Nikon d90 ή Canon 40d???

σε σχεση με τους m42 φακους, βρηκα στο ebay ανταπτορα για Nikon που λεει ο πωλητης οτι με αυτον εστιαζεις ΚΑΙ στο απειρο... ισχυει???

Όχι. Χωρίς οπτικό στοιχείο-φακό, δεν εστιάζει κανέναν βιδωτός στο άπειρο πάνω σε Νίκον.

Εάν θέλεις να χρησιμοποιείς βιδωτούς, κοιτάς σε Canon-Pentax-Sony (και Olympus, ασφαλώς).

κατ´αρχην ευχαριστω για την βοηθεια...

κατα δευτερον να γραψω λιγες ακομα σκορπιες σκεψεις μου...

με ενδιαφερει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ το φωτογραφικο αποτελεσμα των δυο μηχανων...

εκει εστιαζω την αναζητηση μου... και μονο...

το video της D90 απλα ειναι ενα extra το οποιο επ´ουδενι δεν με επηρεαζει στην τελικη αποφαση...

σημαντικο το γεγονος της χρησιμοποιησης ενος manual Takumar φακου που ηδη εχω στην Canon... (αληθεια και για Nikon υπαρχουν ανταπτορες αλλα εχει λεει προβλημα στην εστιαση στο απειρο... καταλαβα καλα???)

αρνητικο για μενα η χωρα κατασκευης της Nikon...

αρνητικο τα 12 bit της D90 σε σχεση με τα 14 της 40d... αν και επαγγελματιες τραβουν ακομα με 12... οποτε μαλλον χανει την σημασια του το γεγονος αφου δεν ειμαι επαγγελματιας... ή κανω λαθος???

μου αρεσει το ευρος του 18-105 σε σχεση με τον 17-85... θα ηθελα ΕΝΑΝ φακο all around για αρχη...

η αληθεια ειναι οτι η μεγαλη μου αδυναμια ηταν η 40d αλλα με τα 770 ευρω παιρνω μονο το σωμα μαζι με 2 - 3 καρτες... αξιζει να δωσω συν 200 ευρω για να την παρω με τον 17-85??? ή στην πορεια θα με ενοχλησουν π.χ. τα megapixels της που πια θεωρουνται η βαση???

η τιμη παιζει σημαντικο ρολο τελικα...

απο θεμα αισθησης και αφης... αυριο το απογευμα θα παω να τις δω ξανα και τις δυο... τις ειχα πιασει στα χερια μου πριν αρκετο καιρο... οποτε μια συναντηση μαζι τους μπορει να δωσει ξεκαθαρο προβαδισμα στα ξαφνικα...

ακομα και το ενδεχομενο 450d με 17-85 βλεπω οτι ξεπερνα τα 850 ευρω τελικα...

καλα για την 500d δεν το συζηταω... στα 725 το σωμα μονο στο Adorama... ξεφευγουμε ξανα...

αν σε ενδιέφερε πρωτίστως το φωτογραφικό αποτέλεσμα, τότε μάλλοον δεν θα έμενες σε φακούς τύπου 18-105. Όπως επίσης θα σε ενδιέφερε επίσης να δώσει άλλα 200-300 ευρ´ωκαι να πάρεις τους καλύτερους μετατροπείς RAW>TIFF>JPG.

Η τιμή των 770 euro από τα dixons tax free ισχύει μόνο όταν αυτός που αγοράζει φεύγει για εκτός EE. Όταν ο προορισμός είναι χώρα της ΕΕ η τιμή είναι διαφορετική (ακριβότερη).

Για την μηχανή αν ήμουν στην θέση σου θα αγόραζα όποια μου καθότανε καλύτερα στο χέρι μου. Και οι δυο μηχανές είναι πολύ καλές.

αν σε ενδιέφερε πρωτίστως το φωτογραφικό αποτέλεσμα, τότε μάλλοον δεν θα έμενες σε φακούς τύπου 18-105. Όπως επίσης θα σε ενδιέφερε επίσης να δώσει άλλα 200-300 ευρ´ωκαι να πάρεις τους καλύτερους μετατροπείς RAW>TIFF>JPG.

εχεις απολυτο δικιο...

απλα δεν μπορω να δωσω 200-300 ευρω παραπανω...

και θελω να μεινω στις nikon-canon...

οσο για τους μετατροπεις raw>tiff>jpg δεν εχω ιδεα...

εχεις απολυτο δικιο...

απλα δεν μπορω να δωσω 200-300 ευρω παραπανω...

και θελω να μεινω στις nikon-canon...

οσο για τους μετατροπεις raw>tiff>jpg δεν εχω ιδεα...

κατανοώ το άγχος σου. Πέρασα, όπως και σχεδόν όλοι εδώ μέσα από το ίδιο στάδιο. Τελικά ό,τι και να πάρεις (CANON 40D/ΝΙΚΟΝ D90) στην αρχή δεν θα καταλάβεις τη διαφορά στην ποιότητα, ίσως ούτε και ποτέ. Ως μηχανές και οι δυο είναι εξαιρετικές, εργοστάσια πραγματικά, που μπορείς να πάρεις εύκολα το 40% των δυνατοτήτων τους και πιο δύσκολα μπορείς να φθάσεις στο 100%. Όμως για να φθάσεις εκεί χρειάζεσαι κι άλλους φακούς, που ξεφεύγουν από τα όρια του ερασιτέχνη, χρειάζεσαι να μάθεις τεχνικές λήψεις για κάθε περίπτωση (άλλη για συναυλία, άλλη για τοπίο, άλλη για πορτρέτο), χρειάζεσαι καλά εργαλεία και εμπειρία για post processing.

Αυτά δεν σου τα λέω για να σε αποθαρρύνω. Απλώς για να σου δείξω ότι είναι άλλο πράγμα να πάρεις μια καλή (άριστη θα έλεγα εγώ) μηχανή που θα τραβά καλές έως πολύ καλές φωτογραφίες, κι άλλο να κάνεις π.χ. τα κόλπα του nilo, του paul marinis του send ή του Billy the kid, ή το street του Hlias.

Φυσικά και μπορεί να πετύχεις ίδιες λήψεις, άλλο πράγμα είναι όμως να το κάνεις ηθελημένα. Πάρε τώρα μια μηχανή και εδώ είμαστε για κοινή φωτογραφική πορεία.

Αν δεν αγόρασες ακόμη μηχανή έχει την
Nikon D90 Kit DSLR (12.3 MP, 18-105mm VR) το πλαίσιο στο στοκ του 714 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!
Τρέχαααααααα

πόσα κομμάτια έχει? τι εστί στοκ? ξαναφτιαγμένο?!

Απο plaisio.gr

To προϊόν μπορεί να είναι χωρίς συσκευασία, επισκευασμένο ή χωρίς παρελκόμενα. Η περιγραφή, τα χαρακτηριστικά και οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται μπορεί να μην ισχύουν
Όλα τα προϊόντα του stock house είναι πλήρως λειτουργικά

Επικοινωνήστε με το Stock House Μεταμόρφωσης στο 210 2892326 για να ενημερωθείτε περισσότερο
Τα προϊόντα του Stock House δεν πωλούνται μέσω internet.

και το σχετικο link http://www.plaisio.gr/rma.aspx?catalog=19

Ειναι 1 κομματι μονο.

ευχαριστώ Oranje, επισκεύασμένη είναι και μόνο 6μηνη εγγύηση..

σας ευχαριστω ΟΛΟΥΣ για την βοηθεια!!!

ο κυβος εριφθη...

NIKON D90!!!

πιο καινουργια απο την 40d, με πιο νεο επεξεργαστη, πιο ελαφρια, πιο βολικη στα χερια μου - μιας και ΔΕΝ ειμαι επαγγελματιας φωτογραφος - για γενικη χρηση, με περισσοτερο ευρος στον kit φακο και κυριως με τιμη που με καταφερε να με πεισει να ανεβω απο τα περιπου 600 ευρω που αρχικα ειχα σκοπο να διαθεσω για την αγορα dSLR...

η αγορα εγινε απο τα Dixons Tax Free στις 695 λιρες Αγγλιας - χωρις αλλες χρεωσεις, φορους κ.τ.λ. - χθες το απογευμα (με 2 χρονια πανευρωπαικη εγγυηση), η μηχανη ειναι τωρα στην Κυπρο και θα ειναι μαζι μου απο την Τεταρτη μετα το Πασχα...

ανυπομονω...

(πιθανο σεναριο - που απευχομαι να συμβει - να δωσω καποια στιγμη την Pentacon Six TL με τον Vivitar 85/2,8 και ενα φωτομετρο χειρος αν στην πορεια δεν βγουν τα πραγματα οπως τα εχω υπολογισει...)

καλορίζικη, εύχομαι νσ σου αρέσει ο κόσμος της dslr.

πρωτη νυχτα σημερα με την D90!!!

πολλα εγραψα... παω να παιξω μαζι της...-bye-

θα επανελθω με σχολια... και κριτικη...