NIKON Df Pure Photography

Re: Απάντηση: NIKON Df Pure Photography

Εάν κατάλαβα καλά τι εννοείς τις πέρασα ξανά από το lightroom , έκανα crop τα πλαϊνά στην φωτό της d7100 (έχει βέλη που δείχνουν το 4:3 κάδρο ) και στην εξαγωγή δήλωσα 4608Χ3456 .
Βγήκαν στο ίδιο μέγεθος αλλά διαφορά οπτική δεν βλέπω , υπόψιν δεν κατέχω την επεξεργασία και πείραξα μόνο τα λίγα ρυθμιστικά που χρησιμοποιώ .
Μπορεί να υπάρχει και άλλη κρυμμένη πληροφορία στο αρχείο της d7100 και εγώ να μην μπορώ να την βρω .

Το θέμα είναι όμως γιατί η φωτό της df βγήκε αρκετά καλύτερη δίχως αλλαγή μεγέθους η crop ; Πως βρήκα την επιπλέον πληροφορία εκεί ;

Για αυτό έγραψα παραπάνω στο συγκεκριμένο νήμα , η df μου έδωσε τόσο καλύτερο αρχείο που αξίζει για να αναβαθμίσω (εάν περίσσευαν τα χρήματα) δίχως να κάνω κάτι παραπάνω από αυτά που συνηθίζω .

Κωστα δεν ξέρω τι εννοείς με το περισσότερη πληροφορία, εγω για τον θόρυβο έγραφα.

Εφ'οσον έγινε οπως έγινε το καδράρισμα δεν γίνεται να τις φέρουμε στα ίσια εκ των υστέρων, to crop είναι φύρα.

Απλά εννοούσα να κάνεις resampling 24Mp to 16mp για σύγκριση θορύβου.

Στο λινκ που εδωσα είναι σε ίδιο μέγεθος (8mp) όλες .. δεν βλέπεις διαφορά ?.

Η Df είναι FF και με αισθητήρα βελτιστοποιημένο για ψηλά ISO. Aκόμα και αν δεν ήταν βελτιστοποιημένος για ψηλά ISO και μόνο λόγω μεγέθους (FF) είναι 1,92 στοπ καλύτερη, και ας λόγω 3/2 έχει φύρα 1/4 στοπ στο εν λόγω κάδρο, δεν κάνει διαφορά .. πάλι παραμένει 1 2/3 στοπ που δεν υπάρχει ανθρωπος που να μην το καταλαβαίνει απο μακριά .. όλα αυτα αρκεί να αντέχεις το ρηχό DOF ;)

resampling δεν λέγεται η ανάλυση που έδωσα σε μέγεθος 4:3 ; Γιατί τα έχω λίγο μπερδεμένα αυτά .
Στον θόρυβο αλλά και γενικά στην όλη εικόνα αναφέρομαι , δεν αξίζει η οπτική διαφορά , υπάρχει αλλά όχι τόση ώστε να αξίζει για να δαπανήσω χρήμα , χρόνο εξοικείωσης , ψαξίματος για φακούς , αγγελία πώλησης του m4/3 συστήματος κλπ . Όλα αυτά προσωπική άποψη .

Προτιμώ να περιμένω να περισσέψουν 1000-1500 ευρώ παραπάνω για την df και να πω εδώ είμαι φωτογραφικά , από το να πάω σε aps-c και να ψάχνω σε 1:1 θέαση για τις διαφορές .
Πιστεύω μιας και καταλήγω στην ανωτερότητα της df και το πόσο μου άρεσαν οι δυνατότητες του αισθητήρα της , να μην είμαι εκτός θέματος .

Δεν διαφωνώ στο θεμα αλλαγής απο 4/3 σε APS-C εφόσον βασίζεται σε σωστά δεδομένα (αυτά που βλέπεις στο Dpreview δείχνουν την διαφορά μικρότερη), στο τέλος μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις αν αξίζει.

Δες με APS-C +1 stop kai FF +2 stop ίδια δεν φαίνονται όλα ?? ;)

http://www.dpreview.com/reviews/ima...&x=-0.26832153793176067&y=-0.7717862091661973

Last edited:
να πω κατι....
σιγουρα δεν ψαχνουμε ψιλο στα αχερα
αλλα βρε παιδια , αλλο το καδρο στο labor αλλο εξω στην φυση
εκει φαινετε πραγματικα τι κανει ο καθε αισθητηρας
το πρωταρχικο στοιχειο ειναι το φως
ετσι παιζει μεγαλο ρολο το φως και η γωνια ληψης για το πως θα γραψει το ειδωλο ο σενσορας
οι ff αισθητηρες εχουν το αβανταζ της μεγαλυτερης επιφανιας,
και εννοειτε οτι εχουμε πολυ καλυτερο αποτελεσμα...
δεν μπορει καμια m3/4 η aps να φτασει την ποιοτητα εικονας μια ff
η μια ff την ποιοτητα 6χ4 κ.α

δεν μπορει καμια m3/4 η aps να φτασει την ποιοτητα εικονας μια ff

πλακα μας κανεις σαββατιατικα, ετσι....? που τα διαβασες αυτα? σιγα μη μας πεις οτι δεν ξεπερνουν και σε εστιαση τις slr.... :slapface:

:antlers::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

δεν χρειαζετε να τα διαβασω πουθενα....
εχω αλλαξει 7,345.765.987 μηχανες... οπως ο ισνογκουτ:BDBDG54:

kωστη την ξερεις την παροιμια "οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια"?
μεχρι και vs κινητο με φωτογραφικη εχουμε δει.....:ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: NIKON Df Pure Photography

kωστη την ξερεις την παροιμια "οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια"?

Δεν διάβασες τα ψιλά γράμματα .....:flipout:

Στις φωτογραφίες της μηχανής λίγα ποστ πιο πίσω μου φάνηκε να έχει κάπως πίσω το κουμπί του κλείστρου ; Βολεύει στον δείκτη ; ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

για compact καταστάσεις
Nikon DF + 18-55 vr II
Nikon DF + Voigtlander 20mm f3.5
O Voigtlander είναι MF φακός, αλλά έχει επιβεβαίωση εστίασης και ηλεκτρονική ρύθμιση διαφράγματος

Ξυπνάω Κυριακάτικα, ξέρω ότι σε λίγο θα πάω τη βόλτα που έχω υποσχεθεί στο Μοναστηράκι, δεν μου κάνει καρδιά να σηκώσω την πλαστικούρα την Canon να την πάρω μαζί μου. Και ξαφνικά έτσι τυχαία μπαίνω εδώ μέσα και βλέπω αυτά τα ακατάλληλα.... όλα περιστροφιά με πάμπολες ενδείξεις... ακόμα και ο φακός σου λέει "πιάσε με"...

Και όταν φίλος παραπάνω σου λέει ότι έχει την D4S για "all around", την D810 για τα χαμηλά ISO και θέλει την DF για τα υψηλά, ε, εκεί είναι το τελειωτικό χτύπημα.... το κλείνεις το PC και ανάβεις τσιγάρο.

Σε βλέπω ακόμη ψήνεσαι John, αλλά δυσκολεύεσαι να τη δικαιολογήσεις για προσωπική χρήση ε;

Η X100s σε καλύπτει πλήρως σε βαθμό που δεν θέλεις να χάσεις τη φορητότητα, το leaf shutter, το φλασάκι της μηχανής και τη γλυκιά δέσμευση του ενσωματωμένου φακού;

κατι τετοιο, συν του οτι ειναι ακριβη και ογκωδης γι αυτα που προσφερει.

Θελει να κουβαλας τσαντα δηλαδη.

Το φλασακι της μηχανης δε με τρελαινει , δε το χρησιμοποιω αλλωστε.

Δεν παραμενει να μ αρεσει ομως ετσι!

Σε ασημί μ'αρέσουν πιο πολύ οι olympus. Γούστα ειν'αυτά
και μια συγκριση μεγέθους

Κι εγώ μαύρη θα την έπαιρνα.

Το ύψος της μηχανής δημιουργεί τον όγκο. Είτε κάθετα είτε στα πλάγια, η τσάντα δεν μπορεί να είναι λεπτή-διακριτική.

Εκτός αν μπει με τον φακό προς τα έξω. Με τον Voigtlaender πόσα εκατοστά είναι από την άκρη του φακού μέχρι και το VF; Πιο λίγα από το ύψος της μηχανής;

Last edited:
Είναι περίπου το ίδιο. Κάτι λιγότερο απο 11εκ. Το μέτρησα 10,7εκ από το vf μέχρι το καπάκι του voigtlander (χωρίς φίλτρο) και 10,8εκ από το hotshoe μέχρι κάτω. Είναι αρκετά ογκώδης και βαριά, αλλά όχι στα επίπεδα των άλλων nikon fx

κατι τετοιο, συν του οτι ειναι ακριβη και ογκωδης γι αυτα που προσφερει.

Θελει να κουβαλας τσαντα δηλαδη.

Το φλασακι της μηχανης δε με τρελαινει , δε το χρησιμοποιω αλλωστε.

Δεν παραμενει να μ αρεσει ομως ετσι!

βρε john δεν μπορω να σε καταλαβω, η μαλλον να σε "πιασω"
δλδ τι παραπανω θα περιμενες να σου δωσει οταν λες "οτι ειναι ακριβη και ογκωδης γι αυτα που προσφερει"

Ας είχε η DF AF επιπέδου D4 και βίντεο επιπέδου α7s και θα έπαιρνε δύο κομμάτια DF ο John, και με προπαραγγελία από την ανακοίνωση της κυκλοφορίας της ακόμη. :2thumb22sup:

Μην ξεχνάς ότι ο John είναι επαγγελματίας.

Από τη σκοπιά του επαγγελματία, η DF είναι βαριά/ογκώδης/ακριβή για να δικαιολογηθεί η απόκτησή της για προσωπική χρήση και ελλιπής για επαγγελματική χρήση, αν δουλεύει ταυτόχρονα με D4s, D4, D810 και άλλες Nikon και δύο κομμάτια α7s για βίντεο.

Last edited: