Nikon D90.

Re: Απάντηση: Nikon D90.

εδώ -φυσικά- με βρίσκεις παντελώς αδιάβαστο Γιώργη.

μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ πως πρέπει να καθαριστούν οι επαφές?
φανταζόμουν οτι μ' ένα καθαρό πανάκι θα γινόταν δουλειά αλλά βλέπω οτι έπεσα τελείως έξω.

αν είμαστε offtopic στείλε μου pm σε παρακαλώ.

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=13292.0;imode

Και αυτο που λεει ο udt71 ισχύει εαν δεν θελεις να μπλέξεις με καθαρισμους υγρά, κλπ κλπ...

Και ασε τους Canonακηδες να λενε.. Η D90 εξακολουθει να πουλάει πολύ καλά και να ειναι "ερωτεύσιμη" ακομα και τώρα... Αμφιβάλλω οταν την παρουσιασε η Nikon πριν 2 χρονια εαν και οι ιδιοι πιστευαν πόσο καλη πορεία θα διεγραφε :grinning-smiley-043

Την "βόλταρα" αρκετά αυτές τις μέρες και είμαι υπέρ ευχαριστημένος από τη μηχανή όσο και από τον 18-105.

Θα καθίσει αρκετά μαζί μου!

Την "βόλταρα" αρκετά αυτές τις μέρες και είμαι υπέρ ευχαριστημένος από τη μηχανή όσο και από τον 18-105.

Θα καθίσει αρκετά μαζί μου!

Σιγουρα Jim..

Εγω υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην την αλλάξω μέχρι να τα τεζάρει το κλείστρο !!! (και βλέπουμε...)

Έχει παρατηρήσει κανείς κάποιες οριζόντιες γραμμές σαν θόρυβο κατά την εγγραφή και αναπαραγωγή βίντεο?
Πρέπει να την πάω για service σε εμένα που το κάνει?

Επίσης έχω και ένα άλλο πρόβλημα, καμιά φορά, κουμπώνοντας και ξε-κουμπώνοντας το παρασολέιγ κουνιέται ο φακός και δεν τον βλέπει η μηχανή και πρέπει να τον κουνήσεις λίγο για να τον δέι.

Έχει παρατηρήσει κανείς κάποιες οριζόντιες γραμμές σαν θόρυβο κατά την εγγραφή και αναπαραγωγή βίντεο?
Πρέπει να την πάω για service σε εμένα που το κάνει?

Επίσης έχω και ένα άλλο πρόβλημα, καμιά φορά, κουμπώνοντας και ξε-κουμπώνοντας το παρασολέιγ κουνιέται ο φακός και δεν τον βλέπει η μηχανή και πρέπει να τον κουνήσεις λίγο για να τον δέι.

Ο φακός του κιτ?

Κουμπώνει σίγουρα καλά...??

Για το βίντεο δεν το έχω λειτουργήσει ακόμα και ανάθεμα αν το κάνω ποτέ...

Ναι του κιτ ειναι ο φακός, ο 18-105.

Κουμπώνει κανονικά αλλά ένα τικ να κουνηθεί, βγάζοντας το παρασολειγ μου βγάζει το F-- να αναβοσβήνει. Τον κάνω να τον βιδώσω φαντάσου λίγο και επανέρχεται!

Σάν να έχει κενό μισο χιλιοστό

Να ρωτήσω, μιάς και το βρήκα το thread ... Εγώ έχω τη D80 εδώ και 3 χρόνια περίπου, και είμαι αρκετά ευχαριστημένος μαζί της ... αξίζει τώρα να τη δώσω και να αγοράσω τη D90; Σημείωση οτι το video δεν με απασχολεί ( εχώ κανονική videocamera για αυτή τη δουλεία ).

Και σε περίπτωση που αξίζει ... αν πουλήσω τη D80 πόσο περίπου πιάνει στη αγορά τώρα; ( με τον φακό 18-135 του κίτ μαζί )

Να ρωτήσω, μιάς και το βρήκα το thread ... Εγώ έχω τη D80 εδώ και 3 χρόνια περίπου, και είμαι αρκετά ευχαριστημένος μαζί της ... αξίζει τώρα να τη δώσω και να αγοράσω τη D90; Σημείωση οτι το video δεν με απασχολεί ( εχώ κανονική videocamera για αυτή τη δουλεία ).

Και σε περίπτωση που αξίζει ... αν πουλήσω τη D80 πόσο περίπου πιάνει στη αγορά τώρα; ( με τον φακό 18-135 του κίτ μαζί )

Σε 1 με ενάμυσι μήνα θα ανακοινωθει ο αντικαταστάτης της D90. Οπότε ειτε πας κατευθειαν στο νεο (αλλα ακριβοτερο πιθανοτατα) μοντέλο είτε κοιτάς για την D90 που λογικά θα την βρεις ακομα φτηνότερα..

Παιδιά γειά σας και από εμένα.Είμαι νέος κάτοχος της D90 με φακό Nikkor VR AF-S 18-105mm.:coool:
Έχω να πειραματιστώ πολύ με τη συγκεκριμένη μηχανή..
Την προτίμησα από την καινούρια D7000 λόγω διαφοράς τιμής,η D7000 ακόμη ως νέο μοντέλο δεν ξέρουμε πιθανά bugs που μπορεί να έχει κι επειδή έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια μέχρι στιγμής για την D90 την θεωρώ ως μία από τις best value/money.
Είναι πολύ νωρίς για δικά μου συμπεράσματα αλλά εν καιρώ πιστεύω πως θα με ανταμείψει.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω έχει να κάνει με τον μηχανισμό καθαρισμού του αισθητήρα.
Τον έχω αφήσει στην εργοστασιακή ρύθμιση (καθαρισμός κατά το άνοιγμα&κλείσιμο της μηχανής).
Σήμερα έπεσε τυχαία στα χέρια μου μία Nikon D5000.
Παρατήρησα λοιπόν πως όταν ανοίγει και κλείνει η D5000 βγάζει στην οθόνη ένα 3D γραφικό που μας εξηγεί πως αυτή τη στιγμή γίνεται καθαρισμός αισθητήρα.
Στην D90 δεν μου βγάζει τέτοιο γραφικό στην οθόνη.
Αν βάλω το αυτί μου κοντά στην κάμερα (όταν την ενεργοποιώ ή όταν την απενεργοποιώ) ακούω έναν πολύ χαμηλό θόρυβο για 1 sec.
Ρωτάω λοιπόν αν η έλλειψη γραφικού είναι φυσιολογική για την D90 ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο μηχανισμό καθαρισμού και γι αυτό δεν μου βγάζει το γραφικό που είδα στην D5000.

Last edited:
Παιδιά γειά σας και από εμένα.Είμαι νέος κάτοχος της D90 με φακό Nikkor VR AF-S 18-105mm.:coool:
Έχω να πειραματιστώ πολύ με τη συγκεκριμένη μηχανή..
Την προτίμησα από την καινούρια D7000 λόγω διαφοράς τιμής,η D7000 ακόμη ως νέο μοντέλο δεν ξέρουμε πιθανά bugs που μπορεί να έχει κι επειδή έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια μέχρι στιγμής για την D90 την θεωρώ ως μία από τις best value/money.
Είναι πολύ νωρίς για δικά μου συμπεράσματα αλλά εν καιρώ πιστεύω πως θα με ανταμείψει.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω έχει να κάνει με τον μηχανισμό καθαρισμού του αισθητήρα.
Τον έχω αφήσει στην εργοστασιακή ρύθμιση (καθαρισμός κατά το άνοιγμα&κλείσιμο της μηχανής).
Σήμερα έπεσε τυχαία στα χέρια μου μία Nikon D5000.
Παρατήρησα λοιπόν πως όταν ανοίγει και κλείνει η D5000 βγάζει στην οθόνη ένα 3D γραφικό που μας εξηγεί πως αυτή τη στιγμή γίνεται καθαρισμός αισθητήρα.
Στην D90 δεν μου βγάζει τέτοιο γραφικό στην οθόνη.
Αν βάλω το αυτί μου κοντά στην κάμερα (όταν την ενεργοποιώ ή όταν την απενεργοποιώ) ακούω έναν πολύ χαμηλό θόρυβο για 1 sec.
Ρωτάω λοιπόν αν η έλλειψη γραφικού είναι φυσιολογική για την D90 ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο μηχανισμό καθαρισμού και γι αυτό δεν μου βγάζει το γραφικό που είδα στην D5000.

Καθαρά θέμα software εφαρμογής για να βλέπει ο κάτοχος και να το απολαμβάνει, αλλά δεν έχει καμιά επίπτωση στο αποτέλεσμα.

Καθαρά θέμα software εφαρμογής για να βλέπει ο κάτοχος και να το απολαμβάνει, αλλά δεν έχει καμιά επίπτωση στο αποτέλεσμα.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Αυτό ήθελα να δώ..άρα στο software της D90 απλά δεν υπάρχει αυτό το γραφικό.

Last edited:
Ακριβώς.. Το ιδιο γραφικο που βλέπεις υπαρχει σε ολες τις νεοτερες DSLR π.χ στην D5000 D 3000 & στην D3100 (λογικα και στην D7000).

Επι της ουσιας καμμια διαφορά..

Ακριβώς.. Το ιδιο γραφικο που βλέπεις υπαρχει σε ολες τις νεοτερες DSLR π.χ στην D5000 D 3000 & στην D3100 (λογικα και στην D7000).

Επι της ουσιας καμμια διαφορά..
Thanks για την απάντηση!!!
Μεγάλο manual της D90 πάντως..εδώ και 3 ημέρες το διαβάζω.Βάλε και τα διάφορα άρθρα στο internet περί τεχνικής λήψης..
Όρεξη να χεις..

Last edited:
Τελικά δεν άντεξα την αναμονή ώστε να καταλήξω σε ζουμ 2.8, και μόλις παρήγγειλα έναν 50 1.8.

Έχω ακούσει τα καλύτερα. Τον είχα πιο παλιά αλλά με manual στην D60, δεν τον χάρηκα.......................

Τελικά δεν άντεξα την αναμονή ώστε να καταλήξω σε ζουμ 2.8, και μόλις παρήγγειλα έναν 50 1.8.

Έχω ακούσει τα καλύτερα. Τον είχα πιο παλιά αλλά με manual στην D60, δεν τον χάρηκα.......................

o 50mm 1,8f ειναι πολυ καλός με την D90 ,τον έχω και εγώ αυτον τον συνδιασμό αλλά τώρα ψάχνω να βρώ κάτι απο 20mm-30mm γιατί σε κλειστούς χώρους δεν με πολυκαλύπτει.... μήπως έχετε κάτι κατά νού??
μιλαω για φωτεινό φακό επίσης

o 50mm 1,8f ειναι πολυ καλός με την D90 ,τον έχω και εγώ αυτον τον συνδιασμό αλλά τώρα ψάχνω να βρώ κάτι απο 20mm-30mm γιατί σε κλειστούς χώρους δεν με πολυκαλύπτει.... μήπως έχετε κάτι κατά νού??

O 35?

Δε σου κάνει?

Ο 35αρης της Nikon νομιζω οτι θα σε βολέψει μια χαρά και ειναι αρκετά καλός και προσιτός (~ 165 Ευρώ).

Εμένα σε κλειστους χώρους (οικίες) δε με καλύπτει ο 35mm με το crop του αισθητήρα. Χρειάζομαι κατι ποιο ευρυγώνιο.
Καλό θα ήταν να τον δοκιμάσεις πρώτα. Κατα τα αλλα ο 35αρης ειναι πολυ καλή επιλογή.