- 2 August 2008
- 1,507
Ανέφερες πριν ότι σε ενδιαφέρει το εύρος οπότε... 18-105.
+ 1 οτι το photozone στο Opt. Quality εχει καλυτερο τον Nikon...
Ανέφερες πριν ότι σε ενδιαφέρει το εύρος οπότε... 18-105.
σημαντικο το γεγονος της χρησιμοποιησης ενος manual Takumar φακου που ηδη εχω στην Canon... (αληθεια και για Nikon υπαρχουν ανταπτορες αλλα εχει λεει προβλημα στην εστιαση στο απειρο... καταλαβα καλα???)
αν ξεκιναγατε ΣΗΜΕΡΑ να αγορασετε dslr ποια θα αγοραζατε σε αυτα τα χρηματα και γιατι???
Υπάρχει ένα παλιότερο θέμα για βιδωτούς φακούς σε Canon (το είχα ανοίξει πριν 2,5 χρόνια), για να πάρεις μια ιδέα από τις δυνατότητες που έχεις στον τομέα αυτά, απλώς αναφέρω πως φορώ στις Canon μου φακούς από Μ42, Nikon F (και πριν το Ai ακόμη), Pentax K, Exakta, Rollei μπαγιονέτ, Olympus OM, μέχρι και Pentacon Six ! (έχω τον Sonnar 180/2.8).
Από τα ανωτέρω, μία Nikon μπορεί να φορέσει μόνο τους Νικον F από το Ai και εντεύθεν, και τους Pentacon Six.
Tώρα ξεφύγαμε ή μου φαίνεται?
Ο mobster21 είναι μεταξύ D90 και 40D και όχι D3 & EOS1D. Nα ξεκινήσει στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας με ένα budget γύρω στα 800 θέλει ο άνθρωπος!
Τους δέχεται Jim αλλά με τον αντάπτορα αλλα δεν θα εστιάζεις άπειρο. Στον Sonnar δεν θα είναι πρόβλημα αλλά στον Flek μόνο για κοντινά... Δεν ξέρω και για φωτομέτρηση βέβαια τι γίνεται. Στην F90x φωτομετρούν κανονικά (σποτ μόνο) αλλά δεν ξέρω για την D60.
Καλημέρα ,
το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά την γνώμη είναι να δοκιμάσεις και τις δύο μηχανές και να επιλέξεις όποια σου κάθετε καλύτερα στο χέρι .
Εγώ έχω την Canon και είμαι πολύ ευχαριστημένος εώς τώρα .
Βλέπω ότι είσαι από Αθήνα . Αν θέλεις πάρε μια κάρτα και στείλε μου ένα πμ
να κανονίσουμε να συναντηθούμε για καφεδάκι και να ασχοληθείς όσο θες με την μηχανή .
Παναγιώτης .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.