NIKON Df Pure Photography

Απάντηση: Re: NIKON Df Pure Photography

Μπραβο partisan, ωραιες φωτο, μας ταξιδεψες στα ωραια Γιανενα

Partisan μια παρουσιαση για το πως σχεδιαστηκε η μηχανη απο ανθρωπους της νικον περιττο να πω οτι την θεωρουν κοσμημα...Κατα tom hogan φωτογραφοι γαμων χρησιμοποιουν φακους 1,4 και 1,8 prime για να εχουν εξαιρετικα αποτελεσματα με ολες τις FX.Οσο για τα τοπια 20 1,8.Δοκιμασες καποιον απο αυτους? να εισαι καλα.http://dc.watch.impress.co.jp/docs/news/interview/20131213_626315.html

Πέρα από το θέμα μου αρέσει και η λήψη....... "Πορτραίτο" της DF τραβηγμένο με X-T1 σε golden hour.... α ρε Παρτιζάνε ποιός τη χάρη σου...

Partisan μια παρουσιαση για το πως σχεδιαστηκε η μηχανη απο ανθρωπους της νικον περιττο να πω οτι την θεωρουν κοσμημα...Κατα tom hogan φωτογραφοι γαμων χρησιμοποιουν φακους 1,4 και 1,8 prime για να εχουν εξαιρετικα αποτελεσματα με ολες τις FX.Οσο για τα τοπια 20 1,8.Δοκιμασες καποιον απο αυτους? να εισαι καλα.http://dc.watch.impress.co.jp/docs/news/interview/20131213_626315.html

πραγματικά tim, η μηχανή είναι κόσμημα, χαίρεσαι να την κρατάς στα χεριά σου.... άσε που ο κόσμος την βλέπει και χαζεύει :flipout:
μάλιστα μερικοί με ρωτούσαν γιατί φωτογράφιζα ακόμα με φιλμ....

για τους φακούς αναφέρεσαι, για την σειρά nikkor-s-c-o-h-(q) auto ???
προσωπικά νομίζω ότι έχουν τα καλύτερα κρύσταλλα, με αρκετό όμως περιορισμό στην οξύτητα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα εάν βγάζεις raw
η σειρά al και al-s έχει πιο καλύτερη οξύτητα αλλά εαν δεν έχεις σωστή γωνία λείψεις δημιουργεί κατι παράξενα flair , ανομοιόμορφα , ενω στους non al ,αν παρουσιαστούν είναι πιο ομοιόμορφα και όχι τόσο έντονα
επίσης νομίζω ότι οι non al δίνουν πιο ήπιο γράψιμο (δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξει) και η διάχυση του φωτός γίνετε πιο μαλακά και "απαλά"??
αυτό το έβλεπα και παλιά στα slide ,τότε είχα τον nikkοr-s 55mm 1.2 και nikkor-h 85mm 1.8 (δυστυχώς έκανα την βλακεία και τους εδωσα-και τώρα τους ψάχνω)

είναι κάτι σαν τους δίσκους βινυλίου, από την έλευση τον cd χάθηκε η μαγεία στο άκουσμα τις μουσικής και όλη αυτή η ιεροτελεστία όταν αγοράζαμε κάποιο δίσκο να τον παίξουμε στο πικάπ...
ευτυχώς στην φωτογραφία με κινήσεις όπως τις fuji, nikon οι λάτρης τις pur photografphy (δεν γελάμε εδω) έχουν μέλλον... τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα....

edit:tim, περιμένω τον Nikkor-UD 20mm 3.5 non-AI (2οmm 1.8 εννοεις τον G??)
επίσης πολύ κάλος είναι ο nikkor-s 50mm 1.4 και σε συνδυασμό με αναπτήρα σε apc mirrorless είναι άπαικτος!
ευχαριστώ Βασίλη,
Νίκο, ευχαριστώ, ναι η αλήθεια είναι ότι το χαίρομαι....

με τον nikkor-s non al 35mm 2.8.... εδεσε το γλυκο!:award:

_DSF5041ffs by fujitamam, on Flickr
Ωραια ποζα Κωστα, δεν χορταινω να την βλεπω, η Fujifilm δεν παιζεται αλλα και η Df αλλο πραμα, ειδικα ο παλιος φακος λες κ ητανε παραγελια για αυτην τη μηχανη

Partisan ναι εννοω τον 20-1,8g για τοπιο και οχι μονο....επισης για τους prime 50-35-85 δεν κανει καμια αναφορα περα του οτι να ειναι 1,8 ακομα καλυτερα 1,4 για να δουμε διαφορα και γιατι οχι 1,2 .Οπως καταλαβαινεις και γνωριζεις πολυ καλα η καμερα με αυτον τον αισθητηρα θελει αριστα οπτικα για να αποδωσει τα μεγιστα,λ.χ η παραπανω παρουσιαση απο τους ανθρωπους της νικον υποστηριζει οτι δεν ειναι σπορ καμερα (προφανως γιατι η d4 ειναι ταχυτερη 12fps και εστιαζει γρηγοροτερα... ελα ομως ο φιλος TOM HOGAN λεει οτι ειναι κορυφαια καμερα για σπορ σε κλειστα γηπεδα με δυσκολες συνθηκες φωτισμου που λιγες καμερες νικον το επιτυγχανουν,(μιλαει η πειρα).Παντως οπως και να εχει ακριβο σπορ εχουμε.

Re: Απάντηση: Re: NIKON Df Pure Photography

Ωραια ποζα Κωστα, δεν χορταινω να την βλεπω, η Fujifilm δεν παιζεται αλλα και η Df αλλο πραμα, ειδικα ο παλιος φακος λες κ ητανε παραγελια για αυτην τη μηχανη

με την ΧΤ1 την τράβηξες? είναι HDR?

Εξαιρετική μηχανή, αλλά επιμένω: το ρετρό σημαίνει 2 πράγματα, α)τα πιάνουμε από τους παλιούς - ρομαντικούς, β)έλλειψη φαντασίας - μην παρεξηγάτε, τα ίδια έλεγα και για την OMD της οποίας είμαι κάτοχος...

p.s. πολύ καλή φωτό! :a0210:

πολυ ωραια φωτό αλλά θα την ήθελα ακόμη πιο ομιχλώδη (γυρω απο την μηχανη) και να ξεπροβάλει ξαφνικά το ΤΕΡΑΣ !!! :award:

σε μαύρη είναι ακόμα πιο άγρια

SAM_0952_zps0862c30e.jpg

SAM_0957_zps4a26c50d.jpg

edit:tim, περιμένω τον Nikkor-UD 20mm 3.5 non-AI (2οmm 1.8 εννοεις τον G??)
επίσης πολύ κάλος είναι ο nikkor-s 50mm 1.4 και σε συνδυασμό με αναπτήρα σε apc mirrorless είναι άπαικτος!
ευχαριστώ Βασίλη,
Νίκο, ευχαριστώ, ναι η αλήθεια είναι ότι το χαίρομαι....

Τον έχω τον UD (20/3.5), έχει μεν ένα χαρακτηριστικό γράψιμο αλλά δεν είναι στο επίπεδο των καλών 20ρηδων.... σε συγκριτικό που έκανα, ακόμη και ο ρωσικός Mir 20/3.5 είναι καλύτερος, θα έλεγα και κάτι αντίστοιχοι Tamron/Tokina/Vivitar (παρεξηγημένοι) της εποχής. Έχω αρκετούς 20ρηδες, θα πρέπει να ανεβάσω συγκριτικό....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπικώς προτιμώ την ασημί, είναι πιο έντονη η 70s αναφορά. Είναι που το κάνεις, go all the way.

νομίζω ότι οι περισσότεροι προτιμούν το ασημί. εμένα ακόμα και στη fuji Χ100 μ'αρέσει πιο πολύ το μαύρο

Re: Απάντηση: Re: NIKON Df Pure Photography

Γιωργη ευχαριστω!

Κώστα στείλε τη φώτο στη nikon να σου στείλει δωράκι.
Τέτοια διαφήμιση ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν.

Πανο ειναι τσιφουτιδες στην νικον... εγω λεω καλυτερα να την στειλω στην φουτζι:flipout:

Partisan ναι εννοω τον 20-1,8g για τοπιο και οχι μονο....επισης για τους prime 50-35-85 δεν κανει καμια αναφορα περα του οτι να ειναι 1,8 ακομα καλυτερα 1,4 για να δουμε διαφορα και γιατι οχι 1,2 .Οπως καταλαβαινεις και γνωριζεις πολυ καλα η καμερα με αυτον τον αισθητηρα θελει αριστα οπτικα για να αποδωσει τα μεγιστα,λ.χ η παραπανω παρουσιαση απο τους ανθρωπους της νικον υποστηριζει οτι δεν ειναι σπορ καμερα (προφανως γιατι η d4 ειναι ταχυτερη 12fps και εστιαζει γρηγοροτερα... ελα ομως ο φιλος TOM HOGAN λεει οτι ειναι κορυφαια καμερα για σπορ σε κλειστα γηπεδα με δυσκολες συνθηκες φωτισμου που λιγες καμερες νικον το επιτυγχανουν,(μιλαει η πειρα).Παντως οπως και να εχει ακριβο σπορ εχουμε.

tim ο 20-1.8g ειναι λιγο ακριβουτσικος ακομα, και τωρα τρωγωμαι να δοκιμασω παλιους φακους (μεχρι τωρα προβλημα με το af δεν ειχα- δεν το χρησιμοποιησα καν):flipout:

με την ΧΤ1 την τράβηξες? είναι HDR?

ναι με την xt1 και τον 18mm f2, οχι δεν ειναι hdr

Εξαιρετική μηχανή, αλλά επιμένω: το ρετρό σημαίνει 2 πράγματα, α)τα πιάνουμε από τους παλιούς - ρομαντικούς, β)έλλειψη φαντασίας - μην παρεξηγάτε, τα ίδια έλεγα και για την OMD της οποίας είμαι κάτοχος...

p.s. πολύ καλή φωτό! :a0210:

διαφωνω, καθετος και οριζοντιος..... οταν δινει καποιος το 500αρι για να παρη μια πλαστικουρα (d5300)... τι ειναι???
το ρετρο ειναι και κλασικο, αρα η φαντασια παει περιπατο και μενουμε στο καλλος

πολυ ωραια φωτό αλλά θα την ήθελα ακόμη πιο ομιχλώδη (γυρω απο την μηχανη) και να ξεπροβάλει ξαφνικά το ΤΕΡΑΣ !!! :award:

ευχαριστω Κωστα, εκεινη την ωρα παραειχε ομιχλη ... παλι καλα που ειχα τον 18αρι μαζι (28mm)

... γι αυτο πηρα την ασημι... τιν φοβηθηκε το ματι μου..:smash:

Τον έχω τον UD (20/3.5), έχει μεν ένα χαρακτηριστικό γράψιμο αλλά δεν είναι στο επίπεδο των καλών 20ρηδων.... σε συγκριτικό που έκανα, ακόμη και ο ρωσικός Mir 20/3.5 είναι καλύτερος, θα έλεγα και κάτι αντίστοιχοι Tamron/Tokina/Vivitar (παρεξηγημένοι) της εποχής. Έχω αρκετούς 20ρηδες, θα πρέπει να ανεβάσω συγκριτικό....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπικώς προτιμώ την ασημί, είναι πιο έντονη η 70s αναφορά. Είναι που το κάνεις, go all the way.

καλη ιδεα με το συγκριτικο για 20αριδες...

Nikon Df with nikkor-s auto 35mm f2.8 by partis90, on Flickr

Η DF έχει native Split Screen / Microprism Ring Focusing Screen για εστίαση με χειροκίνητους φακούς;
Γιατί focus peaking φαντάζομαι δέν υπάρχει.