Nikon D90 μόλις την άνοιξα!

Για την D90 ο 35 f/1.8 αρκεί και σε τιμή πραγματικά έκπληξη.

Ο f/2 είναι για full frame και αρκετά ακριβότερος. Αν και ποιοτικά είναι καλύτερη κατασκευή.

Ο f/1,8 είναι νομίζω και λίγο πιο οξύς

Ο f/2 είναι για full frame και αρκετά ακριβότερος. Αν και ποιοτικά είναι καλύτερη κατασκευή.

Και με λίγο.. περίεργα αποτελέσματα στην οξύτητα. :)

Βέβαια, τα πάει κάπως καλύτερα γενικά στις χρωματικές εκτροπές από τον 1,8G.

mtf.png

E εντάξει... Τέρμα ανοιχτός ποιός είναι καλός στα άκρα... Aλλά έτσι κι αλλιώς χάνετε στο μπροκέ η σαπίλα... :p

Όπως και νά χει, ο δικός μου είναι ο μόνιμα καρφωμένος πάνω στη μηχανή και βγαίνει μόνο όταν θέλω να κάνω πολύ συγκεκριμένη και διαφορετική δουλειά... Ωραίο πράμα τα 35mm σε FF... :)

Για τις APS ισως είναι λίγο στενός... θά βλεπα κάτι σε 24άρη καλύτερα... Ένας sigma παλιός που είχα για την pentax ήταν απίστευτός. Νομίζω f/2 ήταν? Δε θυμάμαι...

Έχω τραβήξει ένα μεγάλο σετ φωτογραφιών με τον καινούριο φακό nikkor που πήρα και πραγματικά έχω μείνει έκπληκτος από τις επιδόσεις της D90! Έχω τραβήξει αρκετές μέσα από το σπίτι με το παράθυρο στο κάδρο και φωτογραφίες νωρίς το πρωί με τον ήλιο χαμηλά με κάδρα που έχουν σκιά και direct light και το γράψιμο είναι τρομερό! Πραγματικά χαίρομαι για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα!

Τελικά η D90 είναι δυνατό μηχάνημα!

Έπρεπε να είχα πάρει τον Nikkor από την αρχή χωρίς να σπάσω το κιτ.

Βλέπω ακόμη πουλάει η D90 αλλά γιατί να την προτιμήσει κανείς από μία d3200,5200 ή 7100?

Ίσως για την τιμή όπως εγώ. (390)

Η 7100 είναι άλλη κατηγορία και αρκετά πιο ακριβή. Όσο για τις 3200 και 5200 δεν θα τις διάλεγα κι ας είναι πιο καινούριες, για διάφορους λόγους όπως το στήσιμο των χειριστηρίων ή την έλλειψη lcd οθόνης.

Για να πουλάει όμως ακόμα κάτι λέει. Αλλιώς θα είχε σταματήσει η παραγωγή της εδώ και καιρό. Τουλάχιστον από ότι έχω διαβάσει σε ξένα φόρουμ ήταν να σταματήσει 2 χρόνια πριν αλλά παρουσίαζε μεγάλη ζήτηση σταθερά.

Last edited:
Ναι. Έχεις δίκιο. Τώρα το κοίταξα και είναι DX:2thumb22sup:
μερικως ή πολυ offtopic αλλα μιας και το μνημονευσατε το θεμα, καποια πλεονεκτηματα της full frame (D600), βάσει του που ανεβαζει τον πηχυ του DX η 7100 φαινονται στο παρακατω βιντεο να εξανεμιζονται. δε το ενστερνιζομαι, τα συμπερασματα δικα σας.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Δεν είναι τόσο απλό...

Εγω είμαι μάλλον με τον τυπάκο στο τέλος... θέλω grip...

Αν και δεν μου αρέσει το off topic ειδικά σε αυτό το νήμα που έχει αλλάξει η ροή του λίγες φορές θα απαντήσω και θα μείνουμε εδώ.

Ωραίο βίντεο με επιχειρήματα υπέρ του Full frame που και εγώ προτιμώ αλλά για να πάρω full frame μηχανή πρέπει ή να πουλήσω τα ηχεία μου ή να πουλήσω τον ενισχυτή μου....

Στο θέμα μας λοιπόν που είναι η D90!

Είναι φωτογραφίες με μεγάλες αντιθέσεις. Πολύ φωτεινά τμήματα αλλά και τμήματα υπό σκιά που όμως είναι φωτομετρημένα σωστά.

Δεν παρατηρείται πια το φαινόμενο του με τον υποφωτεισμό που δημιουργούσε ο Sigma.

Τώρα μου φαίνεται ότι θα χρησιμοποιώ την ρύθμιση standard αφού η vivid που χρησιμοποιούσα πριν φαίνεται να είναι ελαφρώς υπερβολική κάποιες φορές σε χρώμα και αντίθεση. Βέβαια εξαρτάται και από την φωτογραφία-θέμα.