Nikon D90.

Μιλάμε για πολύ διάβασμα....:guitarist:

Εννοειται.. Καλό κουράγιο !! (που ειπε και μια ψυχή :flipout:)
Παντως θα την ευχαριστηθεις τη μηχανη, αλλά ... ξεκινα να μαζεύεις λεφτά για καλύτερους φακους...

Εννοειται.. Καλό κουράγιο !! (που ειπε και μια ψυχή :flipout:)
Παντως θα την ευχαριστηθεις τη μηχανη, αλλά ... ξεκινα να μαζεύεις λεφτά για καλύτερους φακους...

θα αργήσει λιγάκι. Γιαυτό πήρα τον 18-105 να με βολέψει μέχρι να την μάθω.

Σειρά έχoυν τα της θεάσεως....-bye-

ωραία η d90.
την πήρε πρόσφατα ο αδερφός μου και αυτές τις μέρες ασχολήθηκα λιγάκι μαζί της.
μου φάνηκε βαριά όμως (με τον 18-105)

έχει ένα θέμα,
ώρες ώρες χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε γιατί, βγάζει ένδειξη f-- & r13 στην οθόνη και δεν τραβά φωτογραφίες.
ούτε αν την σβήσει και την ξανανάψει.
ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσει είναι να βγάλει την μπαταρία.
κι αυτό δεν πιάνει πάντα με την πρώτη. υπάρχει περίπτωση να του βγάζει 3 & 4 φορές το ίδιο σφάλμα ακόμα κι αν βγάζει στο ενδιάμεσο την μπαταρία.

έχει ιδέα κανείς τι μπορεί να φταίει?

υ.γ το μόνο που πρόσεξα -που μπορεί να είναι και άσχετο βέβαια- είναι οτι αυτό το σφάλμα μου το εμφάνιζε συνεχώς σε εσωτερικές λήψεις όταν προσπαθούσα να φωτογραφίσω ένα μικρό μεταλλικό κουτί επάνω σε ένα γυάλινο τραπέζι.
την επόμενη μέρα-της Ανάστασης- που τράβηξα καμιά 300αριά φωτογραφίες σε εξωτερικό χώρο(σουβλίσματα-χοροί κλπ) δεν μου έκανε το παραμικρό. ούτε κίχ!

Καθάρισμα στις ηλεκτρονικές επαφές του φακού ή δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναβάλεις το φακό στη μοντούρα 2-3 φορές.

κατι γινεται σιγουρα στην επαφη του φακου με το σωμα, κανε μια δοκιμη να δεις αν κουμπωνει καλα η συμβαινει κατι με τις επαφες κ καθαρισε τις.Επισης δοκιμασε να δεις αν στο κανει με αλλο φακο η μονο με τον συγκεκριμενο

πω πω απαντήσεις!!!

πυροβόλα και οι δυο, πιο γρήγοροι κι απο την canon 7d :BDBDG54:

πέρα απο την πλάκα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.:grinning-smiley-043

δυστυχώς αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει άλλος φακός(Είναι στο ψάξιμο βέβαια για έναν 70-300 ακόμα και μεταχειρισμένο αν είναι σε καλή τιμή.) οπότε θα δοκιμάσει τον καθαρισμό και την επανατοποθέτηση του φακού και θα σας ενημερώσω.

Re: Απάντηση: Nikon D90.

πω πω απαντήσεις!!!

πυροβόλα και οι δυο, πιο γρήγοροι κι απο την canon 7d :BDBDG54:

πέρα απο την πλάκα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.:grinning-smiley-043

δυστυχώς αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει άλλος φακός(Είναι στο ψάξιμο βέβαια για έναν 70-300 ακόμα και μεταχειρισμένο αν είναι σε καλή τιμή.) οπότε θα δοκιμάσει τον καθαρισμό και την επανατοποθέτηση του φακού και θα σας ενημερώσω.

Αυτο που σου λενε τα παιδια.. Απλά προσοχή στο καθαρισμα, αν βαλεις υγρό πολλή προσοχή γιατί μπορει να τρέξει απο τις επαφες και να σου κανει χειροτερη ζημια..

ΓΟΜΟΛΑΣΤΙΧΑ

Last edited:
εδώ -φυσικά- με βρίσκεις παντελώς αδιάβαστο Γιώργη.

μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ πως πρέπει να καθαριστούν οι επαφές?
φανταζόμουν οτι μ' ένα καθαρό πανάκι θα γινόταν δουλειά αλλά βλέπω οτι έπεσα τελείως έξω.

αν είμαστε offtopic στείλε μου pm σε παρακαλώ.

εδώ -φυσικά- με βρίσκεις παντελώς αδιάβαστο Γιώργη.

μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ πως πρέπει να καθαριστούν οι επαφές?
φανταζόμουν οτι μ' ένα καθαρό πανάκι θα γινόταν δουλειά αλλά βλέπω οτι έπεσα τελείως έξω.

αν είμαστε offtopic στείλε μου pm σε παρακαλώ.

O καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τις επαφές είναι να πατήσεις το κουμπι που απελευθερώνει τον φακό και να τον στρέψεις απο άκρη σ' άκρη 10-20 φορές (με πατημένο το κουμπί φυσικά). Αυτό να το επαναλάβεις για 2-3 μέρες και μετά αν ξαναχρειαστεί και όποτε ξαναχρειαστεί.

Είναι η παιδική ασθένεια αυτή και μόλις στρώσουν οι επαφές διορθώνεται μόνιμα.

Μην χρησιμοποιήσεις χημικά ή γομολάστιχα ή γυαλόχαρτο στις επαφές. Είναι αυτοκαθαριζόμενες με την χρήση.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Απάντηση: Re: Nikon D90.

poula tin kai pare Canon. Exei faei th vroxa tis arkoudas xthes kai simera kai den epathe to paramikro gmt. Pote tha mou xalasei na parw kainoyrgia? :flipout:
Μην μασάς Petran, άστον να λέει.

"Pote tha mou xalasei na parw kainoyrgia?"
Να παρακαλάς να μην σου χαλάσει, γιατί μετά ποιός θα την φτιάξει???

Απάντηση: Re: Nikon D90.

Μην μασάς Petran, άστον να λέει.

"Pote tha mou xalasei na parw kainoyrgia?"
Να παρακαλάς να μην σου χαλάσει, γιατί μετά ποιός θα την φτιάξει???

καλά μην φανταστείς οτι κατάλαβα τι εννοεί ο ποιητής.
τα greeklish απαγορεύονται στο φόρουμ μας Κε Γενικέ! :7SFGSFG: :aetsch:

χώρια που δεν ξέρω τι μηχανή έχει..

O Κος Γενικός στερείται ελληνικού πληκτρολογίου προς το παρόν
EOS 40D έχει και γλυκοκοιτάει την 5DMkII.:D