Partisan μια παρουσιαση για το πως σχεδιαστηκε η μηχανη απο ανθρωπους της νικον περιττο να πω οτι την θεωρουν κοσμημα...Κατα tom hogan φωτογραφοι γαμων χρησιμοποιουν φακους 1,4 και 1,8 prime για να εχουν εξαιρετικα αποτελεσματα με ολες τις FX.Οσο για τα τοπια 20 1,8.Δοκιμασες καποιον απο αυτους? να εισαι καλα.
http://dc.watch.impress.co.jp/docs/news/interview/20131213_626315.html
πραγματικά tim, η μηχανή είναι κόσμημα, χαίρεσαι να την κρατάς στα χεριά σου.... άσε που ο κόσμος την βλέπει και χαζεύει

μάλιστα μερικοί με ρωτούσαν γιατί φωτογράφιζα ακόμα με φιλμ....
για τους φακούς αναφέρεσαι, για την σειρά nikkor-s-c-o-h-(q) auto ???
προσωπικά νομίζω ότι έχουν τα καλύτερα κρύσταλλα, με αρκετό όμως περιορισμό στην οξύτητα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα εάν βγάζεις raw
η σειρά al και al-s έχει πιο καλύτερη οξύτητα αλλά εαν δεν έχεις σωστή γωνία λείψεις δημιουργεί κατι παράξενα flair , ανομοιόμορφα , ενω στους non al ,αν παρουσιαστούν είναι πιο ομοιόμορφα και όχι τόσο έντονα
επίσης νομίζω ότι οι non al δίνουν πιο ήπιο γράψιμο (δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξει) και η διάχυση του φωτός γίνετε πιο μαλακά και "απαλά"??
αυτό το έβλεπα και παλιά στα slide ,τότε είχα τον nikkοr-s 55mm 1.2 και nikkor-h 85mm 1.8 (δυστυχώς έκανα την βλακεία και τους εδωσα-και τώρα τους ψάχνω)
είναι κάτι σαν τους δίσκους βινυλίου, από την έλευση τον cd χάθηκε η μαγεία στο άκουσμα τις μουσικής και όλη αυτή η ιεροτελεστία όταν αγοράζαμε κάποιο δίσκο να τον παίξουμε στο πικάπ...
ευτυχώς στην φωτογραφία με κινήσεις όπως τις fuji, nikon οι λάτρης τις pur photografphy (δεν γελάμε εδω) έχουν μέλλον... τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα....
edit:tim, περιμένω τον Nikkor-UD 20mm 3.5 non-AI (2οmm 1.8 εννοεις τον G??)
επίσης πολύ κάλος είναι ο nikkor-s 50mm 1.4 και σε συνδυασμό με αναπτήρα σε apc mirrorless είναι άπαικτος!
ευχαριστώ Βασίλη,
Νίκο, ευχαριστώ, ναι η αλήθεια είναι ότι το χαίρομαι....