Η δεύτερη φωτογραφία χωρίς το πολωτικό φίλτρο έχει πολύ καλύτερα χρώματα, πιο ζωντανά και είναι καλύτερη σε φωτηνότητα παρόλο που το θέμα έχει αρκετές δυναμικές αντιθέσεις αλλά και σκιερά και φωτεινά σημεία με μεγάλη διαφορά.
Πολύ απλά το διάφραγμα στον sigma δεν ανοιγοκλείνει σωστά...
η μερα με την νυχτα στην κυριολεξια ..!
αξιοπρεπεστατος ο 18-55 για τα λεφτα του.
Μετά από ένα γρήγορο googlάρισμα βρήκα κάποιες περιπτώσεις χρήσεις Sigma 28-70D EX με Nikon D με το ίδιο θέμα ακόμα και σε μεταγενέστερη έκδοση του δικού μου Sigma.
μα αυτό ακριβώς λέμε.... Το σώμα δεν ελέγχει όπως πρέπει τον φακό με αποτέλεσμα να μην ανοιγοκλείνει το διάφραγμα όπως πρέπει κι αυτό με τη σειρά του να οδηγεί σε υποέκθεση.
Είναι σπάνιο, αλλά όχι απίθανο. Πρόσφατα υπήρξε μια παρτίδα των TAMRON 24-70 2.8 VC (μιλούμε για φακό των 1000 ευρώ) που πάνω σε ΝΙΚΟΝ δεν άνοιγε το διάφραγμα πλήρως, αλλά σταματούσε στο 3.5 . Είτε τραβούσες με 2.8 είτε με 3.5 είχες ακριβώς την ίδια έκθεση. Πάρα πολύ κακό...
Όντως!
Και σκέψου ότι ο Sigma μου είχε κοστίσει 460 ευρώ πριν από 10-12 χρόνια. Είναι καλός αλλά από ότι φαίνεται δεν κάνει για σύγχρονα σώματα.
Ο μικρός Nikkor όμως πραγματικά είναι αξιοπρεπέστατος και έγινε δικός μου με 90 ευρώ καινούριος. Πολύ καλή τιμούλα, κέρδισα τον ευρυγώνιο που έχασα από το DX format (18-55 έναντι του 28-70) και τέλειωσε και η σπαζοκεφαλιά με την υποέκθεση. Στις άκρες έχει λίγο χρωματική εκτροπή αλλά στα ίδια επίπεδα με το Sigma. Κατά τα άλλα πιστεύω πως θα χαρίσει πολύ καλές φωτογραφίες στο μέλλον!
Έρε τώρα είναι που με πιάσανε ορέξεις για φωτογράφηση!
ειναι απο τους καλυτερους -εαν οχι ο καλυτερος-18-55 που συνοδευει τα kit των dslr.
πλαστικουρα αλλα με σχετικα καλα οπτικα.
valueformoney...!
Το γνωρίζω. Το διάβασα και στο KenRockwell πριν από λίγες ημέρες και γι' αυτό τον πήρα. Όσο για την κατασκευή, εντάξει είναι πλαστικούρα (η πλαστική μοντούρα με χαλάει πολύ) αλλά φαίνεται πολύ καλός. Θα δείξει και στο μέλλον με τα αποτελέσματα που θα μου φέρει. Θέλω να δω και το VR γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έχω πολύ σταθερό χέρι.... Από τα 33....αχχχ
εχω παρει πολυ καλες φωτο απο αυτον.
το vr του επισης λειτουργει καλα.για το δικο μου χερι,μεχρι 1/15,1/20 καλα ειναι.
μετα την ακουει και λογικο ειναι.
καλα και πολλα κλικ να εχεις..!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.