Γιαρίμης Ηλίας
Supreme Member
Re: Απάντηση: NIKON Df Pure Photography
Κωστα δεν ξέρω τι εννοείς με το περισσότερη πληροφορία, εγω για τον θόρυβο έγραφα.
Εφ'οσον έγινε οπως έγινε το καδράρισμα δεν γίνεται να τις φέρουμε στα ίσια εκ των υστέρων, to crop είναι φύρα.
Απλά εννοούσα να κάνεις resampling 24Mp to 16mp για σύγκριση θορύβου.
Στο λινκ που εδωσα είναι σε ίδιο μέγεθος (8mp) όλες .. δεν βλέπεις διαφορά ?.
Η Df είναι FF και με αισθητήρα βελτιστοποιημένο για ψηλά ISO. Aκόμα και αν δεν ήταν βελτιστοποιημένος για ψηλά ISO και μόνο λόγω μεγέθους (FF) είναι 1,92 στοπ καλύτερη, και ας λόγω 3/2 έχει φύρα 1/4 στοπ στο εν λόγω κάδρο, δεν κάνει διαφορά .. πάλι παραμένει 1 2/3 στοπ που δεν υπάρχει ανθρωπος που να μην το καταλαβαίνει απο μακριά .. όλα αυτα αρκεί να αντέχεις το ρηχό DOF
Εάν κατάλαβα καλά τι εννοείς τις πέρασα ξανά από το lightroom , έκανα crop τα πλαϊνά στην φωτό της d7100 (έχει βέλη που δείχνουν το 4:3 κάδρο ) και στην εξαγωγή δήλωσα 4608Χ3456 .
Βγήκαν στο ίδιο μέγεθος αλλά διαφορά οπτική δεν βλέπω , υπόψιν δεν κατέχω την επεξεργασία και πείραξα μόνο τα λίγα ρυθμιστικά που χρησιμοποιώ .
Μπορεί να υπάρχει και άλλη κρυμμένη πληροφορία στο αρχείο της d7100 και εγώ να μην μπορώ να την βρω .
Το θέμα είναι όμως γιατί η φωτό της df βγήκε αρκετά καλύτερη δίχως αλλαγή μεγέθους η crop ; Πως βρήκα την επιπλέον πληροφορία εκεί ;
Για αυτό έγραψα παραπάνω στο συγκεκριμένο νήμα , η df μου έδωσε τόσο καλύτερο αρχείο που αξίζει για να αναβαθμίσω (εάν περίσσευαν τα χρήματα) δίχως να κάνω κάτι παραπάνω από αυτά που συνηθίζω .
Κωστα δεν ξέρω τι εννοείς με το περισσότερη πληροφορία, εγω για τον θόρυβο έγραφα.
Εφ'οσον έγινε οπως έγινε το καδράρισμα δεν γίνεται να τις φέρουμε στα ίσια εκ των υστέρων, to crop είναι φύρα.
Απλά εννοούσα να κάνεις resampling 24Mp to 16mp για σύγκριση θορύβου.
Στο λινκ που εδωσα είναι σε ίδιο μέγεθος (8mp) όλες .. δεν βλέπεις διαφορά ?.
Η Df είναι FF και με αισθητήρα βελτιστοποιημένο για ψηλά ISO. Aκόμα και αν δεν ήταν βελτιστοποιημένος για ψηλά ISO και μόνο λόγω μεγέθους (FF) είναι 1,92 στοπ καλύτερη, και ας λόγω 3/2 έχει φύρα 1/4 στοπ στο εν λόγω κάδρο, δεν κάνει διαφορά .. πάλι παραμένει 1 2/3 στοπ που δεν υπάρχει ανθρωπος που να μην το καταλαβαίνει απο μακριά .. όλα αυτα αρκεί να αντέχεις το ρηχό DOF