώσει 23% ΦΠΑ? Δηλαδή θα πληρώσει ΦΠΑ στην Ελλάδα και πηγαίνοντας πίσω θα το ξαναπληρώσει; Δεν είναι λίγο τρελό αυτό;

Μην αγχώνεσαι έχω κάνει εκατοντάδες ταξίδια με εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ (έχω φέρει από Αμερική όλους του φακούς που έχω) και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα…
Αν η μηχανή είναι εκτός συσκευασίας δεν έχεις πρόβλημα…
Πριν πάρα πολλά χρόνια πριν φύγουμε από Ελλάδα πηγαίναμε τελωνείο και μας έγραφε τα είδη στο διαβατήριο..
Τα τελευταία 10 χρόνια δεν γίνεται αυτό και αν σταματήσουν την γυναίκα σου τους λέει ότι την είχε την μηχανή…

Ας παρει μια πτηση επιστροφης με ενδιαμεσο σταθμο ευρωπαικη πρωτευουσα και δεν θα υπαρχει προβλημα.

Βασικά είμαι σε απόγνωση. Με φοβίσατε λίγο με το θέμα των συνόρων και των ελέγχων. Δηλαδή ενώ πίστευα ότι θα πάει το ΣΚ η γυναίκα μου και θα μου φέρει μηχανή, τώρα ψάχνω άλλους τρόπους. Και η αγορά από εδώ είναι ασύμφορη. 500 ευρώ πιο πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί κάποιος που πάει για 3ήμερο στην πατρίδα του να μην μπορεί να φέρει μία μηχανή. Δηλαδή αν έρθει ένας Ρώσος στην Ελλάδα και βρει φθηνά ένα φορητό cd player και το αγοράσει, θα πρέπει στα σύνορα για να πάει πίσω να πληρώσει 23% ΦΠΑ? Δηλαδή θα πληρώσει ΦΠΑ στην Ελλάδα και πηγαίνοντας πίσω θα το ξαναπληρώσει; Δεν είναι λίγο τρελό αυτό;

Εμενα παντως μου κανει εντυπωση οτι κανει στην Ρωσια 500 ευρω λιγοτερα απο οτι στην Ελλαδα.

Αντιθετως δεν θα μου εκανε καθολου εντυπωση αν εκανε 500 ευρω παραπανω απο οτι εδω.

Κι εμενα.

Και καλου κακου ρωτα τι ειδους εγγυηση εχει μην εχει καμια ασιατικη και τρεχεις και δεν φτανεις..

Λέτε ε; Δηλαδή να την πάρω στα 2.049 από Ελλάδα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.