Nikon D810

:ADFADF1:
για την 810 δεν συζητατε εδω??

-απο 1600 στα 2000 χιλ η d750...
και γω που νομισα οτι με το "προβλημα" θα πεσει στα 1300-1400:flipout:

ο παπαδακης τοσο την εδινε, 1635 με το φπα, για το "προβλημα" δεν ξερω.... απλα εβγαλε ονομα:flipout:

...εκτος και αν ξεφωρτωθηκαν τις "πειραγμενες" και μετα ανεβασαν τιμη

http://www.purnimadigital.com/nikon-d750-nu-noir.html

... και με τα ρεστα περνεις φακο:2thumb22sup:

Tην παρήγγειλα από εξωτερικό τελικά, στα 1770. Την περιμένω από εβδομάδα. Άρα, από εδώ και στο εξής μάλλον πρέπει να γράφω αποκλειστικά στο νήμα της D750 :)

Eυχαριστώ Ντίνο. Ανυπομονώ.
Άφησα την ιδέα να την πάρω από Ρωσία μέσω της γυναίκας μου, καθώς φοβήθηκα με αυτά που αναφέρθηκαν εδώ και δεν ήθελα να αγχώσω και τη γυναίκα μου :)
Την περιμένω μέσα σε 7-8 εργάσιμες, όπως μου υποσχέθηκαν.

Δεν έχασες. Απλά δεν ανέφερα. Προς το παρόν είμαι με τον 85 1.8g. Ήθελα να πάρω τον Nikon 24-70, όμως με σταμάτησε μία φημολογία ότι το Μάιο έρχεται νέα έκδοσή του από τη Νίκον με VR.

Δεν ειχα ακουσει για αυτη την φημη... Μυριζομαι κατι σε 2200 με 2400 ευρα...

Να παρεις και εναν 50αρη 1,8 το συντομοτερο... Με τον 85αρη, μονο κανα πορτραιτο... Πολυ καλος μεν, περιοριστικος δε... (απο τοτε που πηρα τον 70-200 παιζει να μην τον εχω κουμπωσει ποτε...)

Με ποτρταίτο αποκλειστικά ασχολούμαι, οπότε δεν καίγομαι ακόμα. Δεν θα πάρω 50άρη, γιατί αποφάσισα να πάω για τον 24-70. Καταλαβαίνω την άποψή σου κι έχεις δίκιο. Όμως προτιμώ τα χρήματα που θα έδινα για τον 50άρη (που δεν είναι πολλά) να τα δώσω αλλού πχ φλασόμετρο που το θέλω καιρό τώρα ;)

Εσυ ξερεις τις αναγκες σου περισσοτερο απο τον καθεναν -bye-

Για αποκλειστικα πορταιτο, δεν χρειαζεσαι τον 50αρη

To ξέρω. Αν και όπως έχω γράψει, με την D7000 έβγαζα καταπληκτικά πορτραίτα με τον 35άρη!!! Δηλαδή περίπου 50άρη με τη νέα μηχανή (εντάξει, γνωρίζω τις διαφορές, απλά γενικά μιλάω... περίπου λοιπόν).
Ευχαριστώ για τις απόψεις σου πάντως.

Ο 50άρης δίνει "ολόσωμα" πορταίτα.
Για κροπ σε κεφάλι η απόσταση γίνεται άβολα μικρή με το θέμα παραβιάζοντας τον προσωπικό χώρο.
Ακόμη και 85χιλιοστών δέν επαρκει για να έχει κανείς "άνεση" και απόσταση. Απλά σε μεγαλύτερα εστιακά μήκη αλλάζει η φυσική προοπτική και συμπιέζεται λίγο.
Το αποτέλεσμα υποκειμενικό πάντα ανάλογα το θέμα.