Nikon D850

Re: Απάντηση: Re: Nikon D850

Χα χα, έτσι μου έρχεται να του στείλω το κόκκινο σκαθάρι που ξεπάστρεψε όλους τους φοίνικες στην Ελλάδα, μπας και αλλάξει βιολί.
Θα πεί ότι είναι supersharp.........μόνο που ο τύπος τραβά μόνο jpeg και τις περνά με αυτό το ανεκδιήγητο Perfectly Clear .....:bang:

Πρωτη φορα ειδα το site του και μου φαινεται γελοιο απο καθε αποψη (γελοια φατσα, πρηξιμο για donate, συμπερασματα ''τρεξτε να αγορασετε τωρα'' κλπ)

Billy, πραγματικά έχω πεθάνει στο γέλιο! και εγώ αυτό σκεφτόμουνα βλέποντας τα τοτέμ στο κήπο μου (πρώην φοίνικες )
Δοκίμασα κάποια στιγμή το perfectly clear και το έβγαλα αμέσως.Μου αρέσει η επιμονή του.

spcav, τα U1 U2 είναι πραγματικά χρήσιμα. Όλους μας έχουν βολέψει κάποια στιγμή. Το έγραψα γιατί ο Κεν έχει φάει κόλλημα από τότε που τα γνώρισε τα μνημονεύει αδυνατώντας να καταλάβει ότι η νίκον τα χρησιμοποιεί μόνο σε consumer σώματα.

H oυσία όμως είναι οτι σε αυτό ο Κεν έχει δίκιο και έιναι πολύ χρήσιμα και σε επαγγελματιές να αλλάζουν άμεσα ρυθμίσεις...

Η D850 έχει ήδη εμφανιστεί στο ebay στα 3500 . Αν η τιμή της στο ebay είναι εκεί κοντά μάλλον θα την δούμε υψηλότερα στην Ελλάδα...

Επίσης εμφανίστηκε και ένα συγκριτικό τεστ για υψηλά iso αλλά μεταξύ τις D800E και της D850.

https://nikonrumors.com/2017/08/31/nikon-d850-vs-d800e-high-iso-comparison.aspx/#more-115752

Και στοιχεία για το σύστημα AF.

https://nikonrumors.com/2017/09/01/nikon-d850-camera-autofocus-af-coverage.aspx/

Επίσης εμφανίστηκε και ένα συγκριτικό τεστ για υψηλά iso αλλά μεταξύ τις D800E και της D850.
https://nikonrumors.com/2017/08/31/nikon-d850-vs-d800e-high-iso-comparison.aspx/#more-115752
https://nikonrumors.com/2017/09/01/nikon-d850-camera-autofocus-af-coverage.aspx/

φαίνονται σημαντικές διαφορές. Λιγότερος θόρυβος στα σκοτεινά, περισσότερο κοντράστ και κρατάει πολύ καλύτερα το χρώμα η 850.

Απάντηση: Re: Nikon D850

Η έκθεση δεν φαινεται ίδια. Τα αρχεία της D800e για κάποιο περίεργο λόγο δείχνουν πιο φωτεινά. Επίσης δεν ξεκαθαρίζεται αν προκειται για αρχεία raw ή jpeg. Πιθανότατα ωραίο μαγείρεμα.

Η έκθεση δεν φαινεται ίδια. Τα αρχεία της D800e για κάποιο περίεργο λόγο δείχνουν πιο φωτεινά. Επίσης δεν ξεκαθαρίζεται αν προκειται για αρχεία raw ή jpeg. Πιθανότατα ωραίο μαγείρεμα.

Ό,τι αρχεία βλέπουμε από την 850 είναι είτε ατόφια raw είτε in camera jpegs μια και δεν υποστηρίζεται ακόμα από τους raw editors.

Ό,τι αρχεία βλέπουμε από την 850 είναι είτε ατόφια raw είτε in camera jpegs μια και δεν υποστηρίζεται ακόμα από τους raw editors.

Πολύ σωστά λέει ο Νάσος και γράφτηκε κάποια στιγμή από κάποιον που εξέταζε pre production model. Τον είχαμε βάλει με λινκ σε προηγούμενο μήνυμα.

Η τιμή στην Ελλάδα είναι 3599 ευρώ από γνωστό κατάστημα φωτογραφικών στην Αθήνα και την στιγμή πιυ γράφτηκε το μύνημα.

http://www.skroutz.gr/s/12604203/Nikon-D850-Body.html?from=mail_notification_sku_release

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D850

Το σχόλιό σου προσθέτει κατι στην παρατηρησή μου για την εμφανή διαφορά φωτεινότητας στα αρχεία που παρατίθενται προς σύγκριση η και στο ότι δεν ξεκαθαρίζεται αν προκειται για αρχεια raw η jpg;
Παντως ως κάτοχος μεταξύ άλλων της Nikon D810 ειμαι επιφυλακτικός για τις διάφορες αυτές τουλάχιστο σε αρχεια raw.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D850

Το σχόλιό σου προσθέτει κατι στην παρατηρησή μου για την εμφανή διαφορά φωτεινότητας στα αρχεία που παρατίθενται προς σύγκριση η και στο ότι δεν ξεκαθαρίζεται αν προκειται για αρχεια raw η jpg;
Παντως ως κάτοχος μεταξύ άλλων της Nikon D810 ειμαι επιφυλακτικός για τις διάφορες αυτές τουλάχιστο σε αρχεια raw.

Το σχόλιό μου αφορά την απορία σου για το αν πρόκειται για αρχεία jpeg ή raw.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D850

Το σχόλιό μου αφορά την απορία σου για το αν πρόκειται για αρχεία jpeg ή raw.
Μαλλον δεν με κατάλαβες. Δεν εξέφρασα καμια απορία για το αν τα παρατιθέμενα προς σύγκριση αρχεια ειναι raw η jpeg. Αυτο που λεω ειναι το ότι αυτος που παραθέτει τα αρχεια με σκοπό να πείσει για τις διαφορές μεταξύ των δυο μηχανών ειναι υποχρεωμένος, αν ειναι ειναι σοβαρός, να διευκρινίζει ταυτόχρονα και τι είδους αρχεία ειναι αυτά που σερβίρει ώστε αυτοί που θα τα δουν να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης καλο θα ήταν να εξηγει και που οφείλεται η εμμφανης διαφορά στην έκθεση ανάμεσα στα συγκρινόμενα αρχεια. Διαφορετικό ISO ίσως ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D850

Υπομονή μέχρι τα αποτελέσματα του DXO όπως και άλλων Reviews.

O Κώστας έχει δίκιο. Δεν περιγράφει αν τα αρχεία είναι τραβηγμένα σε RAW η Jpeg.
Θα έπρεπε τουλάχιστον να το αναφέρει. Γράφει κάποια στοιχεία για την μεθοδολογία του αλλά όχι για τους τύπους των αρχείων.

μπορεί να σπάει το αρχείο στην 800 ή να συμβαίνει οτιδήποτε. Άλλος αισθητήρας στην 850, περισσότερα σημεία φωτομέτρησης και μπορεί το πραγματικό iso να είναι διαφορετικό για κάθε μηχανή.
Το Dxo θα βοηθήσει στις απορίες μας.
Προσωπικά επιλέγω να κατεβάζω τα raw και να τα βλέπω στην οθόνη μου.